Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kamera - kam ji umístit ?


MP

Recommended Posts

Máte někdo kameru v káře ? Na sledování a záznam provozu . Chci si nějakou pořídit ( to už mám vybráno ) , ale přemejšlím kam ji hodit . Chtěl jsem ji dát nahoru za zpětný zrcátko , aby "nebránila" ve výhledu . Ale tam to není stíraný stěračema , tak za deště to nebude zrovna echt . A když ji dám dolů , tak tam se mě to moc nelíbí , a hlavně bude v zorným poli , to by se nemuselo líbit ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navrhuji, vpravo dole, vpravo nahoře nebo vlevo dole, vlevo nahoře, případně dole uprostřed nebo nahoře uprostřed. Dále je možno uprostřed skla, případně uprostřed levé poloviny nebo uprostřed pravé poloviny skla.

Pozici vyber dle toho, kde nemáš například navigaci, držák na parkovací lístek, voňavý stromeček, plyšáka, stínítko, držák na mobil apod. Snad se podaří.
Také je možnost v krytu   na přední kapotu nebo na střechu. smokedptz2.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ji dole, jenže ne na skle. Vlastně ne "ji" ale "ho" - používám totiž místo kamery záložní mobil. Držák na palubce uprostřed nad displejem/budíkama čili na dosah ruky pro ovládání (navi apod.). Je to v dosahu napájení ze zapalovače, tedy zapnutí/yvpnutí "klíčkem" + SW zapne/vypne nastavený appky (navi, railroad dashcam, speedometer), rozlišení 1980*1020, možnosti nastavení proti kameře nesrovnatelný. A zcela jistě je to mimo zorný pole.

Ilustrační "fotomontáž": 

citroen-c8-63293-6012625.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám za zrcátkem. Z pohledu řidiče není vůbec vidět, snímá přes setřenou plochu stěrači a napojenou ji mám na napájení osvětlení horního tlačítka pro otevření dveří (při odemknutí auta se kamera zapne a po zamčení auta se kamera vypne). Když jsem zkoušel telefon (navigace + kamerový záznam), tak se dost zahříval a nestíhal se nabíjet. Ten mám jen pro navigaci umístěn vlevo dole. Vše je vidět na fotce.

IMG_20180221_075943.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Péťa, radost mu nezkazíš. Podle vyjádření technika na STK  jim prioritně vadí cokoliv co je přímo na skle tudíž přísavka držáku to že je v tom telefon / tablet který zakreje víc pozorovacího prostoru jim už tolik nevadí. Takže pokutu můžeš líznout i za prázdný držák čehokoli který je přicuclý na skle. Ale i kdyby měl na palubce té C8 z ilustračního záběru rozložený 15" notebook tak sice kterje výhled ale okna/ skla se nedotýká. Čímž nechci napsat že to je správné.

@MP já ji mám ve směru jízdy napravo za zrcátkem takže při průhledu vozem je vidět nad zrcátkem jen přísavka a kablík napájení jinak celou kameru kreje zrcadlo. vychází to že kamera " kouká " částečně stíranou plochou a částečně nestíranou ale já používám tekuté stěrače takže klasické stěrače moc nepoužívám. Jo asi dost podobně jako Leo. A držák na telefon mám na dveřích v tom malém okně u zrcátka k navigování používám tablet a na ten mám držák v levém koutě palubky takže když ho dám na ležato tak není zepředu téměř vidět a dobře na něj dosáhnu.  Až se dostanu do garáže tak to pro inspiraci vyfotím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Péťa napsal:

Nechci Ti kazit radost, ale mimo zorné pole to není. Jinak pochopitelně dobré řešení. Stíhá se vše dobíjet (při navigaci a spuštěném nahrávání videa)?

to by mě zajímalo, jak to dělají řidiči, kteří mají navigace, které vyjíždí z palubovky...asi je silou zatlačují zpět.

Kamera (cokoliv jiného) nemá být umístěno na přední skle, co zamezuje výhled......

Asi je nejlepší umístění nahoře napravo u zrcátka, ta kamera není vidět ani a kabel zastrčíš kolem skla (teda stropu) přes sloupek dolů.A asi dobrá kamera je ta co má zapojení (napájení) přes držák než přímo do kamery z důvodu vyndávaní (třeba truecam)

Upraveno uživatelem John_Ice
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Péťa napsal:

Nechci Ti kazit radost, ale mimo zorné pole to není. Jinak pochopitelně dobré řešení. Stíhá se vše dobíjet (při navigaci a spuštěném nahrávání videa)?

