Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servo řízení


Jarda 158

Recommended Posts

Pění mi servo řízení. Při vypnutí motoru napění a vytéká přes víčko pod vozidlo. Doleju jak je třeba,nastartuju,zatočím několikrát doleva a doprava. Oleje je dost. Jakmile vypnu motor,zase začne pěnit a vytékat přes víčko ven. Teď venku pod bodem mrazu,přes noc -14. Co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ODVZDUŠNIT

Minulou zimu se mi to taky stalo a letos sem si před zimou říkal že musím zkontrolovat olej v servu,no neudělal sem to a při prvních mrazech si servo cuclo vzduch a bylo.

Takže nejlépe přidzvednout předek auta dolejvat servo a točit volantem do krajních poloh a v nich pár vteřin držet,hlavně vydržet a nevzdávat to já volantem točil možná 50x než to bylo jakž takž ok, a úplně odvzdušnit se mi to povedlo až za 2 dny (zcela bez pěny) vždycky když sem od někud přijel tak sem dolil olej,hlavně mít hladinu oleje cca 2 cm na riskou. A i ted v tich velkejch mrazech jde servo jak víno,prostě jakmile začne mrznout a v nádobce je olej jen k risce nebo i min je na problém zaděláno. Ale vše už se tu dávno řešilo.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Jarda 158 napsal:

Díky, ale já když přijedu a vypnu motor, tak mi začne olej vytékat  ven, tak nemůžu dolít nic. A když nastartuju, hladina klesne. A pod autem už několik olejových skvrn. 

Tak za prvé je jasné, že když je zima tak objem oleje klesne a když se zahřeje tak zase se zvýší.

Kaluž to máš ještě z toho, že to kape po karoserii. Ale může to být i v čudu servořízení, že to teče přes manžety, kouknout se. Ale to by jsi asi neměl olej vůbec.

Dolívá se při zapnutí motoru... je toho tu spousta napsáno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
  • O 2 měsíce později...

Prosím o radu. Také mě pění servo řízení. Musím dolít každý týden cca 0,5 litru. Taky to šíleně vytéká víčkem, při vypnutém motoru. Už jsem chtěl i tu dírku ve víčku zavařit, ale to asi nebude řešení. Jak se odvzdušní servo na řízení? Jen se dolívá a točí volantem půl hodiny doleva doprava??? Nebo je někde odvzdušňovací ventil?  Děkuji všem za radu. 😪😪😪

Upraveno uživatelem Votary.69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to budu muset zkusit, pán v "servisu" , který nedokázal otevřít zadní kufr, nechal jsem ho tak 5 minut bádat a když už mi ho bylo líto, tak jsem mu to ukázal. Tak říkal že je někde ucpaná trubka, ale věštil to asi z koulí, jelikož přední haupnu ani neotevřel. Nebo možná nevěděl jak. 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super už týden bez problému. 😀 Doléval jsem a točil tak 70x doleva a 70x doprava a pak ještě v průběhu celého záběru jsem musel pořad jemně cukat doprava a doleva po centimetrech, ten vzduch byl snad všude. Již týden víčko suché a vše šlape. Automechanik : "Prý ucpaná trubka" jo automechanik to je .... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...