morepower Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 (upraveno) Čau, poraďte mi nějakej dobrej kráječ. Nejen na chleba, ale i na zeleninu, salámy, sýry a tak. Podle čeho se řídit? Na co dát bacha? dík Upraveno 19. únor 2018 uživatelem morepower nadpis byl s chybou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guest minimaxa Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 (upraveno) Rozhodně na prsty! Osobní zkušenost mám s kráječem z Lidlu. Podobný tomuto, vždy nakrájel co bylo potřeba https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Elektricky-univerzalni-krajec-SAS-120-C1/p100224798# Upraveno 19. únor 2018 uživatelem minimaxa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 Hlavně čistit a čistit, bacha na tuky jak zluknou. P607Olda ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P607Olda Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 (upraveno) Čistit a čistit, měli jsme kráječ na chleba a vyhodili jsme ho, obyčejný kuchyňský nůž se snadněji myje. Tzn, už bych kráječ nechtěl, raději koupit nakrájené z obchodu. Pro řádné umytí nože kráječe z obou stran je třeba kráječ rozebrat, a mýt ostrý kulatý nůž není snadné. Pro složitost jsme také vyřadili: kávovar, domácí pekárnu (kupovaný chleba zde je výborný), odšťavňovač i další zgarby. Taky jsme chtěli vyzkoušet všechno, ale čas ukázal... Upraveno 19. únor 2018 uživatelem P607Olda Charlie 1 a Péťa ohodnotil 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 Pokud se krají jenom chléb tak je to pohoda, ale jakmile salám nebo sýr, tak je to problém. Takže máme podobný, ale používáme dvakrát do roka. Jakmile to začne lepit tak se s tím špatně posunuje a je to víc práce než užitku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spocklw Odesláno 19. únor 2018 Sdílet Odesláno 19. únor 2018 Já raději pořádný ostrý nůž a občas brousit. Od doby co mám tenhle tak se na řezání a krájení těším... nabroušený z měkkého rajčete bez problémů odřízne průhledný plátek. Akorát je to nůž opravdu jen na krájení... to, že ho při shrnování cibule do hrnce mám v prstu jsem zjistil až podle toho že mě začala v ráně pálit ta cibule... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 19. únor 2018 Autor Sdílet Odesláno 19. únor 2018 Jo, santoku mám taky, dokonce ten samej ale kuchyně je královstvím mé krásné polovičky. Jinak já sám jsem docela milovník nožů a seker, přeci jen jako kovář k tomu mám blízko, že, ale přesto bych rád tý svý hezčí půlce dopřál trochu jednodušší práce. Brácha ho maj a švagřinka to strašně chválila, mají ho spoustu let a když u nás teď byli, tak proběhla zajímavá motivační diskuze Ani mě tak nezajímá, že ho někdo nemá a proč fakt ne, nerozhoduju se, jestli ano nebo ne, ale vybírám který. Tak díky za případné rady, díky za tip na ten z lidlu, důkladně prostuduji (a žena taky). Dobrý poznatek je, že se musí dobře a snadno rozebírat kvůli čištění (nebo prostě jen rozebírat, protože se třeba prdne pak do myčky) Neřikejte mi, že tady maj kráječ dva lidi informace o tom, který nekoupit a proč, se taky hodí Péťa ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hafity Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 před 9 hodinami, morepower napsal: ....tý svý hezčí půlce.... Sakra, taky se budu muset podívat, kterou půlku mám hezčí.... Laďa, Gabriel 307 a Péťa ohodnotil 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vena garážmistr Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 Ze získané zkušenosti vím že ať bude sebelepší kráječ tak dokáže krájet salám nebo sýr ale nedokáže na tak tenké plátky jako profi nářezáky v obchodě. Na druhou stranu máti tvrdí že je lepší koupit celou štangli salámu a z ní doma nakrájet že nám žroutům je to jedno jestli je plátek milimetrový nebo dvoumilimetrový a když jednou za čas dělá občerstvení aby to vypadalo tak koupí krájený v obchodě. MotoMoto ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fruktis Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 meli jsme doma plastový moulimex a v pohodě nakrajel všechno..udrzba snadná..vyndal se nuz a opatrně se otrel... co se týče platku tak krajel takový jaký jsme chtěli...vyrovnalo se to bez problémů tem co mají v obchode...jen krajel pomaleji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míla72 Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 Pokud jde o elektrický kráječ, několik let máme doma podobný tomuto(MAS6200 za 1149,-), přesněji od 11.2.2016: https://www.euronics.cz/krajec-bosch-multicut-mas6151m-stribrny-bosmas6151m/p418472/ Pořídili jsme ho hlavně kvůli tomu, že jsem si začal vařit svojí domácí šunku. Jinak popis sedí velmi přesně a doposud jsme nůž nebrousili. Umí krájet jak chléb, tak salámy, šunku, sýry(jako je běžná 30 z kaufu)... Rozsah stupnice nastavení tloušťky je perfektní. Jediná nevýhoda je v tom, že nemá vlastní záchytnou misku. Ale to je asi ten nejmenší problém. Nakrájet šišku salámu není problém. Ale kdo by jí za večer snědl, žejo? A krájený salámy mne v některých obchodech přímo rozčilují a tak šiška může v klidu buď viset, nebo ležet doma a nakrájíte si pouze potřebné množství. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 20. únor 2018 Autor Sdílet Odesláno 20. únor 2018 ok, díky, švagrová má právě nějakej z boschů. Umí tenhle kráječ krájet i bez držení těch tlačítek? Myslím, že zmáčkneš a pak jedno z nich pustíš dřív a kráječ jede v automatu a ty jen hejbeš s tím pojezdem..? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míla72 Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 No, držet to musíš. Zmačkneš jedno a současně druhý. Je to vlastně bezpečnostní pojistka a nebránil bych se tomu. Nevím zda jsou kráječe bez této pojistky. Já tenhle princip vítám. Stejné je to u vrtačky, flexy ... Jde o zvyk. A navádět někoho jak to vyřešit = obejít určo nebudu. Určitě víš o čem mluvím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Míla72 Odesláno 20. únor 2018 Sdílet Odesláno 20. únor 2018 Jo a dodám, že stiskneš první na čele, to tě pustí k druhému nahoře a jak rozjedeš disk, můžeš to první pustit a po dobu práce držíš jen to druhé. Neztrácíš nějaký komfort krájení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MotoMoto Odesláno 21. únor 2018 Sdílet Odesláno 21. únor 2018 My u toho našeho přepneme kolíbkový vypínač a jede to samo. Někdy mi chybí další ruka, takže ta představa, že ještě držet nějaké tlačítko by mě asi nebavilo. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 13. březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 13. březen 2018 Nakonec to vyhrál tenhle masiv litej hliník, velký nůž a umí plátky 30mm moc toho zatím nenakrájel, pár klobásek a nějakej sýr, ale moje drahá řikala, že mi udělá tlačenku. Tu milujeme na slaboučký plátky, takový, co se muchlaj :-) s cibulí a octem. Tak proto tyvole normálně sliny mám Milan+ ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Péťa Odesláno 13. březen 2018 Sdílet Odesláno 13. březen 2018 Tlačenka s octem a cibulí Mám inspiraci na večeři. Ale já rád tu tlačenku na hodně silné plátky. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 14. březen 2018 Autor Sdílet Odesláno 14. březen 2018 No jasně, chápu, chápu.......... a na to je dobrej kraječ, páč si každej nastaví jak chce silnej plátek mezi náma...nedávno jsme právě tlačenku měli, na slabo teda, to je fuk, ale → cibule nakrájená popepřená v misce a zalitá octem k tomu, takže sem si dycky dal lžičku dvě, přesně kolik bylo potřeba ...já vím, taková blbost, ale zas trochu jinej způsob jak tu tlačku sežrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AntoninLoch Odesláno 24. duben 2020 Sdílet Odesláno 24. duben 2020 V 14. 3. 2018 at 8:08, morepower napsal: No jasně, chápu, chápu.......... a na to je dobrej kraječ, páč si každej nastaví jak chce silnej plátek mezi náma...nedávno jsme právě tlačenku měli, na slabo teda, to je fuk, ale → cibule nakrájená popepřená v misce a zalitá octem k tomu, takže sem si dycky dal lžičku dvě, přesně kolik bylo potřeba ...já vím, taková blbost, ale zas trochu jinej způsob jak tu tlačku sežrat Tlačenku na tenoučký plátky doma taky milujeme a známej ji dělá naprosto bezkonkureční :D Jen krájet si ji musíme sami a už nějakej čas se poohlížíme po dobrým kráječi právě na tláču, domácí šunku a salámy. Jak se jmenuje ten kráječ na obrázku? A jste s ním pořád spokojený, nebo mi můžete doporučit některej třeba z těchhle kráječů s dobrýma recenzema? Rád bych něco, co zvládne vážně tenoučký plátky a dobře se to udržuje čistý, díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 25. duben 2020 Autor Sdílet Odesláno 25. duben 2020 Je to Domo DO1950S máme ho pořád a žena je s ním moc spokojená. Krájí na něm nejen chleba, ale i třeba sekanou a sýry, prostě podle toho, jestli "potřebuje" nebo "chce" úplně rovný plátky. A podle jejich slov by neměnila. Mikrotenký plátky (třeba pršut) to neumí, na druhou stranu, kotouč je dostatečně velkej, aby ty řezy byly pěkný. Takže za mě doporučuju. Klemoň ohodnotil 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.