Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Omezovač otáček - Měření emisí


semiis

Recommended Posts

Ahoj,

dnes jsem chtěl udělat technickou na mém 607 2.2HDi 125kw. Nejprve mě poslal pryč po tom, co vyčetl z motoru chyby (jedna se týkala nízkého tlaku paliva, což vím čím bylo a problém byl odstraněn, druhá problém s žhavičkami, nicméně auto startuje i v mrazech vpohodě) (byl jsem naivní ano, ale kvůli mé smůle na auta jsem ještě neměl to "štěstí" na technickou někdy jet). Jelikož jsem to chtěl mít dnes "za sebou", tak jsem vyhrabal OBD2 přijímač/vysílač a chyby z mobilu smazal. Následoval druhý problém - otáčky nešly přes 4000... Bohužel mě nenapadlo hned na místě zkusit auto protůrovat, takže jsem pozdě zjistil, že otáčky jsou omezené na 4000 jen když auto stojí, při jízde není problém dát 5000.

Co mám ale teď dělat? Ten technik tam jede podle nějakýho programu v počítači a ten to se 4000 dál zřejmě nepustí. Aspoň že opakovačky jsou zdarma na 30 dní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tam omezovac který to u stojícího auta dál nepustí, ted nevím jestli pomuže sešlápnout spojku nebo mít i zařazený kvalt, každopádně je ten technik asi nezkušený nebo nevím, ale je to celkem běžné.

I když ted přemýšlím jestli je to u 607 :myslim

Snad to někdo potvrdí nebo vyvrátí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nic, 2 znami mechanici ze 3 rekli, ze je to vadna RJ, coz je v Peugeotech bezne ... a ze technickou zaridi za odpovidajici sumu, ten treti, ze je to na autech (hlavne tech novejsich) byva kvuli ochrane turba a celkove motoru, a ze s tim programem technik akorat neumi. Zitra tam zavolam, prinejhorsim pozejtri dojedu a snad je presvedcim k nejake spolupraci, kdyz se ten omezovac neda nijak vypnout, tak co mam asi delat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mne taky, asi jsem mel napsat " ... 2 znami mechanici ze 3 rekli, ze je to vadna RJ, coz je PRY v Peugeotech bezne ..." :-).

Nedari se mi o tom ale nic najit. Cesky nic, anglicky toho vseobecne clovek o pezotech moc nenajde, asi francouzska znacka v anglicky mluvicich zemich moc netahne. Francouzsky s pomocí google překladace jsem taky nepochodil, asi byl ten preklad spatnej, nevim, francouzsky neumim. Nasel jsem ale ze tuto vlastnost maji ruzna audi, bmw, nektera nejdou snad ani pres 2500 ot/min, kdyz se auto nehybe, tak preci nejde, aby ten program na emisich vyzadoval prebehove otacky, ktere to auto ale udela jen v pohybu!

Upraveno uživatelem semiis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem volal na tu stk, pry 607 nic takoveho nema, ma to nejake bmw, fiat, mozna jeste neco. Pry tam musim mit budto nejakou chybu (pricemz zadnou nevycetl) a nebo upravenej sw motoru... Mam si zajet do autorizovanyho pezota, coz se mi nechce, protoze to bude mastny a kdo vi, jestli neco zjistej. Achjo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...