Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Srazy elektromobility v roce 2018


Recommended Posts

ÚSPORNÁ DOMÁCNOST A EKOAUTO 2018 OSTRAVA-ČERNÁ LOUKA 8-10.3.2018 10-18 H.

Dámy a pánové,

budeme s Milanem Rajchlem moc rádi, když nás dva na výstavě EkoAuto http://cerna-louka.cz/cs/ekoauto-2018, která je součástí Úsporné domácnosti na Černé louce, poctíte svou návštěvou. A povozíte krátce i návštěvníky výstavy ve svých elektromobilech. Je úplně jedno, jak Vám to bude vycházet časově a čím dojedete. Otevřeno je ve čtvrtek 12-18, pátek 10-18 a sobota 10-18 hodin. Předpokládáme, protože třetí částí výstavy je Střechy+stavba, že se po zkušenostech z minulých ročníků naplní předpoklad 10.000 návštěvníků. A to ve dvojko fakt nedáme.

 Ideální by bylo dojet odpoledne mezi 16-18 hodinou, to se očekává největší zájem. V sobotu pak kdykoli v průběhu dne. Milan zkouší sehnat i nějaké občerstvení pro vozící. Můžeme si z akce udělat takový minisraz. Ať už po odpoledních nebo v sobotu po celý den. Elektromobilisté mohou vzít sebou rodiny, projít si výstavu na Černé louce (Milan by měl mít volňásky), Miniuni, Sklep strašidel, SlezskoostravskÝ hrad, Masarykovo náměstí. Vjezd k budově pavilonu A, stání a pomalé nabíjení po dobu prohlídky bude k dispozici.

Pokud můžete dojet, hlaste se prosím na můj 603497106 nebo Milanův mobil 722 931 372. Budeme oba u venkovních stánků ASEP, který by je měl mít letos už se vším všudy, včetně potisku. Zde budou parkovat naše i Vaše elektromobily, bude tu i nabíjení ze zásuvek. Kabeláž máme. V případě potřeby má Milan i čip ČEZ a je možno zajet si nabít na rychlonabíječku. Pro vozící má Milan vjezdové karty, aby nemuseli na závoře výstaviště platit. Odsud budeme vozit i zájemce a populari zovat el ektromobilitu. Uvnitř pavilonu A pak je v patře výstava unikátních elektromobilů, viz odkaz.

Elektromobilitě třikrát nazdar, těší se Radovan a Milan

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AMPER BRNO 2018 20-23.3.2018

Velký svátek elektromobility, auta, kola, motorky, nabíječky, vše okolo. 

Út 20.3.2018 9,30-13,30 Perspektivy e-mobility X. konference

Místo konání: Výstaviště Brno (veletrh AMPER – součást doprovodného programu)
Termín: 20. 3. 2018 od  9:30 (prezence od 9:00 h) 

Odborný garant: Ing. Jaromír Marušinec, Ph. D., Asociace elektromobilového průmyslu ČR, VUT Brno
Organizační garant: Ing. Emil Širůček, FCC Public, emil.sirucek@fccgroup.cz

Témata:
1. Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě
− zelené změny v legislativě, 
− společenská připravenost a reálné rozšíření čisté mobility v ČR

2. Vývoj v elektromobilitě – trendy v roce 2018 v ČR, v Evropě a ve světě
− vozidla s elektrickým pohonem a příslušná infrastruktura,
− konstrukce, materiály, energetika, řídicí a automatizační technika, technické předpisy,
− autonomní mobilita – technická a legislativní hlediska,
− čistá mobilita a nové formy vlastnictví dopravních prostředků,
− sdílení jako nový fenomén utvářející městský život a společenské vztahy

3. Elektromobilita a elektroenergetika v souvislostech
− začlenění elektrických vozidel do širšího kontextu tzv. Chytrých domů, Chytrých sítí a Chytrých měst,
− akumulace energie pro pohon vozidel, trendy vývoje akumulátorů, 
− další mobilní zdroje energie pro čistou mobilitu

