Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vibrace a poskakování motoru


Vlastaman

Recommended Posts

Dobrý den,

už si nevím a rady a tak vás žádam o pomoc. Mám Peugeota 106 1.1, 44kw, první verze. Jednoho dne teď v zimě, jsem normálně dojel domu, motor si krásně předl, vypnu motor, normálka. Druhý den ráno chci odjet do práce a po nastartování veliké vybrace a hopsání motoru, po zahřátí se to zlepšilo, ale stále jakoby trošku sem tam lehce prostřeluje do výfuku a divně jde. Malinko klesl výkon a za jízdy je to znát ještě víc, od třetího do pátého stupně jsou vybrace hodně velké, hlavně v záběru. Asi měsíc před tím jsem měnil vodní pumpu, řemen a kladku ne. Kvůli tomu jsem vyměnil, svíčky, kabely ke svíčkám (jeté), rozdělovač (jetý), kontroloval kabeláž, konektory, vyměnil řídící jednotku a nic, pořád stejné. Někdy se stane, že to třeba na minutu přestane a zase se to vrátí, než se to stalo, tak jsem na to jeden den dost šlapal a problikla mi kontrolka motoru. Třetí svíčka z leva je po vyndání černější, teď jsou tam nové, tak je vindám a zkonztoluji, jestli je jedna opět černější. Někam se mi ztrácí chladivo, cca půl nádržky za měsíc, vše suché, olej neubívá. Výfuk OK. Toť vše. Velice děkuji za jakékoliv rady, co by mi pomohli záhadu vyřešit. 

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě k černé svíčce znamená to moc bohatou směs nebo olej ve spalovacím prostoru pokud bys při měření komprese pozoroval pokles tlaku nebo nedostatečný tlak nalej trochu čistého oleje do otvoru pro svíčku (kávovou lžičku) počkej minutku a test zopakuje pokud se to zlepší jsou to kroužky pokud ne je to podpálený ventil nebo gufero ventilu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, ale odkaz je jen text. Jinak, těsnění a gufera jsem vyměnil, voda už neubívá.Teď mám jiný problém, rozhodil jsem si rozvody, hnul jsem klikovkou a po celodením zkoušení jsem nenašel tu správnou polohu, motor nemá víkon a jde na volnoběh jak "pumpa na sračky" Horní vačkové kolo jsem si zaaretoval, pak sundal hlavu atd, musel jsem s klikovkou pohnout při napínání řemenu. Nastavit bych to zvládl, kdyby bylo podle čeho. Spodní kolo od klikovky nemá žádnou aretaci. Zepředu na setrvačníku jak je čidlo otáček taky nic, ani z boku kde je taky příprava na čidlo, nic. Nikde žádná díra. Na spodním ozubeném kole je ryska, ale ta je k ničemu, na bloku není žádná značka. Je tam nějaký žlábek, ale když to dám na něj motor by se potkal. Tak nevím, kde se ta klikovka aretuje. Motor je řady TU 1.1 44kw z Citroen Saxo, r.v. 1999. Nevíte někdo prosím Vás kde zaaretovat tu klikovku do správné polohy? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud Ti to pomůže, tak  tady máš tři stránky z "Jak na to Peugeot 205" týkající se výměny rozvodového řemene u motorů řady TU (tam je také 1.1i 44kW)

 IMG_20180227_185701.jpg

IMG_20180227_185737.thumb.jpg.33dab0c8ac7e13f04199ab405cd3658a.jpgIMG_20180227_185750.thumb.jpg.3a73fb1b9d556d581e412a5e3e39513c.jpg


 

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 roky později...

Ahoj všem.

Jen moje zkušenost.

Motor na Peugeot 106 I 33kw vybroval a klepal se. Při přidání plynu se trošku vyrovnal ale nebylo to ono.
A z výfuk prděl 🙂 a teké problém s výkonem. Ale to až když to hodně fučelo.
Motor šel jako na 3 válce.
 

Problém byl přitom velmy jednoduchá. Poškozená těsnicí průchodka na posilovači brzd.
Nasávalo to falešný vzduch a tím to vše rozhodilo.

Díl jsem objednal na blit ( nikde jsem nenašel origo ) BO 0204120018 Sada na opravy, posilovač brzd BOSCH za 200,-

Takže zase jedna z možností s problémy na volnoběh.

A auto si zaře krásně přede :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...