Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

508 (2017) CarPlay / MirrorLink


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Pozdravujem Vás priatelia !

Svojim podpisom som potvrdil, že budem niekoľko rokov patriť medzi uživateľov tejto značky :)  V moci mám jeden z posledných kusov aktuálnej "päťstoosmičky", t.j. rv. 2017/2018. Počas viac než 15rokov som bol fanúšikom, užívateľom a dovolím si tvrdiť aj znalcom koncernoviek. Spomínaná zmena je obrovský skok a ja sa snažím učiť a čerpať informácie. Nakoľko si myslím, že som vyčerpal všetky dostupné zdroje informácií, tak sa na Vás obraciam s otázkou ohľadom funkcie CarPlay / MirrorLink. Vozidlo je vo výbave Allure, so všetkými možnými / dostupnými multimediálnymi výdobytkami, vrátane digitálneho príjmu, navigácie, 7" dotykovej obrazovky, podporou AndroidAuto a CarPlay. Nakoľko sa mi spomínanú funkciu nepodarilo spojazdniť, tak som začal bádať. Na oficiálnych stránkach Peugeotu som našiel aktualizáciu na Firmware zariadenia a takisto aj máp, ktoré som cez USB úspešne "nainštaloval". Ani táto skutočnosť nepomohla a funkcia CarPlay/MirroLink su v menu stále "šedé". iPhone je spárovaný cez Bluetooth : Funkcia/Aplikácia MyPeugeot je v poriadku-funguje-komunikuje, HandsFree taktiež a prehrávanie audia z telefónu cez BT je rovnako OK. Snažil som sa samozrejme prepojiť telefón aj USB Lightning káblom, avšak CarPlay sa stále "nerozsvietil". Ako som uviedol, aktuálizacia je hotová-takže mám pravdepodobne najnovší FW (21.06.47.34_NAC-r0 01/12/17), iOS taktiež posledný.  Pravdupovediac ani netuším, aké nesie presne toto multimediáne zariadenie názov, nedokážem ho identifikovať (čítam SMEG/+, RT5,RT6...). Možno by aspoň toto pomohlo v ďalšom bádaní chyby. Až by mal niekto vedomosti, čo by som mohol ešte spraviť pre spustenie tejto funkcie, poprosím ho o komentár.

 

Ďakujem Vám !

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som sa nedočkal ani len reakcie... Úspešne som pátral, skúšal, nastavoval ďalej a podarilo sa mi definitívne sprístupniť a využívať CarPlay v mojom aute. Želám aj Vám pevné nervy pri hľadaní riešenia !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@puntoii

Toto internetové fórum je založeno na vzájemné pomoci. Odpověď na Tvůj problém nikdo neznal, ještě to asi nikdo na našem klubu neřešil. Jsi první a gratuluji Ti k vyřešení problému. Teď by bylo dobré napsat, jak jsi to vyřešil i pro ostatní. Určitě si někdo jednou koupí stejné auto a bude rád za návod, stejně jako jsi ho zde hledal ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozdravujem Vás !

Presne tak, fóra sú založené na vzájomnej pomoci (som členom niekoľkých asi desaťročie), som si vedomí princípu fungovania. Čakal som aspoň echo od uživateľov 208/308/3008/5008 či náhodou nemáme rovnaký systém vo vozoch (ako som sa priznal, ja osobne zatiaľ stále neviem, aké označenie nesie môj multimediálny systém). Nastavenia a sprístupnenie tejto funkcie udivilo aj mňa. Považujem sa za človeka, ktorý sa cíti v obore IT doma, ale toto považujem naozaj za extrémnu šialenosť. Primárne by som neveriacky krútil hlavou a poslal niekoho s takýmto "návodom" niekam... 

Po skúške a pripojení 2 iPhonov sa funkcia CarPlay neaktivovala, zostala šedá. Pripojenie BT fungovalo bez problémov, takisto ako spomínaná aplikácia MyPeugeot.

- Postup pre CarPlay iOS 11.x.x (v prípade, že máte ponuku šedú aj po pripojení iPhonu) :

I. Zvoľte na multimediálnom systéme na položku Apps (CarPlay, Peugeot Connection, MirroLink, Android Auto)

II. Zapnite/aktivujte si Siri na Vašom zariadení (nastavenia -> Siri a vyhľadávanie), stačia dve položky (Aktivovať Siri tlačidlom Domov / Povoliť Siri pri zamknutí)

III. Pripojte telefón USB -> Lightning káblom k Vášmu vozidlu (použite originálny kábel, niektoré aj MFi certifikované káble NEfungujú. Je ich lepšie skúšať už po úspešnom spustení CarPlay)

IV. Vypnite si telefón, následne ho zapnite (telefón stále pripojený k vozidlu cez  USB -> Lightning kábel)

V. Zapnite/vypnite obmedzenia pre CarPlay (nastavenia - všeobecné - obmedzenia - CarPlay) = zapnite obmedzenia, posuňte slider CarPlay na stav VYP a potom naspať na ZAP. Akonáhle posuniete slider na ZAP (t.j. funkcia CarPlay povolená) tak by sa Vám mala objaviť hláška o POVOLENÍ PRIPOJENIA k Vášmu vozidlu. Toto potvrdenie potvrďte, rozsviete sa Vám položka CarPlay na multimediálnom systéme a Vy ju môžete používať.