 

před 3 hodinami, John_Ice napsal:

to by mě zajímalo, jak to dělají řidiči, kteří mají navigace, které vyjíždí z palubovky...asi je silou zatlačují zpět.

Radost mi to vskutku nekazí. Ono to z toho obrázku není tak zřejmé, ale když si uvědomíte, kde se nachází hlava řidiče, resp. oči, a prodloužíte spojnici oka s tím mobilem, tak ta spojnice skončí pod dolní hranou skla, čili OK. Mmch.  myslím, že předpisy nemluví o zorném poli (to bych pak nemohl mít nikde nic, na co bych viděl - co nemám v zorném poli, to nevidím), ale o výhledu z vozidla.

Totéž platí pro výsuvné navigace apod., navíc tam asi bude něco jako výjimka na homologovaný konstrukční prvek z výroby stejně jako zpětné zrcátko, které taky brání ve výhledu vozidla - a zrovna mně se 194 cm a hlavou pod stropem docela dost blbě, někdy se musím vyklánět abych viděl do křižovatky, o semaforech na vysokých ramenech ani nemluvě.

Péťa: dobíjet se stíhá, jas mám cca n 50-60%, spíše jě někdy ve vedrech problém že se to hřeje (např. po 6 - 8 hodinách jízdy a 30°a víc venku). To pak řeším prohozením mobilu; určitě budu leckomu k smíchu s pět nebo kolik let starým Galaxy SIII, ale prostě mi vyhovuje a stačí na to co provozuju (hry moc nehrahu a když tak tablet, notes), takže jsem na aukru za patnáct peněz koupil druhej za tímhle účelem, rootnol jsem ho aby se dala důsledně používat Lama, vyházel všechny nepotřebný ťamanský a gůglovský apky a mám na něm jen śoft do auta a na telefonování.  Ostatně ten provoz zas tak nežere - video se nahrává na pozadí a navigaci mám z 80% "na uši", takže často černej displej a jen siťuknu když ohlásí něco, na co se chci kouknout. A to mi tam ještě běží Speedometer kterej ukládá gpx trasy a hlídá rychlost když jedu bez navi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Leo napsal:

... napojenou ji mám na napájení osvětlení horního tlačítka pro otevření dveří (při odemknutí auta se kamera zapne a po zamčení auta se kamera vypne). 

Mylíš tím to vnitřní tlačítko centrálu? To je pod proudem při odemknutém autě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, myslím tím tlačítko na otevírání pravých zadních posuvných dveří (podsvícení). Nejsem si jist, jestli náhodou podsvícení tlačítka na centrální zamykání není zapojeno jinak než podsvícení sousedních tlačítek pro otevírání dveří. Prostě při odemknutí se vždy rozsvítí a svítí i po nastartování a vypnutí motoru (pokud není vypnut dlouho) a zhasnou až chvíli po zamčení auta.

Udělal jsem to tak proto, protože zapalovač i napájení zrcátka se při startování odpojí a když jsem hned po zapnutí zapalování klíčkem začal startovat, tak kamera z toho krátkého napájení, výpadku a následného napájení začala blbnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha .... tak já mám zadní ručně čili nic. Ale neva ... byl jsem jen zvědavej. Mně to ze zapalovače chodí: ten mobil má zpoždění, protože po zapnutí zapalování teprve Lama dává pokyn ostatnímu softu ke startu a ta prodleva asi překlene to odpojení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve stírané ploše ... klasický případ bránění ve výhledu prý ...ale když je schovaná za zrcátkem tak myslím oK ... neprskali STK, PČR ... ? Někde to tolerujou v nestírané čási, celkem rozumně ji nepovažujou za výhled ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lukáš:  ???

A to jako proč ??? To ti jak zdůvodnili?

Véna: Čím ten tablet krmíš? Já to jednou použil jako navi a za tři hodiny bylo vymalováno - nestačil se dobíjet. Jinak mapy na 13" byly fajn.

Mmch. za mobil na bočním trojúhelmíkovým okýnku kecy na STK - omezuje výhed. 

Upraveno uživatelem Sawoy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...