4. Vývoj a zkušenosti 
− využití vozidel osobních, užitkových, pro hromadnou dopravu osob,
− masové využití jednostopých elektrických vozidel ve městech,
− elektrická vozidla pro hru, rekreaci a pomoc hendikepovaným osobám

http://www.odbornecasopisy.cz/seminare-konference/perspektivy-e-mobility-x--82

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

AMPER 2018 - NAVŠTIVTE V DOBĚ KONÁNÍ BRNĚNSKÉHO VELETRHU PREZENTACI ZNAČKY TESLA A SEMINÁŘ NA TÉMA AKUMULACE ENERGIE A ELEKTROMOBILITA 23. 3. 2018, 10:00 - 12:00 Hala P, sál P4

Seminář Inovativní aplikace akumulace energie a elektromobility. ASOCIACE ELEKTROMOBILITY A INOVATIVNÍCH TECHNOLOGIÍ (AEMO) a ASOCIACE AKUMULACE ENERGIE (AAE) společně v rámci veletrhu AMPER 2018 pořádají seminář na téma Inovativní aplikace akumulace energie a elektromobility.

Akumulace energie : Nové technologie bateriových úložišť na bázi lithia, Aplikace technologie pro MSP a rodinné domy včetně konceptu mikrosítí, Pilíře využití akumulace energie, Systémová integrace jako platforma moderní energetiky
Elektromobilita : Inovativní řešení nabíjení elektromobilů na páteřní dopravní síti, Technologie rychlonabíjení elektromobilů ve standardu 100 kW a více, Zavádění flotil elektromobilů v podnicích, Změna pohledu na dopravu ve městech prostřednictvím elektromobility a autonomní mobility.
Přednášející: Tomáš Bílek, Petr Malina (ELECTRIC PARK s.r.o.), Kateřina Sirotková (AEMO), Jakub Gajdušek (HE3DA s.r.o.)
Tesla City Store Vídeň na Amper 2018: ASOCIACE ELEKTROMOBILITY A INOVATIVNÍCH TECHNOLOGIÍ (AEMO)  ve spolupráci s TESLA City Store Vídeň, který je spádovou pobočkou pro české a slovenské zákazníky, představí návštěvníkům eventu AMPER aktuální modely elektromobilů TESLA a to Model S a Model X. Vozy během konání akce představí a předvedou česky hovořící reprezentanti společnosti TESLA City Store Vídeň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
Projekt pro seniory Jedu s dobou doplnily elektromobily - neváhejte a pošlete své rodiče a prarodiče, stojí to za to a je to zdarma

Vzdělávací program Jedu s dobou je určen široké aktivní motoristické veřejnosti seniorského věku – přesněji 65 a více let a to nejen pro ty, kteří hledají pocit jistoty za volantem, ale i pro seniory s celoživotními řidičskými zkušenostmi. Finanční podporu projekt získal z Fondu zábrany škod a díky tomu je pro účastníky zcela zdarma. www.jedusdobou.cz 1.ročník realizuje Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR, která sdružuje osoby, které jsou vlastníky nebo provozovateli center realizující nejrůznějších druhy výcviku zaměřené na předcházení, ale i řešení krizových situací při řízení motorového vozidla. Obsahem vzdělávacího programu je teoretická a praktická část. Teorie je zaměřena na změny v legislativě a bezpečnou jízdu.

V praktické části mohou řidiči poznat svůj vůz s novými technologiemi, které pomáhají řidiči v oblasti prevence vzniku dopravní nehody. Je zaměřena na správné zásady krizového brzdění na různém povrchu vozovky, zvládnutí smyku a manévrování. To vše doplněno o praktickou ukázku první pomoci. Program je 6 hodinový včetně přestávek a je možné ho absolvovat v jednom z 8 centrech bezpečné jízdy po celé ČR. Kurz je nutné absolvovat s vlastním vozidlem, nicméně je možná účast 2 osob ve vozidle např. vozidlo sdílené s partnerem / partnerkou. Dochází pak k vzájemnému střídání na pozici řízení během výcviku.

