Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

výpočet daní 2017


brixtr

Recommended Posts

Může mi někdo poradit jak mám postupovat nebo co udělat když jsem minulý rok do 31.10. byl zaměstnancem SŽDC , od 1.11 do 30.11 zaměstnancem DPP  a pak celý prosinec nezaměstnaný. 

Teď jsem zase zaměstnancem SŽDC ale učetní mi řekla že mi to udělat nemůže protože daně mi má udělat poslední zaměstnavatel v minulém roce.. Od DPP mám Potvrzení o zdanitelnych přijmech ze zavislé činnosti.....+evidenční list duchodoveho pojištění.. učetní na draze mi dala taky to důchodové a tamto mi prý pošle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny potvrzené přijmy vezmi, zajdi na finanční uřad a tam si vyzvedni formulář pro přiznání, do něj vyplníš vše potřebné a podáš na FÚ, nebo poprosíš uřednici či uředníka o pomoc s vyplněním a rovnou to podáš, u nás byvali ochotní a pomohli, pokud by to tady nefungovalo tak poprosit nějakou učetní jestli by ti to nevypsala a pak si to už jen podáš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to by bylo vcelku v klidu podle toho jak to píšeš... já právě s tím nemám zkušenost tak proto se ptám... snad mi tady poradí protože jsem našel nějaký formulář na netu a absolutně nevím co se tam do toho má psát :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od oku 1994 si, právě pro nechuť zaměstnavatele resp. mzdovačky, dělám přiznání sám a nemám s tím problém. I když se stalo, že jsem udělal chybu, tak i z FÚ moje daňařka zavolala a problém jsme vyřešili mna místě. Zprvu jsem používal tiskopisy dostupné na FÚ, ale posledních pár let už využívám elektronický formulář, který je ke stažení např. tady: https://finance.idnes.cz/danove-priznani-2017-online-formular-prehled-o-prijmech-a-vydajich-p8s-/p_dane.aspx?c=A180111_123535_p_dane_sov 

 Tobě postačí ten zjednodušený ( níže na stránce ) vzhledem k tomu, že nepodnikáš, tedy nejsi OSVČ. Vyplnění je intuitivní, dopočítává položky automaticky a pokud uděláš chybu, tak Tě upozorní. Vyplněný tiskopis pak je vytiskneš (2x) a odevzdáš na FÚ.

Není to žádná věda, nicméně, pokud budeš potřebovat radu, klidně se mne obrať v SZ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

super díky moc. až mi pošle ten zbytek co má tak to zkusím takhle.. snad nebudu muset zbytečně otravovat.. blbý daně :D

jen ještě dotaz.. jelikož to budu mít z dvou zaměstnaní tak to mám sečíst ty cifry nebo to udělat všechno 2x?

 

Upraveno uživatelem brixtr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to bys určitě věděl, sama od sebe se nezaloží.:D

Jak píše Fruktis sečíst a zapsat do kolonky "součet příjmů od všech zaměstnavatelů". Jen ještě maličkost - jak jsem vyrozuměl z úvodního příspěvku, tak jsi momentálně bez práce. Pokud jsi na podpoře, tedy vedený na Pracáku, tak budeš potřebovat potvrzení o délce registrace. V tomto případě za Tebe platí sociální a zdravotní pojištění stát. Ale pokud jsi se na pracáku neregistroval, budeš muset sociální a zdravotní doplatit. Přesnou částku Ti na požádání sdělí sociálce kde jsi vedený (Tvoje bydliště) a na pobočce Tvojí ZP. Doklad o zaplacení musíš přiložit k DP. Je to "Opruz" když si to mohou zjistit on-line, ale bohužel...:bacha 

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To musim jeste vyresit. Na pracaku jsem byl ale jen kvuli zdravotnimu. Podporu jsem nechtel. Ale jelikoz jsem pak presahl castku z dpč tqk jsem tam uz byt nemel ale nemel jsem cas se odhlasit jeste.. Pristi tyden to jdu vyridit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde o to zda jsi pobíral či ne podporu, jde o to zda jsi byl na pracáku přihlášený. Pokud ano tak není problém z FU, problém budeš mít, že ses neodhlásil po nástupu do nového zaměstnání. Počítej s tím, že na tebe na pracáku budou dělat BuBuBu. Hlavně si nech vystavit potvrzení o době vedení (nezaměstnanosti).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

potrebujes potvrzeni o dobe vedeni na UP (pokud jim nenahlasis zmenu snad do 5 dni, tak hrozej pokutou - ani se nedivim, co je za problem naskenovat smlouvu a poslat.....), pak zapoctaky z obou zamestani a ty secti. Pokud jsi mel nejakou DPC a presahla, tak taky zahrnout. Na internetu najdes xls danove formulare, ktery maji napovedu a vyplni je i blb. To s tim jak pise Hurvajz (zajdi na urad oni ti pomuzou) to nekde funguje, jnekde ne. Treba v Novy pace funguje, na financaku na Praze 9 bys nestihl pocitat schody. Taky si budu vyplnovat, tak mi klidne muzes pisnout do sz a poresime to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak zrovna na formular z UP cekat nemusis. Davky ani doba vedeni v evidenci nejsou podstatne. Podstatne jsou potvrzene zdanitelne prijmy a zalohy. Pak nezapocitatelne danove odpocty apod. Dokument je dulezity jen jako priloha, ale delej samozrejme jak chces. Ty xls formulare z netu jsou jednoduchy.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To @Scratch poněkud se mýlíš, dobu kdy je jako nezaměstnaný veden na ÚP je nutné doložit z jednoho prostého důvodu, sociální a zdravotní pojištění v tomto případě platí stát. Pokud tuto skutečnost nedoloží nebo se na "pracáku" vůbec nenahlásil,  pak ho FÚ nahlásí na jeho ZP a ČSSZ a dlužnou částku po něm bude vymáhat. A jak je v tomto prohnilém státě zvykem, tak s tím počká až úroky z prodlení několikrát překročí samotnou dlužnou částku.

P.S. Vím o čem mluvím, mě to loni potkalo taky, jen jsem na "dlažbě" strávil skoro 1/2 roku. A v 60-ti letech hledat práci je opravdu "DĚSNÁ SRANDA"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Než budeš odevzdávat to DP tak si odevšeho udělej kopie. Na to jestli za Tebe někdo platil nebo neplatil zdravotní pojištění se teď vyprdni. A až odevzdáš na FÚ to přiznání tak si zajdi na zdravotní pojišťovnu aby Ti zkontrolovali jestli tam nemáš nějaké resty a pokud budou tak je buď srovnej sám nebo to začni řešit s tím kdo to za Tebe měl v danou dobu platit.  To je nejjednodušší řešení. Když jsem měl kdysi období že jsem během jednoho roku vystřídal 10 firem tak jsem to pak taky udělal takhle protože když si to zjistíš osobně je to jediná možnost jak zjistit že máš vše zaplacené.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...