Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Těsnění pod hlavou


Slayer

Recommended Posts

Ahoj. Tak se na mě asi usmálo štěstí :-(

Při rutinní kontrole jsem našel na měrce oleje bílou emulzi oleje s vodou, to samé v přívodu k vzduchové klapce, na víčku na motoru je čisto....takže je asi jasno - prasklé těsnění hlavy? A nebo je ještě jiná možnost.....?

Otázka 2 - kolik si mám připravit zlaťáků, vůbec se neorientuji  (můj servisman je mimo republiku)....hrubý odhad

Otázka 3 - když to budu kontrolovat, ať mi nestoupá hladina oleje, můžu s tím jezdit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, další věc je, že mi utíká někde olej - přišel jsem na to cca 14 dní zpátky - motor zespod zaolejovaný, dolil jsem asi litr, proto ty častější kontroly, ale to netuším jestli to může spolu souviset.

Není vidět konkrétní místo, odkud to sákne :( (samozřejmě, že pod minimální hladinu jsem se nedostal....)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejprve bych sundal ten výměník--je to jednodušší než sundávat hlavu :)

ten únik oleje bych taky řešil, sundat spodní dekl (pokud je) a umýt zespoda wapkou, pak hledat kde to teče

pro upřesnění--když je vadný výměník, teče zpravidla olej do vody (olej má vyšší tlak), ale může se dostávat přes něj i voda do oleje (když se motor vypne, tlak oleje zmizne a vyšší tlak má voda--do vychladnutí)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jjen tak mimo spoutěž-na 106-1,1i mně těsnění pod hlavu stálo necelých 5000kč-těsnění pod hlavu svody výfuku,sání pod víko hlavy,gufírka ventilů,nové šrouby hlavy,včetně nových rozvodů (Kladka VP,řemen)jo a v sevisu jen přebroušení a otlakování hlavy+ výměna gufírek-toto asi 2000 ,zbytek (materiál )3000kč práce ssamo domo. 2,0i16 V je karapet větší a cenpvě tto bude asi o kousek výš ale alůespoň nějaký nástin ceny!

Jinak jaké jezdíš trasy?nejezdííš jen krátké se studeným motorem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 čau. Ještě jsem  neobvolal servisy, ale rád bych se vešel do 10k, pokud by šlo. Ad trasy... Vesměs do práce, a to je 20 tam a pak zpět, tak myslím ze to nejsou vyloženě krátké  cesty. Možná ještě LPG jestli tomu nepomohlo, ale to  si nemyslím 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na délku cest jsem se ptal,pže u krátkých tras se u některých motorů zimě,kdy se důkladně nezahřeje celý motor,se páry v odvětrání motoru sráží a dělá to šlem podobná jako když jde voda do oleje, pak se může stát ,že to i zamrzne a olejovou měrkou pak vycáká olej z motoru ven!!takže zkus pročistit odvětrání z motoru a pak nějaký čas sleduj,včetně ubývání kapaliny a případné přibývání oleje. (drátěnku jak píše Hafity)

Do deseti tisíc pokud si to uděláš sám nebo dobrý kamarad (zadarmo za děkuji) pak se vejdeš určitě, v servisu asi spíš těžko.

Upraveno uživatelem dýzl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Tak jsem na to koukl.... Hadička odvětrání je prasklá. Pod ní na motoru kaluž oleje.... Takže asi tudy, a pak to stéká po stěně až na vanu. V hadici spousta emulze oleje s vodou. Teď otázka, co udělat, ať se tam ten olej netlačí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u motoru EW se tam tvoří ten šlem ten EGR ventil tam je pro zlost,já ty hadice před zimou vždy oddělám a naliju do nich technicky benzín a vypláchnu....nikdy jsem zatím neměl problém,ani u auta manželky ,kterým se jezdí krátká trasy 5km do práce a 5km z práce....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus najít tu drátěnku, jestli není nadměrně zašlemovaná a tím pádem neprůchodná. Potom se to projevuje, mimo jiné tak, jak popisuje dýzl (že ty máš benzín v tomto případě nehraje roli....).... Ta drátěnka má fungovat jako "zhášeč plamene", který by mohl prošlehnout ze sacího potrubí (nikdy jsem se s tím nesetkal, snad u nejstarších systémů LPG) do prostoru olejové vany a způsobit něco, na čem se pasou jeleni....

Upraveno uživatelem Hafity
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...