O víkendu 21.4.2018 se konal první běh i v Ostravě-Přívoze, na polygonu a v zázemí Centra bezpečné jízdy Libros Ostrava Libora Václavíka. Ihned se potýkal s obrovským převisem zájmu. Na dopolední část dorazilo 63, na odpolední dokonce 68 seniorů z původně uvažovaných 60. Plný sál po úvodních slovech organizátora Dalimila Friče pozorně naslouchal instruktorům, policistům, zdravotníkům i zástupcům elektromobility. Účastnící se postupně se svými vozidly vystřídali v polygonu na smykové desce, vyzkoušeli si přetáčivý i nedotáčivý smyk, aquaplaining, probrali svůj zdravotní stav v mobilní nemocnici Fifejdy a s přítomnými policisty nešvary na silnicích. Zájem budily jak policejní dálniční stíhačky, tak technika k zachycení dopravních přestupků, přítomny byly i dva policejní motocykly.

Nádherné počasí lákalo k projížďkám. Driftovací vozy předváděly likvidaci pneumatik v praxi. Terénní Hummer i Tatra 8x8, dokazovaly posádkám v terénu za hřmotu své kvality, kdy se doslova valily cestou necestou. Ke klidné jízdě zvaly elektromobily. Zde předvedli, poradili, svezli či dokonce k řízení zapůjčili své vozy – Nissan Leaf a Peugeot Ion – neúnavní ostravští propagátoři elektromobility Milan Rajchl a Radovan Burkovič.

Nissan si lidé doslova prolezli. Elektromobil velikosti VW Golf budil údiv, většina si doposud myslela, že jde stále jen o malá vozítka. Paradoxně přítomný prodejce VW AutoHeller nabízel seniorům na ploše pouze spalovací koncernové Škodovky. Přestože elektrický eGolf i eUp také prodává.

Zejména elektromobil Peugeot Ion s menší baterkou se při předvádění “řádně zapotil”. Několikrát navštívil s posádkami i nedaleké rychlonabíječky, aby mohl dále předvádět. Zrychlení, jízda po přilehlé dálnici maximální rychlostí v plném obsazení i naplno puštěná klimatizace spotřebě příliš nepřály. Nejeden senior měl po ukázkách jasno, elektromobil by pro něj byl ideální. Jednoduché ovládání, pohodová jízda, levný provoz. To oceňovali nejvíce.

Každý z úspěšných účastníků obdržel na závěr osvědčení. Akce Jedu s dobou bude pokračovat dalšími termíny, například v Ostravě v červnu a červenci. Elektromobilisté se na ně chystají také.

FOTO_01_LIBROS_SAL_PLNY_SENIORU.jpg

FOTO_02_LIBROS_SENIOR_V_AKCI_VODE.jpg

FOTO_03_LIBROS_POLICEJNI_STIHACKY_VABILY.jpg

FOTO_04_LIBROS_NISSAN_LEAF_PODROBNE.jpg

FOTO_05_LIBROS_UKAZKOVE_JIZDY_ELEKTROMOBILY.jpg

FOTO_06_LIBROS_OSVEDCENI_ABSOLVENTA.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

1.sraz elektromobilů na Valašsku sobota 4.8.2018 10-15 h.

Zajímají Vás elektromobily a vše co s nimi souvisí? Chcete vědět, jaké zkušenosti s nimi v praktickém provozu mají jejich majitelé? Víte kde a jak nabíjet ve Valašské Meziříčí a dalších městech? Přijďte v sobotu 4. srpna od 10 do 15 hodin na hlavní Náměstí do Valašského Meziříčí. Bude se tam konat 1. sraz elektromobilů na Valašsku. Můžete pohovořit s majiteli vozů a dalšími experty na elektromobilitu o vozidlech, která představují budoucnost dopravy šetrné k životnímu prostředí. Po celou dobu konání akce budou probíhat také zkušební jízdy. Akci pořádá město Valašské Meziříčí pod záštitou starosty města Roberta Stržínka ve spolupráci s Asociací elektromobilového průmyslu https://www.asep.cz/.

