Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

přeložení datové sítě


Driver

Recommended Posts

Mám dotaz na zdejší IT techniky. Chystáme úpravy v kanceláře, které se týkají i stavebních úprav. Bude se bourat příčka do mini skládku, aby se zvětšila kancelář. Ve skládku je na zdi datový rozvaděč do kterého jsou svedené kabely od datové sítě (UTP). A tenhle rozvaděč bychom potřebovali přesunout za další příčku (vzdálenost 110 cm), ale problém je, že jsou krátké kabely. Vystačí pouze cca k této další zdi, ale už tam není rezerva na natažení do rozvaděče na druhé straně. Pořád přemýšlím jak to udělat, ale nic mě nenapadá. Nechce se mi to nastavovat nějakými spojkami apod. to mi přijde jako možný zdroj problému. Ale jiný způsob jak to prodloužit asi není co...? :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímnou soustrast.

 

Jediný správný postup je vyměnit komplet kabely od patch panelu až po zásuvku. Ale to je pochopitelně asi nereálné. Rack předpokládám rámusí, takže zůstat na místě nemůže. Že?

Existuje propojka, ale to není ideální řešení:

_vyr_388_vyrd12_696CM029_1.jpg

Navíc byste museli na kabely nacvakat konektory RJ-45. Na jednom místě jsem to použil, ale nerad. Bylo to tak 10 kabelů, které jsem nemohl vyměnit (taky jsem stěhoval RACK).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tyhle spojky znám, občas je používám, ale nechce se mi to používat trvale na interní síti. Rack nerámusí, jsou tam akorát dva switche bez větráků a modem. Zabírá ale místo, místo něj potřebujeme dát stoly. Jak píšeš, výměna kabelů je nereálná. Kabely jsou zabetonovaný v kanálech v podlaze a ve zdi. To by bylo na kompletní rekonstrukci. Nejspíš nezbude nic jiného než ten rack nechat na místě tak, aby zabral co nejméně místa a zamaskovat ho. Takový návrh se ale moc líbit nebude :(

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Známé poučení co vždy říkám zákazníkům. Nikdy nedělejte zakončení kabelů na vnitřní přícce, ale vždy na nosných stěnách. Tam tohle pak nehrozí.

Ale po bitvě každý generál.

Spojky jsou ale poměrně spolehlivé, ale stejně je musíš do něčeho schovat, takže asi bych se snažil tam ty switche nechat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používali jsme v bejvalé firmě ve velkém spojky, které se naboxujou přímo do svorkovnice a nikdy nebyl problém ;) kdežto spojky na konektory poslouží, ale bývá to dost často zdroj problémů, zvláště pak u 1Gbit sítě nebo když přes to jde PoE napájení

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak tahle spojka mě teď taky napadla, se svorkovnicí jako na patchpanelu :) Akorát jsem jí ještě nikdy nepoužil a nevěděl jsem zda se něco takového prodává. Tak to by už bylo mnohem lepší. Jinak kabelů je cca kolem 60. Tuhle síť jsme "zdědily" po předchozím nájemci kanceláře, takže jsme přišli k hotovýmu. Na ty kabely by v podlaze musela vykutat drážka a v místě toho spojení bych asi nechal zadělat podlahovou krabici s víkem, aby se k těm spojkám mohlo "kdyby něco". No to by šlo...díky za tip na ty spojky se svorkovnicí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...