Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mohl by mi někdo trochu osvětlit problém přenosu znaků a obrazců (i obrázků) do křivek?

První problém je, že bych potřeboval "do křivek" pro gravírování znak, který se v počítači (znakových sadách) běžně nevyskytuje. Asi bych jej neskenoval, dokázal bych jej nakreslit - jde mi jen o to zachytit jeho charakter... Lze toto udělat v Corelu nebo něčem podobném?

Druhým je obrázek, který bych "v křivkách" potřeboval pro výrobu podložek pod RZ. Naskenovat jej a přenést do křivek je velký problém? Prvotně se to provedlo prostým textem (jenže font nebyl přesný), speciální úpravy byli udělány na něm.

Díky za zasvěcení.

Odesláno

U písma je to celkem jednoduchý, to se prostě přepíše a natvrdo převede na křivky. Křivky (vektory) jsou prostě geometrické objekty. Ostatní kresby se musí překreslit (třeba adobe illustrator atd.). Kdyžtak mi to pošli.

Odesláno

Jde to i v Corelu, je to vektorový editor. Znám kluka, který to umí (ale dělá to v AI). Jen nevím, kolik by si za práci řekl. Jestli chceš nějaký nástřel, tak mi do mailu pošli vzor.

Odesláno

Na vektorovou grafiku jsou i free editory.  Pro práci stačí umístit dostatečně zvětšený původní rastr (oskenovaný obrázek) a  ručně "obtáhnout" křivkami.

Po takové to domácí vektorizování stačí free programy (např. Inkscape nebo Zoner Callisto Free). Více najdeš např. zde https://www.instaluj.cz/vektorove-editory

Je třeba také rozmyslet, v jakém formátu má být výsledek https://cs.wikipedia.org/wiki/Vektorová_grafika - zkrátka co Tvé zařízení žere. Je-li to nějaká gravírovačka nebo řezací plotter tak asi vektorové PDF nebo postscript. To by měly umět všechny SW

Odesláno

Takhle to vypadá docela snadno, že bych to i zvládnul. V prvním případě tedy zjistit, jaký formát bere gravírování, v druhém jaký výrobce potisků na podložky RZ...

Péťa: Ve firmě, kde Gravírují, mi řekli za překreslení jednoho znaku do křivek 500 Kč. :-/

Corel Paint Shop Pro X - to asi umět nebude co?

Odesláno

Ok, chápu.

Pokud se dá stáhnout něco bezplatného, tak super. Šlo by to udělat i tak, že bych znak naskenoval, a pak jej použil jako "vzor" a podle něj bych si i případé vady upravil do verze do křivek?

Odesláno

Ok, díky za pomoc, jo jo s tím podložením jsem to tak myslel.

Zatím to řeším s urdemala, a patrně to vyjde...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...