K vidění, a převážně i k svezení, budou minimálně elektrovozy těchto značek: Smart ED, Peugeot iOn, Peugeot 106 electric, Stromos, Kaipan, Fiat 500e, nákladní VXT eCHOICE, Nissan Leaf 24kWh,  Nissan Leaf 30 kWh, Nissan Leaf 40 kWh, Nissan eNV 200 dodávka, VW eGolf, BMW i3, Hundai Ionig, Tesla Model S různé varianty a Tesla Model X.

Registrovaní účastníci (registrace již byla ukončena), kteří se na akci budou aktivně podílet prezentací a vožením veřejnosti, mají zajištěno stání na hlavním Náměstí uprostřed, obědy, vstupy do muzea, zámku a na koupaliště zdarma. Pomalé nabíjení na místě. Ostatní elektromobilisté mají zajištěna stání po obvodu náměstí. Respektujte prosím pokyny městské policie, po 12.hodině (zavření obchodů) bude na náměstí zakázán vjezd spalovacím vozidlům. Návštěva je vhodná pro celé rodiny s dětmi, kromě zmíněných atrakcí lze navštívit třeba na výjezdu na Vsetín minizoo s muzeem dopravních prostředků místního nadšence pana Bystroně https://www.facebook.com/…/vala%C5%A1sko…/10153776260598819/.

Ve Valašském Meziříčí jsou minimálně 4 nabíjecí místa. Pomalé (2x Mennekes ČEZ, placené, přístupový čip nutný) u průchodu na Náměstí na parkovišti městského úřadu, 2 vyhrazená stání, ulice Soudní 1221. Rychlonabíječka Inchanet, CHAdeMO 44kW a CCS 44kW, placená přes evmapa.cz, Palackého 456/26 před firmou ROBE lighting. Rychlonabíječky ČEZ, 2 stojany, zdarma, CHAdeMO, CSS, Mennekes Typ 2, na ulici Masarykova 791, okraj sídliště. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ony se změnily - k lepšímu - a protože ten text je jednotný, tak doplul i zde. Náměstí je poměrně malé, tak město samo registraci požadovalo, ale zase nabídlo něco navíc. Ti lidé to dělají ve svém volném čase, dobrovolně, není tam žádný prodejce. 

Alespoň tak mají všichni představu, jak to vypadá s podporou elektromobility v praxi. Že je to pořád v podstatě za "špekáček a kafe". Opravdu za to nikdo nemá prachy, tedy pokud se nejedná o takové věci, jako kompenzace nákladů na dovezení repliky elektro kočáru Dora z roku 1906 na podvalu z Napajedel do Ostravy a zpět. Nebo natištění letáků či zapůjčení prezentační techniky. Prostě nula od nuly pošla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No my jsme klub, placený členy, sem tam sponzory. A děláme si to sami pro sebe. U těch elektro akcí je vždy nějaké město nebo něco komerčního buď hlavní pořadatel nebo spolupořadatel. Takže to může vybízet k tomu, že jde o placenou aktivitu. Třeba Eko Auto výstaviště Černá Louka, tam byly hrazeny jen ty technické věci, aktivním účastníkům pak kafe a oběd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

ZAHRADNÍ  SLAVNOST - vše pro přírodu, ekologii a zdraví Bruntál 15.9.2018 10-17

V sobotu 15. září od 10 do 17 hodin se koná v Bruntále, pod názvem ,, ZAHRADNÍ  SLAVNOST....vše pro přírodu, ekologii a zdraví ". Tématicky je akce zaměřena např. na ekologickou dopravu nebo aquaponii. Aquaponie je ekologický a současně ekonomický system produkce potravin. Účast přislíbilo téměř 40 firem, zabývajícími se ekologií a ekologickými  produkty. Místo konání - Bruntál, v zahradách firmy Květinky u Zdenky na ulici J.E.Purkyně 6. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zažít Ostravu jinak 2018 - Poruba, náměstí U Oblouku sobota 15.9.2018 14-19 h. 

