Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 SW 2.0 HDi by Míza - PRODÁNO


Mizlerek007

Recommended Posts

  • O 1 měsíc později...

Tak dneska koupel a zítra na servis... bude toho trochu povíc, tak se snad podaří, 

Lakování: kapota, blatníky, nárazník + rozstřiky 

výměna čelního skla

motor ven a udělat simering a spojku (vydržela 45tis km 🤨 )

výměna žhaviček a relé žhavení

výměna řemenice na klice, řemen příslušenství a napínák

výměna čepů řízení, kuláků a stabilizátoru když už to bude rozdělaný 

výměna silentbloků motoru (vrchní akcelerační už je vyžvejkanej a ostatní na tom po 170tis km nebudou jinak)

 

 

IMG_20181205_172825.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím kolega mi tohle tvrdí už asi dva roky že spojkové sady od LUKu mají extrémně malou výdrž. I když jak se to vezme cca 40 tis km je pro soukromé auto nájezd třeba za 4-5 roků a to si běžný spotřebitel neuvědomí u firemního auta je to třeba záležitost 1-2 roků ale to je většinou v takové té době kdy velké firmy vyměňují kvůli věku celé autoparky když budeme počítat že originál vydrží cca 160-200 tis km tak to je na firemním 5-6 let + 1-2 roky na vyměněné a je z toho 6-8 leté auto a u něj to opět běžný spotřebitel nebude moc zkoumat. Ono obecně s výdrží aut a ND to jde hodně z kopce a opravdu to fabriky asi v segmentu osobní + dodávková dělají tak že nové auto se pořídí na financování které trvá 3-4 roky pak se použije na protiúčet k novému a to staré se poopraví aby si ho vzal na podruhé opět někdo  na 3-4 leté financování a pak do šrotu. No ono je otázka jestli nejsou v souvislosti s těma nesmyslnýma eko požadavkama z Bruselu na výrobce k takovému stylu výroby vyvíjeny i politické tlaky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mno, co jsme ty dnešní spojky probírali s bývalýma kolegama, co se pořád zabývají opravama aut, shodli jsme se do jednoho, že je to vždy přítlačákem--takže konkrétně talířová pružina--:o, pokud dneska rozeberete spojku, co najela jen cca 50-80 tisíc, udiví vás, že lamela je jak nová :mrk, můžete měřit posuvkou a zjistíte úbytek obložení v řádu desetiny milimetru, takže důvod, proč spojka klouže při tak malém nájezdu musí být v malém přítlaku, tzn., talířová pružina je vyrobena na předem stanovený kroutící moment, možná i o něco méně, protože dnes stačí načipovat motor, nebo párkrát se rozjet plně naložený do prudkého kopce, nebo častěji tahat za sebou příveš a spojka jde do kopru :grr, ono stačí totiž v tomto případě vyměnit jen přítlačák a spojka je zas OK--toto máme ověřeno v praxi !!!,  jenže málokdo to takhla udělá, protože když už to mám rozpůlené, dám novou sadu..., prostě doby, kdy se lamela sjela a spojka byla na výměnu (logicky) jsou pryč, výrobci to zařídili tak, že pokud se namáhá spoka nestardardně, majitel příjde na její výměnu a přísun penízků je zaručen--vlastně se to nedá obejít jako na starých spojkách, kde se seřídily pracky a jelo se dál, dnes jsou spojky jen s talířovýma pružinama a musíte ji vyměnit

pro mě je to poučení k tomu, co nejméně zatěžovat spojku nestardardně--někoho tahat na laně, atd. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

tak v pátek jsem si auto přivezl po měsíci konečně domu... Po měsíčním ježdění jedničkovou ofcí si konečně zase spravím chuť a prožitek z jízdy :D

na spojku nedošlo, protože jsem už auto akutně potřeboval, takže ta až příště.

Jinak nalakovaná kapota, nárazník, blatníky.

vyměněné čelní sklo.

vyměněn olej a všechny filtry.

konečně přezuté na zimní

IMG_20190111_172023.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

tak pro info:

auto je opět v Peugeotu :( po umytí je barva uplně jiného odstínu, protože neudělali rozstřik :( při reklamování mě bylo řečeno že by to pojišťovna nezaplatila.. Nesmyslné při nacenění pojišťovnou na 60tis a za opravu bylo účtováno 36tis, prostě se jim asi nechtělo... Takže auto tam zůstalo, uvidíme jak to dopadne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co ti na to mám říct... Zatím všechno řeším s klidem. Uvidíme co bude následovat, na tohle mám hroznou smůlu :( s 607 to bylo obdobný, ale tam to dělal smluvní servis pojišťovny takže to bylo čistě reklamace na servis, tohle je zase složitý, to jsem si říkal jak na jistotu zvolím autorizovaný servis :( no uvidíme jak to všechno dopadne...

