Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě Berlinga po totálce?


Lukáš R.

Recommended Posts

Zdravím,

chci se zeptat jesstli je možné, aby se Cebia zpletla... Jde o to ,že mám vybrané auto https://www.tukas.cz/ojete-vozy/citroen-berlingo-16-i-classic/ i by se s nimi dalo na ceně jeste domluvit, tak jsem si dnes zaplatil prověření cebia a auto bylo vyrobeno 3/2008  a 2/2008 má v škodách napsáno ekonomická totální havárie 7400EUR v ČR .... Věřím, že přímo prodejce nových vozů nebude nějakej šmelinář, ale moc nevím co si o tom myslet.... Otazka teda zní. Je to možné, aby to byl omyl?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Havárie dříve, než bylo vyrobeno? Nebo jsi se spletl v datumu?

Není uvedeno, zda je prodáno v CZ, nebo dovoz - oni u dovozů rádi píšou "1.majitel" (doplň "v CZ").

Nechej si ukázat velký TP, kdo byl první majitel, případně jaký byl kód poslední (nebo předposlední) STK, a na stránkách kontrolatachometru.cz si vyjeď stavy tachometru při jednotlivých STK.

"Totálka" se rozumí, že cena opravy je vyšší, než bude cena automobilu po opravě. Nikdo však nebrání opraváři, aby opravu provedl. Zda je tento údaj pravdivý a jak byla oprava provedena, to zjistíš od minulého majitele.

V případě jakýchkoli pochybností to neber. Aut je dost. Cena je nízká - zde pro porovnání https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/berlingo/17559876?company=1&goFrom=list

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo cena není nízká. Musíš porovnávat stejné auta. Např. https://www.sauto.cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&condition=2&condition=4&fuel=1&yearMin=2008&manufacturer=13&model=1270

 

Lukáši pokud je škoda dříve jak bylo auto uvedeno do provozu, tak bude asi nějaká chyba na straně CEBIE nebo VIN nepatří k nabízenému autu.

 

Upraveno uživatelem Laďa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při nedávném řešení nákupu nového (ojetého) auta pro známého jsem mluvil s prodejcem v autosalonu, který mně říkal, že s Cebií už nespolupracují. Autorizované servisu už jim prej data většinou nedodávají, takže kromě STK berou informace třeba i z pneuservisů, kde často píšou km pohledem do hvězd, takže pak je v databázi spousta chyb. Dál pak mluvil o duplicitních záznamech z pojišťoven po opravách, atd.

No a pak je psychologický efekt - např. moje stará 308 má na Cebi 5 záznamů o škodní události, což vypadá na 7 let staré auto až hrůzostrašně. Co už vidět není - 1x oprava a 2x výměna čelního skla, 1x výměna střešního (taky kámen). Jen poslední záznam byla opravdová nehoda, kdy se měnil nárazník, světlo a chladič. Klasický ťukanec při nedobrždění, bohužel auto vepředu mělo tažné zařízení, které šlo pod "traverzou" nárazníku přímo na chladič a cestou ven sebralo celý nárazník a s ním i světlo... Takže vážného vůbec nic, ale podle Cebie to na první pohled vypadá jako vrak...

 

K prodejci nových vozů, že nebude šmelinář - to záleží člověk od člověka, salon od salonu. Rodiče koupili někdy kolem roku 2000 v nejmenovaném autosalonu v Malých Nepodřicích u Písku Oktávku se zfalšovanou servisní knížkou. To auto mělo i dle vyjádření dvou jiných servisů minimálně dvoj a až trojnásobek toho, co bylo psáno na tachometru... V návaznosit na to jsme kontrolovali servisku - nalepovací štítek byl pomačkaný (asi od přelepení), všechny roky byla razítkovaná stejným razítkem a psaná stejnou tužkou stejným člověkem...

 

Upraveno uživatelem Ajap
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zde je screen, zítra se znovu na to jedu podívat, tak se zeptam... Už ho prodávají asi 4 měsíce, takže si myslím, že tam něco nebude v pořádku, ale nikde nevypadalo nic, že by nelícovalo... A jak říkám... Vyrobeno v březnu a v únoru zbořený ve stejném roce? Je to nějaký divny :)

Bez názvu.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...