Stejně jako v loňském roce se i letos elektromobilisté rádi zúčastní původních Sousedských slavností, dnes nazývaných Zažít Ostravu jinak. To radnice uzavře nějakou část města a různé spolky, sdružení, sportovní oddíly, místní prodejci i běžní občané obsadí prostor s prezentací svých aktivit, služeb, výrobků či zážitků. Jedním z takových míst je i Oblouk, brána do původně nově postavené hornické Ostravy-Poruby, dnes památkové chráněné ucelené oblasti staveb socialistického realismu. Členové ASEP a příznivci elektromobility zde budou čistě charitativně prezentovat elektromobilitu, vozit zájemce ve svých elektrovozech, nabídnout městu Čistě tichou budoucnost.Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Zažít ostravu jinak 2018.jpg

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Den bez aut 17.9.2018 Uherský Brod, Masarykovo náměstí, 8-16 h.

Příznivci elektromobility podporují přítomností svou a svých elektrovozidel akce, zaměřené na čistší ovzduší a lepší život. Protože elektromobily nevypouštění jedy, nehlučí a nevibrují, zúčastňují se i Dne bez aut, který je právě na tyto negativní stránky spalovacích vozidel zaměřen. Letos budou prezentovat čistá vozidla školou povinným dětem i široké veřejnosti a vozit zájemce spolu s poradenstvím o elektromobilitě na Masarykově náměstí v Uherském Brodě. Překvapením bude jistě v případě příznivého počasí svezení v otevřeném historickém elektromobilu z roku 1906, kočáru bez koní značky DORA. Při této příležitosti by měla být ve městě otevřena veřejná nabíjecí stanice. Prozatím se můžete podívat na rozmístění a skladbu aktivit loňského ročníku 2017 A také fotogalerii, ještě bez elektromobilů. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Elektrokocar_DORA.jpg

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Den čisté mobility 20.9.2018 České Budějovice, magistrát a náplavka

Pozvánka na současně probíhající seminář a venkovní akci:

Organizátor Energy Centre České Budějovice, z.s. ve spolupráci s Klimabündnis OÖ a Evropským regionem Dunaj Vltava pořádá ve  čtvrtek 20.09.2018 od 9:30 do 12:00 hod. v zasedací místnosti zastupitelstva, nám. Přemysla Otakara II. 1/1, Magistrátu města České Budějovice PŘESHRANIČNÍ SEMINÁŘ A PREZENTACE ke Dni čisté mobility. Cílová skupina jsou zástupci měst a obcí Jihočeského kraje, studenti a další zájemci. PROGRAM: 
9:30 – 9:35 hod.  Úvod, uvítání Mgr. Ivana Hlinková, Energy Centre České Budějovice 
9:35 – 9:55 hod.  Čistá mobilita a město České Budějovice, Ing. František Konečný, Ph.D., náměstek primátora pro dopravu, územní rozvoj a architekturu, statutární město Č. Budějovice 
9:55 – 10:25 hod.  Elektromobilita v ČR, Ing. Jaromír Marušinec Ph.D., MBA, VUT Brno, předseda ASEP
10:25 – 10:50 hod.  Mobilcard Krenglbach - carsharing a taxi na zavolanou v obcích, Norbert Rainer, Mobilcard/Klimabündnis 
10:50 – 11:15 hod.  Projekt „FahrRad Beratung OÖ“ – Podpora každodenní cyklistiky v obcích, Robert Stögner, Klimabündnis a Christian Hummer, Úřad hornorakouské vlády 
11:15 – 11:40 hod.  Auta a robotické řízení, Martin Hausenblas, MBA 
11:40 – 12:00 hod.  Praktická realizace projektů z oblasti e-mobility BSc. Johannes Traxler, Energiebezirk Freistadt  
12:00 hod.    Zodpovězení dotazů a závěr semináře 
PŘED BUDOVOU MAGISTRÁTU: UKÁZKA ELEKTROMOBILU TESLA A ZKUŠEBNÍ JÍZDY. 
Vstup na seminář je bezplatný, konsekutivní tlumočení zajištěno. Projekt je hrazen z Fondu malých projektů z projektu „Čistá mobilita pro Horní Rakousko a JČK - 
přeshraniční spolupráce“, KPF-01-053. 
 

