Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 2.2i na e85


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Zdravím uvažuji nad přestavbou na etanol s peugeotem 407 2.2i nemate nekdo skusenosti s timhle motorem o funkčnosti, spotřebě a jestli se to vyplati? Předem děkuji.

Upraveno uživatelem Lukáš e36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaká je úspora na ethanol 5kc/l?ale nezapomen ze ti to bude zrát vice ethanolu,podle me se to vůbec nevyplatí...

Pokud chceš šetřit tak jediné LPG,přestavby na tvé auto už se pohybují kolem 20000Kč....to je asi hodně ,když  premyslís o ethanolu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Díky za odpověď. Lpg se mi asi nevyplatí, s autem bude jezdit přítelkyně 2km do prace a po nákupech kolem komína. Auto nám nabízí rodiče za pár korun akorát se bojím te spotřeby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to auto je super, jen mi odešlo řízení,startér,altík a každý rok spodní čepy měním, protože jsem měnil i těhlici a to je bohužel za 7, jelikož není druhovýroba (jak mi bylo řečeno) potom problém s výfukem (tlumičem) nejde nějak sehnat. max nějakého PL, kterej mi řval jak auto bez výfuku. A když pominu, že se mi hnula ojnice a nechal jsem to pravit, tak to auto je opravdu super...vše se mi stalo do 200 000km... tohle auto dojezdím, ale pro mě je to asi nejspíš poslední Peugeot co jsem měl a to jsem měl 405,406,,106 a toho to žrouta. Byla by asi lepší milenka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ode mě.

407 je pozitivní tak akorát, že na to vybavení byla relativně levná a k tomu je pohodlná, ale jinak nic. dlouhej převis, nízká, malej kufr, málo místa v zádu, kurvějí se klapky na topení co čtu (mě to ještě čeká ach jo),špatné displaye - mizejí pixely(mezi budíky či ovládací-ne rt3,4,5), žádné přihrádky či jiné fíčuryny na pití auto za 34 000 eur opravdu děs. a k tomu že nevydrží věci do 200 000km které jsem popsal,ok stane se, že odejdou, ale že odešly všechny od 150 - 200 000 km, to auto tak do garáže a nejezdit s ním. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, HonzaZ napsal:

Tak si kup jako další 508. Já jsem s 508 velice spokojen. Je to zatím nejlepší peugeot co jsem měl. Pár drobných problémů bylo, ale oproti 407 nestojí za řeč. Mluvím ale o 2.0 HDI, ne benzín.

Jsem benziňák... o LPG jsem vůbec neuvažoval, změnil jsem názor, až před 7 lety... jo 508 by byla dobrá to nepopírám, ale ...

začnu (možná se budu opakovat) .... 5 let staré auto (stření třída i +) s nájezdem cca 100 000km ( trochu výkonu a turbo díra se mi u auta nelíbí, kůže/polokůže v el.,výhřev,automat,pěkná fíčuryna u auta po zamknutí zpětné zrcátka, LCD-možná to mají už každé auto, prostě jsem si zvykl na něco, ale budu se muset časem třeba uskromnit), do cca 200 000 kč a dá se sehnat? No ceny jsou úplně jinde. A hlavně po 20 letech jsem vlítl do rekonstrukce baráku, takže auto na 1místě určitě ne. Budu si muset počkat,ten nějaký pátek. Ale to přeci nemění na tom, že 407 je nepovedené auto oproti 405,406 a jestli někdo bude tvrdit že to tak není, já to vyvracet nehodlám, jen jsem upozornil někoho kdo se sice ptal na přestavbu e85 ale bude v tom autě jezdit a bude muset se na to připravit.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno nezkoušel jsem to ale tipoval bych, že 407 s 2.2 stále ještě patří do těch více odolných motorů, které by nějakou dávku E85 snesly i bez přestavby .... Třeba 75:25 ve prospěch N95. 

Nicméně ještě k tématu vlákna - pokud se bojíš, že auto neuživíte vykašli se na to. Přestavba na E85 je fakt nesmysl kvůli ježdění 2km do práce a zpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2.2 je dobrý motor, já sem osobně sem spokojený( ale mám najeto teprve 135 000 km), spotřebu mám od 8 do 8,5 litru, celkově s autem problémy nemám, jen každý rok měním čepy, ale výdrž dílů podvozku je slabota (cena dílů je taky celkem vysoká).

Jinak jak už tu někdo psal, místo, odkládací schránky atd. to je pravda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Jo asi od toho upustim jen jsem chtěl zjistit co nejvíc info, a za to diký. Auto má nalitane 89.000 tak hlavně kvůli toho do toho jdu. Jinak baba má teďka 307 1.6 a spokojenost. Jinak bych to neměnil.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...