 

Ak si v telefóne vypnete položku Siri alebo odpojíte USB kabel, CarPlay Vám zmizne !! Siri a pevné pripojenie sú žiaľ jadrom celej funkcie CarPlay. Je to na nič, ale je to tak...

Vyskúšal som postup toto dvoch zariadeniach (starší 5S, viacmenej novší 7 Plus) a úspešne. Žiaden iný spôsob s iOS 11.x.x. nefungoval. Až by sa Vám hláška z bodu V. neobjavila, skúste po bode V. odpojiť a zapojiť USB -> Lightning kábel, resp. vypnúť a zapnúť iPhone s pripojeným káblom. Ak sa Vám hláška neobjaví, zopakujte celý postup. Celé "toto" považujem za niečo neskutočne šialené a neveriacky som krútil hlavou nad týmto postupom... Napriek tomu, že som "obmedzenia" nikdy na svojom telefóne nemal zapnuté/aktivované, musel som prejsť postupom ZAP a VYP... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zdravím, nevím kde konkrétně jste hledal řešení na svůj problém, ale každý kdo řešil něco podobného našel řešení přímo v návodu pro systém ios kde jasně píší, bez zapnuté siri a následného jednorázového přípojení v položce nastavení "CarPlay" společně se siri při zamčené klávesnici...to prostě nepojede.

Váš postup se mi zdá o něco složitější ale budiž.JInak neznám zkušenosti druhých ale komu jsem doporučil kabel s MFI a nebyla to čína, nebyl nikdy problém.

Gratulace k "samo" vyřešení problému... :super

Snad jen, být zde členem dříve a váš problém vidět, určo poradím.

Upraveno uživatelem hangarek
Chybějcí text :) bo su lopata :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hangarek - S návodom som sa stotožnil, hneď na začiatku (napriek tomu, že sa považujem za zdatného v obore IT). Kábel som použil samozrejme originál dodaný k novému zariadeniu a okrem uvedého postupu som to jednoducho inak nerozchodil. Každopádne ďakujem za reakciu a odpoveď ! Hneď by som ju využil na otázku :) Je nejaká šanca na využitie funkcie MirrorLink bez jailbreak-u iOS ? Ak sa nemýlim, je to žiaľ  (zatiaľ ?) iba výsadou Androidu.

 

Ďakujem !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jako diesel baští pouze naftu tak apple jede CarPlay.
Nedam za to ruku do ohně ale mám pocit ze MirrorLink byla klasická reakce na oznámení vývoje Carplay, to že si apple jede svůj funkční systém uvnitř “systému” ... a nečekaně není ani jedno kompatibilní ja klasika...i když je MirrorLink praktičtější, u Carplay jsem ale nesetkal s nějakým problémem u Mirroru párkrát ano neb “roztříštěnost” platformy...


     

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zdravím!

Stal jsem se hrdým majitelem 508SW rok výroby 2014 po faceliftu a měl bych pár dotazů k tomuto tématu. 

Rád bych zprovoznil nejlépe carpaly, případně alespoň mirrorlink, ale nikde v autě nemám žádnou z těchto možností. Přiznám se, že jsem nevypátral co přesně mám za rádio (ale je samozřejmě dotykové LCD, couvací kamera, navigace). SW rádia se mi vypisuje: smeg 5.1.f. R4, Obrazovka: 30.10 a pod tím je ještě Cd25583. Telefon mám iPhone 6 a aktuálním SW. Přes bluetooth mi jedou jak hovory tak hudba bez problémů. V aplikace mypeugeot funguje (informace o jízdách se načítají). 

Co mi ještě teda zlobí, tak když připojím iPhona kabelem k USB v loketní opěrce a dám přehrávat hudnbu v režimu iPod, tak mi v písničkách lupe (pouze přes bluetooth to nedělá).

Velké díky za každou radu.

--------------------------------------------------------------

Doplnění:

Zjistil jsem, že na 508SW rok 2014 po faceliftu není možno oficiální cestou (dle informace z autorizovaného servisu) dostat mirrorlink ani carplay. 

Upraveno uživatelem J1R1
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...