V NÁVAZNOSTI NA SEMINÁŘ SE NA ČESKOBUDĚJOVICKÉ NÁPLAVCE KONÁ 3. ROČNÍK CELODENNÍ AKCE DEN ČISTÉ MOBILITY,NA KTEROU VÁS TAKÉ SRDEČNĚ ZVEME:

Již třetím rokem se setkáme na českobudějovické náplavce, kde bude připraven celodenní program zaměřený na čistou mobilitu a vše, co s ní souvisí. Akce se koná v rámci Evropského týdne mobility a proběhne pod záštitou primátora statutárního města České Budějovice. Od 9 do 13 hodin se budeme těšit zejména na školní kolektivy, pro které zde bude připraveno dopravní hřiště Besipu, stanoviště Českého Červeného kříže, testy, kvízy a soutěže týkající se bezpečnosti silničního provozu a zásad první pomoci, informace o bikesharingu a carsharingu, ekologický program s Elektrowinem a různé pohybové aktivity na stanovištích Radambuku, ve stanu klauna Huga a Mateřského centra Máj a Energy Centre České Budějovice.  Až do 18 hodin si budou moci všichni zájemci vyzkoušet jízdu na elektrokolech a elektrokoloběžkách, nechat se svézt v elektromobilu, prohlédnout si expozici vozů na elektřinu a CNG a moderní dobíjecí stanici společnosti Innovametall.
Od 14:30 do 16 hodin proběhne prezentace parkouru a autogramiáda Taryho, následovat bude blesková soutěž o let balónem, který za příznivého počasí s vítězem soutěže přímo z náplavky vzlétne v cca 17:30 hodin.
Po celou dobu zde bude skákací hrad a hry pro nejmenší. To vše zdarma. Projekt je hrazen z Fondu malých projektů z projektu „Čistá mobilita pro Horní Rakousko a JČK - přeshraniční spolupráce", KPF-01-053 a přeshraničním partnerem projektu je Klimabündnis OÖ.

Přijďte všichni, těšíme se na vás!

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekorallye Opava - Den čisté dopravy 22.9.2018 Hotel Belaria, Hradec n.M.

Příznivci elektromobility se pravidelně účastní Dnů čisté mobility pořádaných Místní akční skupinou Opavsko (MAS). Zahrnují slavnostní start z některého významného místa Opavska, průjezd spanilé jízdy nebo regionální orientační elektromobilní soutěž. Končí závěrečnou přehlídkou a setkáním pro veřejnost s programem. Akce je otevřená všem elektromobilistům, koloběžkami počínaje. Veřejnosti si může vyzkoušet svezení v nich, samozřejmostí je poradenství. V odkazu je ohlédnutí za "uplakaným", ale příjemným, ročníkem 2017.

Slovo pořadatele MAS Opavsko: Srdečně zveme členy ASEP a ostatní elektromobilisty na Den čisté dopravy 2018. Koná se 22.září 2018 a je pořádaný Místní akční skupinou Opavsko z. s. (MAS). Den čisté dopravy bude zahájen v 10,00 hodin v Opavě na Horním náměstí startem 2. ročníku Ekorallye (prezence závodníků je 9,00-9,45 h). Cílem ekorallye je projet co nejvíce památek Vítkovska a Opavska, udělat selfie sebe, elektroauta a případné posádky před památkou a dorazit do 14,00 hodin k hotelu Belaria v Hradci nad Moravicí. Vyhlášené jsou kategorie: pěší, běžci, cyklisté, elektrocyklisté, elektromotorky, elektroauta, a kategorie volná. Nově vyhlašujeme SOUTĚŽ O NEJZAJÍMAVĚJŠÍ EKOLOGICKÝ DOPRAVNÍ PROSTŘEDEK, do které se můžete přihlásit od 14,00 hodiny. Ceny v soutěži budou poukázky od regionálních producentů Opavského Slezska, např. poukázka do vyhlášeného řeznictví.