PS: servis tvrdí, že musí být od pojišťovny napsán rozstřik, pojišťovna tvrdí, že s metalickým lakem je rozstřik samozřejmost, servis zase tvrdí, že u tak starého auta né... no prostě zase horká brambora a házet ze strany na stranu, smutné.

Upraveno uživatelem Mizlerek007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako recenzi bych to nebral, prostě jsem měl smůlu, pochybení budu asi těžko hledat :( na jednu stranu odhadce napsal každou blbost o rezebrání a lakování a rozstřik neuvedl, servis zase volal odhadce znovu kvůli čelnímu sklu a rozstřik mohl zmínit, prostě zatím jsem v takové pozici, že vyčkávám, dojde snad na dodatečnou dolikvidaci a vše bude tak jak má, protože jinak tam to auto prostě budu nechávat tak dlouho dokud to nebude tak jak si já představuji.

Jinak k Domanskému auto dávám už 3tím rokem a problém nikdy s ničím, seriozní jednání a přístup, prostě věřím jen v malou chybu, která bude napravena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že já taky rozstrik neudělám, když mi je jasně řečeno technikem, že je dělat nebudeme (ale vždy se na ně ptám a upozorňují, že to nebude sedět).

Jenze pak může problém dělat dodatečně rozstrik, zvláště u metalizy, jelikož se to bude lakovat v jiných podmínkách a možná i jiným lakyrnikem, pořád tam může být vidět rozdíl. 😞 Doufám, že u tebe to bude jiný případ a budou dveře sedět k blatnikum.  

Teď tu zrovna mám 12 letou Oktavu, kde se měnil zadni blatník, rozstrik do dveří nebude... tak to jsem zvědav, jak to bude sedět... ale tam je to z důvodu nesouvisejiciho poškození a koroze. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak nějaký posun... auto je přelakované a prý do rozstřiku tak jak se patří, nicméně po cestě tam mě auto přestalo táhnout, čím víc jsem stál na plynu tím to hůř jelo (bez hlášky na dia) takže asi hadice k turbu... Momentálně čekám na krycí dopis od pojišťovny, tak to snad do konce týdne  proběhne, dnes jsem urgoval, tak mi slíbili že to urychlí.

Jinak doma se mi pomalu kupí díly na jarní servis, který jsem se rozhodl dělat sám, protože jsou to věci u kterých moc žádnému servisu nevěřím :D

komplet spojka a setrvák + gufera jak na motor tak na poloosy

ovládání spojky, jak k pedálu tak na převodovku (prostě ty dva mizerný válečky) asi kouknu i po pedálu, protože se mi nějak nezdál

řemenice na kliku a řemen

nové blinkry do blatníků

komplet zadní brzdy

ovládání polohy turba + k tomu musím pak kouknout po těch hadicích co se tam děje.

Tak uvidíme kdy bude auto doma a příští víkend se na to snad vrhnu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tááák auto je snad už definitivně doma... uff.. 

6.12. odvezeno na výměnu čelního skla, lak kapoty, blatníků a nárazníku. Vyzvednuto 11.1. a odvezeno na reklamaci 16.1. včera to je 20.2. vyzvednuto s drobnými připomínkami, které budou odstraněny až tam budu mít cestu a to jest přelakování těsnění dveří mezi blatníkem a dveřma 😡 a k tomu pofidérní rozleštění kapoty a nárazníku kde jsou viditelné škrábance od broušení (doufám, že je to v laku a nevylejzá nekvalitně vybroušený plnič) jsem domluven, že až bude na pobočce těsnění, tak mi to na počkání vymění s případným leštěním laku.

Takže suma sumárum skoro 3 měsíce bez auta a ke konci dohadování s pojišťovnou o úhradě (Domanský to nakonec vysvětlil a částka byla uhrazená kompletně a to jest 46tis a nějaký kačky). Přelakování gum a leštění jde za Domaským. Příště je vím, že to hodím radši ze skály a nebudu s tím mít trápení :D 

IMG_20190221_161144.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...