Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

307 Break- Páté dveře a jejich štelování


Dakaros

Recommended Posts

Na 307 HB jsem v takovém případě vložil podložku mezi panty a karoserii. Bylo to zezadu bouchlé a toto byl už snad jediný problém.

Někde tady bylo popsáno, proč se u SW nárazník zvedl a jak ho zase přišroubovat ve snížené poloze.

https://www.peugeot-club.com/topic/41564-odirani-spodni-casti-patych-dveri/?do=findComment&comment=583422

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si odpovím sám. Dveře jsou štelovatelné na spoji panty-víko, né panty-karoserie. Peugeot určitě má nějakej spešl torx-tools se kterým se k těm torx šroubům na víku dostanou a štelování je pak brnkačka. Já nic takovýho neměl, takže musel dolu tapec stropu, plasty na levém boku, pod kterejma je konektor a očko uzemění a následně šly dveře ven. Pak již lze krásně povolit dva torxy na každém pantu a hnout s nimi....

Nicméně po velké laboraci jsem zjistil, že celý problém vznikl po výměně plynových vzpět kufru se silou 600N- asi před dvěma měsícema. Po poštělování pantů dveře sedí tak jak mají, pod dveřmi je asi 1-2mm mezera, nicméně, když vyndám plynové vzpěry, celé dveře jsou asi o 2-3mm výš, než by měli a mezera mezi nimi a nárazníkem je asi 5mm. Francouz ty panty má tak měkký, že je ty plynový vzpěry napruží... (vůle v pantech není žádná)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když znáš odpověď, tak proč se ptáš.

Když se na panty v zavřeném stavu podíváš, tak zjistíš, že vypodložením panty-dveře je posuneš dozadu, od karoserie, budeš tam mít mezeru. Vypodložením panty-karoserie je posuneš nahoru.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ne, já je nevypodkládal, tak to řešil P607Olda u hatchbacku. U kombíka jsou v zavřeném stavu šrouby na pantech  v jedné ose, vypodložením jedněch nebo druhejch šroubů vždy dojde k vodorovnému posunu dveří vzad a vzniku větší mezery mezi střechou a víkem! Panty mají v místě šroubu mezi PANTY-VÍKO podstatně větší díru než šroub TORX zašroubovanej do víka a jde tedy panty hnout asi 2mm na každou stranu, tedy dveřmi na levou stranu, pravou stranu a nahoru a dolu. Jen se k těm TORXům nedá dostat běžným vercajkem a musel jsem dveře vyndat..

Proč se ptám, když znám odpověď? Přotože ,,už´´ ji znám, původně jsem se do toho nechtěl pouštět bez informací od Vás, ale nakonec mě zvědavost donutila po založení dotazu auto rozebrat :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...