Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servisy Peugeot nemají diagnostiku na peugeot 406


Recommended Posts

   Objevila se mi u mojí 406 závada na ABS. Kontrola ABS se rozsvítí a po nějaké době zhasne.Ted svítí pořád:(. Jelikož mám 30 pin diagnostickou zásuvku a nikdo z okolí nemá přechodku, rozhodl jsem se, že zavolám do HS Peugeot České Budějovice a objednám se na diagnostiku. Jaké bylo ale moje překvapení, když mi bylo sděleno, že diagnostiku na peugeot 406 nemají. Zavolal  jsem do Peugeot Domanský Tábor a bylo mi sděleno, bouhužel, na 406 nemáme diagnostiku.

  Proto si pokládám otázku, to je peugeot 406 tak starý vozidlo, že nemají na něj diagnostiku? A to bych chtěl časem udělat geometrii na 406.

Domníval jsem se,že by neměl být žádný problém s diagnostikou na Peugeot 406. Bohužel, hluboce jsem se mýlil.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechci tě nasrat, ani urazit, ale obecně vzato je 406ka staré auto, i kdyby byla z posledního roku výroby (2004), natož tvoje z roku 1996 :myslim, bylo to na svou dobu super auto, to jo, ale všechno hezké jednou končí...

že nemají připojení na diagnostiku se divím, i když povinnost dodávat ND a servis byla za komančů 10 let po ukončení výroby, což beztak dnes už neplatí

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že 406 není z nejnovějších modelů, ale že značkový servis nebude mít diagnostiku na 406, mě upřímně překvapilo. A to jsem se neptal na geometrii. Máš pravdu, povinnost 10 let od ukončení výroby byla. Já jsem s 406 spokojen:super. Na nový Peugeot není.

Nevím, kdo z okolí by měl diagnostiku na 406 + přechodku:(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

406 je už prostě stará popelnice. Sice super kára, na kterou nedám dopustit, ale je to bohužel tak :(  Myslím si, že v tomhle případě by stejně diagnostika nepomohla. Bude v háji čidlo, nebo ABS kroužek. Takže bych začal kontrolou u všech kol a věřím, že na příčinu přijdeš :super 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kroužky ABS  jsou v pořádku i čidla. Vše jsem kontrolova + se proměřilol. Měnil jsem i brzdový spínač (Febi), jelikož mi nesvítily zadní světla.Kontrolka mi poté zhasla, ale když jsem projížděl a zkoušel ABS na šotolině skrze prokluzu, tak vše v pořádk. ABS krásně fungovalo. Při zpáteční jízdě se ABS rozsvítilo znovu. Při sešlápnutí pedálu brzdy, je slyšet ,,mňoukání"=lze to přirovnat jako když se spouští hever (panenka). Trošku to i drhlo, ale to jsem přisoudil to mu, že jsem umyl 406 a pak mi stála delší dobu v garáži.

MilanF1 vím, že diagnostika není potřeba k geometrii, ale chtěl jsem tím napsat, zdali ji dělají na geometrii 406, když nemají diagnostiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč by neudělali Geo na 406, když k ní Diag nepotřebují? To, že jí udělají s velkou pravděpodobností blbě věc jiná :aut  

U starého modelu 406 je Diag stejně taková základní, alespoň co jsem měl možnost vidět. Takže si dál myslím, že ti s tímhle nepomůže :myslim

A po té testovací jízdě jste to vše kontrolovali a měřili znovu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, vše se zkontrolovalo a v pořádku. Pokud by byla diagnostika na 406 (30 pin), možná by něco ukázala.Nevím.

Udivuje mě, že originál servis už nemá diagnostiku na 406. To už 406 neopravují? 

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

su to roky felicii , ktore sa pomali z ciest vytracaju...no peugeotiki na cestach stale vidno....

redukciu by niekto mohol mat...otacky kolies by zobrazit mala...ci sa mylim...?

ak ti hned kope pedal pri brzdeni , abs si mysli , ze sa koleso netoci....cize bud kruzok ci snimac...

potom uz len paralelna diagnostika /osciloskop/ auto na zdvihak a tocit kolesami...

 

 

Upraveno uživatelem vladosr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HonzaZ - děkuji. V březnu mě čeká STK.

 Snímače se proměřili v klidu i v při otáčení kol a ukazovali hodnoty. Jak jsem psal víše, kroužky ABS jsou nepoškozené. Pouze jsou orezlé, ale už jsou očištěné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

To mě teda taky udivuje, kór když třeba PP2000 umí krom i dnes naprosto běžných 406ek třeba i 206ky, kterých je na silnících stále doslova záplava. Chci se objednat na geometrii k Domanskýmu ve Stodůlkách, tak se jich schválně při té příležitosti zeptám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...
V 10. 5. 2018 at 10:57, Vvitty napsal:

Jestli zakopany pes nebude spis v tom ze se jim do takove stare pixly proste nechce a tohle je jen zpusob jak Te odpalkovat. Druhy level je sdeleni predbezneho odhadu opravy prevysujici hodnotu pixly.

Che, to je přesné. Chtěl jsem u Domanskýho geometrii zadní nápravy na 406 a první co mi řekli: "no ale abyste se nedivil, kolik to stojí". Když jsem byl neodbytný s tím, že to fakt potřebuju, tak mi řekli: "asi dva a půl tisíce". Tak jsem se usmál a nechal jsem si to udělat za šest stovek jinde. Na diagnostiku jsem se už ani neptal.

Upraveno uživatelem Stejsn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě se Peugeot zaměřuje na novější modely a se starými nechce mít nic společného. Geometrii (přední + zadní) mi dělali  v servisu (Hebik). Měnil jsem přední+zadní tlumiče, přední pružiny, horní uložení (vše KYB)zadní ramena a další věci. Jen to abs mi kazí prožití peugeotího luxusu a komfortu:(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...