Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ferryho krabice 806 Quiksilver - STK hotova


Ferry

Recommended Posts

tak s rozsirenim rodinky o dalsiho potomka jsem rozsiril i rodinku peugeotu. Dovezl jsem si z Norimberku docela zachovalou 806 v provedeni Quiksilver. Strucne info:

rok vyroby 7/2000

motor benzin XU10J4R - RFV (to bylo hlavni kriterium vyberu, ktere omezilo vyber na 4ks v celem nemecku + 2 v CR :) )

interier sediva polokuze a spousta prostoru :)

Ma za sebou za posledni dva roky slusnej servis, loziska kol, ramena, komplet vyfuk od katu dozadu, altik, pruziny Eibach, ma letni a zimni sadu kol na plechacich s origo poklicema.

Ceka me vymena chladice vody (prosakuje), rozhybani kontaktu posuvnych dveri (nefunguje central), dodelani dalkoveho ovladani centralu (k autu jsou 2 klice, ale bez DO, nejspis se rozbilo), oprava sklapeni praveho zrcatka, nefunguje otackomer, samozrejme pro klid duse udelat rozvody, olej, filtry. Vyhledove urcite nezavisle topeni, tempomat (dily uz jsou doma) a asi prestavba na LPG :P

Jinak byla to celkem rychla akce, jeden ctvrtek auto v Nemecku prohlidnul Devils-Night, kdyz jel pracovne okolo, zamluvil mi ho na dalsi ctvrtek, kdy jsme pro nej sjeli, v sobotu dovozova STK a dneska jsem si zaridil TP a nove znacky na evidenci :)

IMG_20180215_144721.jpg

jedna fotka cestou

IMG_20180215_164212.jpg

IMG_20180215_164201.jpg

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ve 406 mam bufik uz asi 6let a nedovedu si to bez nej predstavit, od pozdniho zari do dubna v plnym provozu :) skrabani okynek rad prenecham jinym a prebehnout z baraku jen v tricku do vyhratyho auta, to se proste jen tak neozeli :)

a hlavne vyhoda je to u tech deti, ze se nemusej oblikat do studenyho auta, aby se za chvili, kdyz se zatopi zas muselo nekde zastavovat a svlikat je, aby se v autosedacce po zbytek cesty nepotily.

 

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56bufik pouziva to palivo, ktere je zakladnim palivem daneho auta, tzn. bud naftu nebo benzin ( v pripade auta na LPG taky benzin) do osobaku se montujou teplovodni typy, ktere jsou napojeny na maly chladici okruh a vetsinou taky ovladaji kabinovy ventilator, takze se pred odstavenim auta nastavi teplota na max, smer foukani vetsinou na predni sklo a po zapnuti bufiku tento zacne ohrivat chladici kapalinu, ktera proudi do radiatoru v kabine a pak do motoru, cimz se ohreje oboje. Bufik si reguluje vykon, aby teplota vody byla do 70st C, aby neotevrel termostat do chladice a vetsinou ma i v sobe nastaveny omezeni na cas behu 30min. Vetsinou u bezne velkeho osobaku staci tak ctvrt hodky (pokud neni venku -15 a min) aby byl interier vyhraty na to tricko a skla odmrazena, samozrejme velkou vrstvu snehu to nerozpusti, ale zespod nataje a jde snadno omest

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jop, teplovodní mě vůbec nenapadlo :mad:, co mají známí bufíky, tak všichni teplovzdušné...,a vyústění do prostoru, samozřejmě to ohřeje jen vnitřek kabiny, motor nee, ale stačí 5 min. provoz na vyhřátí k 30 stupňům...,je pravda, že to mají ve větších autech typu MPV

bufíky mají hlavně proto, že mají malé děti a jsou často na horách :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

dik za gratulace, me se krabice taky vzdycky libila, jen pro ni nebylo vyuziti, to az ted s rodinou :)

Jinak venoval jsem ted skoro cely vikend vytepovani komplet interieru. I kdyz auto bylo uvnitr vypucovany a uklizeny docela dost dobre, krapet po zatopeni smrdel pes, co jezdil v kufru. Nastesti tam byla vana, takze koberec byl trochu spinavej jen na obloucich podbehu.I tak ale bylo v kobercich ve vysledku spiny docela dost, vzdy po vyliti kyble z tepovace bylo na dne hnusny bahynko. Taky jsem vymenil kabinove filtry a motorovy olej a rozhybal kontakty levych soupacek, takze uz funguje centralni zamykani i na nich. Zbyva jen zapojit uni dalkovy ovladani, ale to az povoli mrazy a bude cas, protoze ted jsme na tyden vytahli 806 na hory  :)

Dneska -18°C a chytnula na drcnuti

IMG_20180228_122334.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dneska jsem se dostal k oprave otackomeru, klasicky problem budiku 806/evasion/ulysse a spol od Jaegru - ulomena osicka ozubeneho kolecka v servomoturku. Takze navrtan plast vrtakem 1,3mm v miste ulomene osicky, nastrceni kousku dratu stejneho prumeru a zalepeni lepidlem. Po zaschnuti promaznuto, sestaveno a zkalibrovana rucicka podle hodnot otacek pres diag. Doladil jsem zaroven i ukazatel teplomeru, ktery byl o cca 8°C posunut.

IMG-20180311-WA0020.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

otackomer funguje stale dobre, rychlomer se zacal trochu zasekavat, ale az pri vyssich rychlostech, tak to zatim znova kuchat nebudu.

O vikendu dostala krabicka komplet novy podvozek - tlumice a pruziny a horni ulozeni, vse od KYB, na doporuceni Oddieho zadni pera urcena pro Experta a je to sakra rozdil. Ted se to auto na silnici jenom nese, zehli kazdou nerovnost, zadne neprijemne naklony v zatackach nebo houpani na pricnych nerovnostech. Zadek sel asi o 2cm vys.
Krome toho jeste spis designovy a audio doplnek - misto osoupane hlavice radici paky, ze ktere uz slezlo kozene obsiti, nova hlavice od Cinana :) a k radiu RD3 mp3 emulator changeru

Tady nova pruzina a novy tlumic

WhatsApp Image 2018-05-19 at 16.21.52 (1).jpeg

 

Stara pruzina se starym tlumicem

WhatsApp Image 2018-05-19 at 16.21.52.jpeg

WhatsApp Image 2018-03-26 at 18.56.54.jpeg

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pri vymene pruzin jsem  letmo koukal na orezle brzdove trubky a ted pri blizsim zkoumani jsem zjistil dosti neuteseny stav v levem podbehu u jednotky ABS. Takze stejne, jako jsem predelaval komplet vedeni na cabriu, nezbyde nic jineho, nez to absolvovat i u 806 :(

WhatsApp Image 2018-05-28 at 20.16.37.jpeg

WhatsApp Image 2018-05-28 at 20.08.29.jpeg

Upraveno uživatelem Ferry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...