Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkovací senzory + kamera = kabeláž


FandaVit

Recommended Posts

Zdravím,

nedávno jsem si pořídíl 2DIN radio a chci dodělávat couvací kameru a u té příležitosti jsem se rozhodl opravit i nefunkční parkovací senzory (funguje podle dia. pouze jeden) . Chci se tedy zeptat, kudy je vedená kabeláž od těchto parkovacích senzorů ( mechanik říkal, že nejspíš někdy přerušený kabel) , popřípadě kde vůbec hledat :( (nejsem moc zručnej :/ ) .  Popřípadě kudy vést dráty od kamery, jestli střechou , prahy nebo kudy .

Díky za rady a tipy :) 

Peugeot 307 SW 2.0HDi , panomaratická střecha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak v první řadě vlez pod auto...každej senzor je obalenej zevnitř nějakou origo páskou....tu utrhni...odpoj konektor a nejdřív prostříkni konkorem nebo WD.....pak teprv řeš jestli jsou KO kabely. Já měl takhle nefunkční dva a ve finále jsem zjistil chybu v připojení těch konektorů......už je to dva roky a vše zatím šlape OK.....zdar.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

tak dneska jsem vlezl konečně pod auta, a co vidim (nebo spis nevidim), pouze pravý senzor je zapojeny, u zbytku čouhají z čidel pouze dráty. Parkovaci senzory tam jsou od výroby, tak nevim co kdo s nima dělal.

Nevíte jak by šli opět zapojit ? Asi nestačí pouze přivést napětí z toho funkčního čidla.

Kudy vést tedy kabeláž od kamery, prahy či stropem nebo jinudy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak kamera natáhnutá, plně funkční, ale stejně s ní mám jeden problém. V noci na displeji nevidím vůbec , ale vůbec nic, jenom černo . Kameru mám tuto z aliexpresu (obr.)

Senzory stále nefunkční, někdy zapíská krátce-dlouze (chyba) a někdy mě příjde, že jen dlouze.

stahování.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Thor zítra vyfotím a večer nahraju.

Fanda - senzory máš pravděpodobně koupený špatný, který nemají takovou výšku jakou na 307 potřebuješ. Takže jak je máš nízko, tak vidí zem jako překážku. Jestli si dával do origo dírek na senzory, zkus zapojit jen senzor A+D - jen krajní a uvidíš. Pak taky zkontroluj napájení.  Co se týče kamery, rozlišení lepší nepotřebuješ, na displej co tam máš to určitě stačí. V noci nic neuvidíš, protože má 307 velice slabé zpátečkové světlo. 

Já dělal senzory na noc a kameru na den. Ani to vlastně nepotřebuju, ale baví mě se v tom hrabat a stálo to pár korun.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

U 307 sw jr kamera nad značku místo světla blbost, kamerka musí být na středu auta wbx ukazovala jeho "reálnou" trasu na vyznačené lajny na displeji. A na střed umístit nelze díky tlačítku. Mám objednaný rámeček ns značku s integrovanou kamerou, tak dám vědět až přijde. Jinak ten držáček kamery do tapce jsi sehnal kde? Já to mám zatím jen přidělané Stahovací elektrikářskou plastovou páskou. Nebo je to vlastní výroba? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš vyskúšané že musí byť v strede? Zase tak ďaleko od stredu nie je, neviem posúdiť ako veľmi by to vadilo a či tá lajna už nie je prispôsobená na túto polohu kamery. Navyše videl som už aj nejaké autá ktoré to tiež nemajú celkom v strede a pritom to boli originál továrenské. Plánoval som si to raz objednať tak teraz neviem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U originálu může být obraz a čáry nastavené tak, aby vše sedělo. Tuto informaci o kameře umístěné na středu mám přímo od výrobce parkovacího asistenta druhé strany. A je to i logické. Ono když kameru zakryješ tak zjistíš, že ony čáry na displeji nejsou kamerou nijak ovlivněny, takže na pozici opravdu záleží. Kdybych dal kameru úplně na bok auta, tak se podle čar které počítají s umístěním uprostřed řídit nedá a hned bych do něčeho narazil. Ono zase tak daleko od středu to není... Je to cca 4cm, to už při parkování do užšího prostoru může znamenat hodně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...