Od 14,00 hodin do 18,00 bude před hotelem Belaria vyhlašování vítězů Ekorallye, prohlídka všech eko-dopravních prostředků, ale také pracovních elektro-tříkolek, možnost ochutnat dobroty vegetariánské kuchyně Lotos, projet se na retrokole nebo dvojkole nebo vyzkoušet boty Vivobarefoot. Pro děti bude připraveno oblíbené sportovní nářadí a jezdítka opavské sportovní půjčovny Fičíme.cz. a tvorba bylinkových panenek. Tentokrát jsme pozvali i hradeckou výtvarnici paní Hanu Víchovou s pracovní dílnou malování na hedvábí. Nebo tvůrkyni úžasných látkových panenek paní Ivanu Oršovou. K poslechu bude hrát retrokapela Apendixi.

Předcházet akci bude páteční elektromobilní seminář 21.9.2018, pro kolegy ze Slovenska a další MAS Moravskoslezského kraje. Pro předem nahlášené zájemce bude k dispozici občerstvení, zázemí hotelu, je také možné vyjednat prohlídku zámku, případně zamluvit pobyt ve wellnescentru hotelu. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

Elektromobil_na_rampe.jpg

Videa a fotogalerie z akce včetně krátkého popisu je na https://www.asep.cz/akce-asep v dolní části stránky Proběhlé akce.

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Noc vědců 5.10.2018 17-22 h. areál kampusu VŠB-Technické univerzity Ostrava

Příznivci elektromobility podporují přítomností svou a svých elektrovozidel ekologické přístupy k životu, jehož je čistá doprava nedílnou součástí Stejně jako loni a předloni se zúčastní i celostátní akce Noc vědců. Letos s tématem "Historická laboratoř: Elektromobilita v toku času". Komentované ukázky proběhnou na parkovišti a okruhu v areálu VŠB-TUO, budova CPIT, u nabíjecí stanice VŠB-TUO.

Víte, že prvním automobilem byl elektromobil? Jak se vozy na elektrický pohon vyvíjely v průběhu století? Čeká nás "čistě tichá budoucnost"? Seznamte se s elektro-kočárem z počátku 20.století, Škodou/Tatra Beta electric a dalšími, až po sportovní Tesla Roadster z r. 2008. Potěžkejte si různé typy baterek od olověných po lithiové a co víc, projeďte se s námi tiše a bez zplodin!

Na tradiční akci si mohou účastníci z řad veřejnosti mj. vyzkoušet svezení i jízdu elektromobilem a na elektrokole. Včetně poradenství. Pořádají Fakulta elektrotechniky VŠB-TUO a Asociace elektromobilového průmyslu - ASEP. Detaily na https://www.asep.cz/akce-asep

20140520_085507.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Týden řemesel, techniky a technologií v Karviné aneb I malé kolo roztočí ta velká

5.- 6. 11. 2018 v Karviné, 9 – 17 h., do 14 hodin pro školy, odpoledne pro veřejnost. RNDr. Iva Sandri, ředitelka Střední školy techniky a služeb Karviná, pořádá 1.ročník akce, jejíž cílem je představení možností studia a zaměstnání dětem všech typů škol a jejich rodičům. Na akci se během týdne vystřídají žáci škol ZŠ, SŠ a veřejnost z Karviné a okolí. Akce naplňuje myšlenku síťování a vzájemné spolupráce všech typů škol a zaměstnavatelů. Přítomní budou studenti a jejich rodiče gymnáziia, SPŠ, SZŠ v Karviné, na domácí škole logistici, elektrikáři, strojaři, optici (4 maturitní obory). Na Týdnu řemesel v Karviné. se představí i elektromobilita. Fakulta elektro VŠB-Technické univerzity Ostrava bude přítomna se svým pracovištěm a vozidly (dle počasí zřejmě Peugeot Partner mobilní nabíjecí stanice) v úterý 6.11.2018 9-17 hodin. Za ASEP dojedeme se stánkem, promítanou prezentací a vozidlem Nissan Leaf 2.generace v pondělí i v úterý 5.+6.11.2018 9-17 hodin. S Peugeot Ion v pondělí 5.11.2018 9-17 hodin. Pořadatelská škola mj. užívá již od ledna 2018 svůj elektromobil, Nissan Leaf 1.generace.

index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=4568&option=com_joomgallery&Itemid=114

Upraveno uživatelem Radovanek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...