Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

čistička vzduchu - zkušenosti


Fruktis

Recommended Posts

Trošku přispěji,manželka má doma nehtové studio,takže při broušení gelu mraky jemného prachu z broušení,měla klasickou odsávačku prachu do pytlíku,nezvládala to,prachu hromada po celém bytě.Tak jsme koupili čističku takovou tu co zachytává prach do vody,něco málo to chytlo,ale pořád prachu všude hodně.Jednou jsem koukal na receptář a tam ukazovali čističku vzduchu https://www.ionic-care.cz/,tak jsem jí teda pořídil.Je sice drahá,ale ona fakt funguje,musel jsem jí teda denně čistit,ale vyplatila se.Pak jsme investovali do profi odsávačky a už nebyla potřeba,ale používáme jí pořád,už nevím,kolik let.

Jo a koupila si jí i moje máma,jsou s tátou silní kuřáci a paradoxně to funguje i na kouř,jelikož je ta čistička uplně žlutá a zalepená od dehtu,naštěstí se může ten díl čistit s jarové vodě,vzduch se opravdu čistí.Takže tenhle výrobek můžu z vlastní zkušenosti doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s trochou do mlýna:

asi deset let jsme je jako firma dováželi a prodávali, tedy prodáváme a dovážíme dál, jen já se už na tom nepodílím. Jednu jedinou a asi první a podle mého nejlepší značku. Bionaire. Jsou různých výkonů s různými filtry a některé i s ionizátorem vzduchu.  Provozuji ji jak doma, tak i v kanceláři a pokud se ve správném intervalu mění filtry (jako u oleje v autě) tak fungují perfektně.

Filtrování vzduchu přes vodu není jak píše Olda tak účinné, neboť jemné částečky se od povrchu vody odráží a nemohou se zachytit. Vhodný několika stupňový filtr v poslední vrstvě doplněný o uhlíkový pachový případně HEPA filtr je daleko lepší řešení. Důležitým aspektem je i vhodné umístění a provoz. Je nesmysl že strčím čističku do kouta mezi dvě skříně a zapnu jí na hodinu a budu si myslet, že jsem vyčistil vzduch. Je třeba aby běžela nejlépe nonstop a umístěná tak aby roztočila vzduch v místnosti a tek přes ní procházel alespoň s takovou kapacitou aby jednou za tři hodiny došlo k průchodu vzduchu v místnosti čističkou.

Vestavěný ionizátor nabíjí molekuly vzduchu zápornými ionty a to způsobuje usedání prachových částic v okolí ionizátoru a ne jejich poletování a vdechování.

Je vždy na počátku čištění zděšení kde se vzalo tolik bordelu. Je to stejné jako když člověk začne používat nový výkonný vysavač.

více najdete na stránkách této značky. Snad to není komerce. Už na tom nepracuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně používám cca 2 až 3 roky (nevím přesně, mohu dohledat) Ionic-CARE. Koupil jsem ji právě na doporučení kolegy a to právě kvůli snížení prašnosti. Mám dvě a mohu potvrdit, že prašnost se snížila. Jen je opravdu potřeba pravidelně a často čistit elektrody, což se mi tak úplně nedaří (pár měsíců od koupi ano, teď to je horší a horší :D ).

Mají dvě velká plus (asi na svých stránkách jich uvádějí víc, ale jsem líný to číst):

+ žádný spotřební materiál
+ nehlučné

Na nevýhody jsem zatím nenarazil.

Moje dvě fungují zatím bez problémů, doufám, že jim to vydrží. Kolega musel v rámci záruky nechat vyměnit ovládací panel, čistička nešla zapnout.

Jako dárek jsem si nechal poslat jejich čistič a osvěžovač lednic, ale tam nejsou zase tak přesvědčivé výsledky. Ani jsem je tedy neočekával, protože to je bateriový přístroj a baterie v něm jsou pochopitelně podchlazeny, takže je pořád jen vyměňuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to dobře chápu, tak ten Ionic-care je vlastně pouze ten ionizátor vzduchu. Problém je v tom, že to větší částice prachu nezachytí. Ten je účinný pouze na ty maličké co projdou i hepa filtrem. Ale efekt tam je právě v tom jak je to v okolí ionizační elektrody špinavé. To člověk vidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u toho ionic caru jsem už narazil na více hodnoceni ze to je jen na efekt...:myslim ze se to zaspini jen kolem...ale každopádně diky za napsani zkušenosti...zase se na ne podívám .:)

uvažoval jsem o winix wac u300...mela by mít filtry co pise moto moto...a hlavně to aktivně cuca vzduch...

není mi jasne jak to funguje u těch bez ventilatoru...:roll a zase ze by se mi chtělo denně utirat prach z cisticky...zase u těch s filtrama...jsou ty filtry drahy jak prase....:roll

a ted babo rad:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukni se na ty www.bionaire.cz.

Ano filtry něco stojí, nic není zadarmo, respektive to co je zadarmo za moc nestojí. Ale máš pravdu v tom, že když je měním, tak se mi trochu kroutí prsty u nohou. Není to nic za pár korun, ale zase musím říct, že za těch 20 let co je máme jak doma tak v práci, tak nevíme co je utírání prachu a podobně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já používám starší modely co už asi nejsou v prodeji.

F-100 a F250, ale to je už fakt pravěk 20 let nazpět, ale fungují a jsou k nim filtry, takže aspoň vizitka toho, že je to kvalitní a dostupné i po letech.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Fruktis napsal:

hmmm...zatim ionic care asi ne...zatim jsou favority winix u300 a bionaire bap 1700 či případně bionaire s uv lampou...

nevíte jestli se liší zásuvky v Anglii s českou? Na ebay mají poněkud levnější stroje než v českých obchodech ..:myslim

No to je ale celkem logické, když u nás ti bude platit dvou letá záruka. To někdo musí zaplatit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 28. 12. 2017 at 18:08, lubosch napsal:

Ionic-care produkuji vetsi mnozstvi ozonu nez klasicke, tak se musi pouzivat s rozmyslem. Ozon je toxicky ve velke koncentraci, takze na den a noc do male loznice nee. Jen takovy postreh.


     

A to jsi vyčetl kde ?? :myslim  Můžeš dat info ?? (Nebo jedna baba povídala ??)

Upraveno uživatelem Djzaza
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cetl jsem na netu studii o produkci ozonu, kdyz jsem schanel cisticku. Bylo to spocitane na kubicke metry a cas. Pochvalovali ucinnost, jen upozornovali na toto nebezpeci. Myslim, ze to ma na netu i vyrobce, nebo nejaky obchodnik. Najdu to, ale dneska uz nee.


     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...