Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyřazování autom. převodovky ???


Vincent1

Recommended Posts

No je to už drahně let kdy jsem navštěvoval autoškolu ale tam nás učili že z kopce se zásadně jezdí se zařazeným rychlostním stupněm pravda tehdy tady moc aut s automatickou převodovkou nejezdilo takže se to vztahovalo k manuálnímu řazení ale u automatu je to stejné. Navíc ty moderní automatické převodovky umí tzv. plachtění tj. při správných podmínkách se sama vyřadí aby využila setrvačnost vozu.  Což 607 ještě asi umět nebude ale stejně je to nesmysl vyřazovat z kopce. PHM tím neušetříš protože pokud vyřadíš do neutrálu tak motor musí spotřebovávat PHM aby se udržel v chodu kdežto pokud necháš zařazený nejvyšší rychlostní stupeň a sundáš nohu z plynového pedálu tak kola působí na převodovku ta se točí a točí i motorem tudíž motor nepotřebuje palivo aby se sám točil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě ji to neprospěje. Hlavně to zpětné zařazení rychlosti. Je to automat, tak ho nech automatovat :D Je jedno, jestli je to 4, nebo 6 kvalt.

AM6 z kopce klidně v připadě potřeby vyřadí sama a plachtí.Umí z kopce brzdit motorem, plachtit na volnoběh a všiml jsem si i zajímavé věci, kdy je motor ve volnoběžných otáčkách, rychlost auta třeba 80km/h a přesto je citět, že brzdí motorem , PP zobrazuje 0.

Upraveno uživatelem Agrafik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jel jsem před koncem roku s S II který měl DSG a majitel mi říkal, že vyřazuje na "N" jen při čekání na semaforech na zelenou, samozřejmě stojí na brzdě. V jiných situacích "N" nikdy, leda pokud by auto nakládali na podval navijákem ...

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ide to aj bez sahnutia na paku. Ak ides z kopca tak ked rychlo das nohu z plynu dole tak auto pojde ako s neutralom. Ak das nohu z plynu pomaly dole tak sa bude auto snazit zachovat konstantnu rychlost a bude sa chovat ako s motorovou brzdou. Tak to funguje u mna, alebo naopak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...