Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zesilovač v anténě


Jobanek33

Recommended Posts

Ahoj, měl bych dotaz.

Mám Peugeota 307 r.v.2006, novější model. Začalo mi "chraptět v rádiu" občas se signál ztratí úplně. Když jsem hledal závadu tak po odpojení antény nechytá radio vůbec nic a a koax jsem měřil a je v pořádku. Zkusil jsem měřit i výstup z rádia a když dám střed proti stínění tak tam není žádné napětí. Proto bych se rád zeptal jestli mají 307ky napájený zesilovač v anténě? Popřípadě měřil jsem i odpor té věci na střeše do čeho namontuje prut a ten je 17 ohmů. Měl by někdo typ čím by to mohlo být?

díky. 

Foto antény.

20180222_124455.thumb.jpg.464f7f73a514f9eff57c4fe4be92fa3e.jpg

20180222_124504.thumb.jpg.38dc4dc004d5f5d5b0f2dea4459b600e.jpg

 

Foto mého radia

20180222_163108.thumb.jpg.2b222b0c4263d6b3ae4402cc90f8cd17.jpg20180222_124950.thumb.jpg.deac6767d4ccd3c05e18957a8b0c46d6.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešil jsem podobnej problém na 206SW. I po odstavení zesiku co je v základně antény stále špatnej příjem. Nakonec jsem koupil jinou anténu se zesikem a natáhl i s kabelem až k rádiu. Příjem se hodně zlepšil ikdyž je to stále horší než u 406, ale už můžeme rádio poslouchat celou cestu z Holic do Brna. Před tím to na víc jak polovině cesty nic nechytalo (ani Impuls, F1 a jiný silný stanice).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jobanek: anténa má v patce zesilovač, když sundáš z té patky to těsnění, jsou tam šroubky a jednoduše patku rozděláš = uvidíš, zda ti do ní zateklo......pokud bude patka ok, bývá KO tuner v rádiu. PS: pokud jsi krajan (Kadaň - Chomutov), mám funkční anténu v pěkném stavu (já měl KO kabel, což jsem zjistil po koupě nově antény ) = můžu půjčit na zkoušku popř. po domluvě prodat ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridam se taky tak z aktivni anteny pasivni pridana jeste jedna dopredu se zesilovacem pro dve anteny a vysledek.Kde je signalu hodne Ok prijem kde neni a bohuzel nase "kotlina" prevlada je jen sum a prijem pro skutecne nenarocne posluchace.
BOHUZEL!
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Taky jsem řešil blbý příjem, chraptění. Někdy to hrálo obstojně, ale většinou ne v porovnání s P 308 a 206 na stejných místech.

Vylučovací metodou zjištěn špatný zesilovač. Koupil jsem novou značkovou Calearo 7677943 určenou primárně pro VW atd. a 

hraje to nádherně, chytám dříve nechytatelné. Poptat se v Peugeotu na cenu originální jsem se neodvažoval, abych sebou nešvihl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Mám 406 facelift 99 s univerzálním prostorem pro autorádio. V charakteristice vozu dle vin se píše: ANTÉNA STŘECHY S PŘEDZESILOVAČEM ! Venkovní anténa je obyčejná s jediným kontaktem. Stínění koaxiálu je spojeno s boudou zespoda (přístup přes prostor osvětlení a teplotního čidla). Kde bych našel ten předzesilovač ? Moje autorádio nemá funkci napájení po koaxu. Příjem FM bych označil za průměrný. Proti současné Škodě Octavia horší.

tmp-cam-497201692.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je dobrá otázka:aut

- je možné, že tam máš origo anténu s předzesilovačem. Napájení může být po živém vodiči, odděleno na obou stranách tlumivkami a kondenzátory.

- nicméně je možné, že origo zesilovač už odešel (časté), tedy vlhkost nebo přepětí nebo prostě se pokazil

- anebo tam už máš vyměněnou anténu (tedy patu, ve které by mohl být ten zesilovač), bez zesilovače

- napájení po koaxu by se dalo dodělat k novému rádiu

Lze to vyzkoušet, pokud jsi elektrikář. Pokud nejsi elektrikář, tak vysvětlování je složité.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě přidávám fotku zvenku. Anténa je jen vpředu. Viděl jsem jinde na fotkách, že existuje napáječ, který se vloží mezi konektor a rádio a červený drát se zapojí za + pól ,,za spínací kontakt první polohy klíčku zapalování,, , kdy začíná hrát autorádio....

Jde mi o to, jestli to má cenu rozebírat. Ten příjem není tragický. Obecně přítomnost zesilovačů v autech nechápu, pokud je dobrá anténa, koaxiál i slušný tuner. Zesík přeci slouží k vykrytí ztrát na koaxiálu a při tatko nízké frekvenci na 2,5 metru není co kompenzovat. Když jde signál špatný už z antény, zesílí se jím i šum. Navíc v dnešní době je všude tolik různého el.mag. smogu, že ten zesilovač může být zahlcen. Když si postavíte auto k CDMA vysílači O2, nejde dálkově ovládat centrální zamykání.

Spíše mi jde o zkušenosti z praxe druhých, na základě kterých se rozhodnu.

Obecně nenapájený zesilovač se podle konstrukce může chovat dvěma způsoby. Buď signál projde, nebo ne. To platí zejména u vyšších frekvencí v UHF pásmu.

To, co je vidět na obrázku jsem kupoval nové asi před pěti lety kvůli zatékání. Vůbec mě tehdy nějaký zesilovač nenapadl, řešit.

tmp-cam-1429070307.jpg

Upraveno uživatelem mirasat
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za reakce, pokud tam ten zesík není, tak už to nechám. Já bych viděl jeden zásadní problém, který by se mohl podílet na horším signálu. Anténa je venkovní závit (šroubek) základna je vnitřní (matička). Když jsem kupoval tu novou origo anténou na obrázku, předsevzal jsem si že jí vždycky jednou za čas vyšroubuju a prostříkám sprejem. Nakonec to stejně časem dopadlo, že to zoxidovalo a hotovo - nejde to vytočit. Možná, že je špatný kontakt přes ten ,,oxid,,.

Navíc vysílače vysílají lineárně polarizovaný signál svislý - vertikální (bubláčky + nízkovýkonné do povětšinou do 1kW), a vodorovný - horizontální (svářečky na velkých věžích ČRa).

Jo jo, dám to svisle, budu vypadat jako debžo, ale příjem se zlepší, pokud teda anténa něco posílá do koaxu a ten do rádia :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...