Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pasuji sedačky z SW do Breaku?


inoxing

Recommended Posts

Čau,

měl bych dotaz, jestli sedačky z verze SW pasují do verze BREAK? Ve vyhledání a ani na zahraničních fórech jsem se toho moc nedozvěděl. Koukal jsem do service boxu a čísla dílů jsou odlišné, ikdyž 3D model je shodný. O 3.řadu mě nejde, je to BREAK, nemám a nepotřebuji :-) Pokud někdo dělal tento "SWAP" sedaček, budu rád za jakoukoliv radu.

Díky

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Pokud to někoho zajímá, tak přední sedačky lze bezproblému zaměnit, zadní však nikoliv- (tedy ne bez úprav). Break má vzadu lavici, kdežto SW má vzadu sedačky dělené každou zvláště a uživatelsky demontovatelnou (jsou zacvaklé do konstrukce karoserie).

Pokud chcete do Breaku dodělat např. polokůži z SW (neviděl jsem nikde Break s polokůží/kůží), tak musíte nějak inteligentně odstranit původní držáky spodní lavice i s klipsem na pásy a udělat si vlastní rám, do kterého budete moci zacvaknout sedačky nebo máte smůlu. Potvrzuji ale, že to lze provést bez zásadnějšího zásahu do karoserie. U karoserie je pouze, na zadní podlaze pod sedačkama potřeba odstranit držáky neinvazivním způsobem tak, že držáky, které jsou bodově vevařeny na karoserii odvrtáme a odklepneme. Zůstane tak holá zadní podlaha, na kterou je nutno posvařovat rám (mimo vozdidlo) a do vozidla jej ustavit na stávající závitové otvory, které původně držely panty lavice a klipsy na pásy. Na autě nic nesvařujeme a rám je ve výsledku přimontován na karoserii šrouby. Svařovat na karoserii nic nedoporučuji kvůli korozi a také kvůli tomu, že máte pod sebou nádrž. Po odklepnutých držácích zbyde jen obnažené místo po zbytku svaru z fabriky- to je nutno zamáznou barvou, aby zevnitř nerezavěla karoseriie.

Dodělání 3.řady sedadel vzadu nebylo v plánu a nebylo realizováno. V zadní části kufru (plasty/kryty, roletka, koberec...) to vše je potřeba zaměnit.

 

 

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rám, co zde popisuji, je schovaný pod kobercem a kopíruje originální zástavbu kastle SW, není to vidět a funguje to přesně tak, jak je to v SW. Plně funkční je i odepínání sedadel- použila se ta stejná konstrukce. Pozice sedadel je stejná a není to vidět. Vytvořit rám mimo vozidlo a vsadit jej na místo určení byla vhodná alternativa k mému požadavku nezashovat zásadněji do kastle a rám přišroubovat na již osazené díry a závity. Někdy to třeba vyfotím a dám sem pro představu. Není to poznat a vše ostatní sedí. Ty plasty zmiňuju kvůli tomu, že je jednoduše vyměníš kus za kus a je to stále originál. Brake má za sedačkou takový plast na hever a blbosti (takové 2 schránky), ty u SW nemáš, prohodíš a hotovo, nikdo to nepozná, to tě ujišťuju. Pokud by někdo neřešil korozi, tak vyřízne držáky z SW a přivaří to natvrdo na kastlu tak, jak je to z fabriky, ale tohle já nechtěl, protože tím "spáliš" plech s antikorozní úpravou. Touto cestou jsem nešel.

U výroby rámu je potřeba počítat s tím, že sedačky z SW mají klipsy na pásy právě na sedačce a tento rám musí být dostatečně pevný, aby případnou nehodou vydržel. Proto se udělala konstrukce, která byla samonosná a pomocí pevnostních šroubů se přišroubovala ke karoserii.

A co se týče STK, tak sedadla jsou original Peugeot 307. Airbagy v předních sedadlech jsou plně funkční a ikdyž by technik na STK přímo oddělával sedačky a vyskládal si je pěkně do řady vedle sebe (pokud o této funkci ví), nepoznal by stejně nic, je to vše pod kobercem a zakrytované plastama také z 307. Liší se např plasty v zadu v kufru, ale nikde jinde a to z důvodu trochu jiného zástavbového prostoru sedadel a je trochu jinak vyřízlý koberec, který buď také z SW nebo šikovně napojíte.

Pokud o to bude zájem, nafotím a udělám postup, pokud ne, propadliště dějin :-) Já měl možnost si vybrat z bouračky SW polokůži a cokoliv mě napadlo, tak jsem tak konal. Nejsem zastánce kůže apod. blbostí, ale měl jsem textiláky, kde u řidiče byl rozdrolenej bok a propálený od cigár a v té barvě jsem to nebyl schopen sehnat nebo sehnat komplet textil v dobrm stavu. Tohle bylo po ženský, která vážila asi 45kg, tak ty sedačky byly celkem zachovalý a stačil navrhnout a udělat rám. Toť vše.

 

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...