Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Olaf - 1,6 72 kW


Asmodeus

Recommended Posts

Ahoj všem,

jsem tady nový, tak mě prosím omluvte za nějaký ten přehmat. Budu se snažit chovat se zde slušně a moc vám ty žabožroutské pelechy nekritizovat...:roker  ...to byl vtip..  ;)

Abych pravdu řekl, nejsem úplně srdcař, co se týká "Pažoutů", mám raději jinou značku, ale teď máme doma jednoho, kterého mám fakt rád a chtěl bych ho trošku hýčkat a to samozřejmě s pomocí vašeho klubu, kde bych se na vás rád obracel, když si s něčím nebudu vědět rady.

 

Auto není moje, ale manželky, ona nějak ty Francouze může. Takže po Xsaře, které prdlo těsnění pod hlavou a oprava u konkrétně tohoto auta už nebyla rentabilní, jsme začali shánět buď další Xsaru nebo některého z Pežotů, protože po Xsaře zůstaly čtyři nově nalakované plechové disky s fungl novými zimními pneumatikami.

A tak jsme hledali a hledali, najezdili stovky kilometrů po různých autech, ale proto, že rozpočet byl dost omezený, nedařilo se sehnat auto, které by nás oslovilo.

Až najednou.... :)  Na bazoši se objevil inzerát na prodej bílé 306 ve vedlejším městě a tak jsme se na ni jeli podívat. Mi se líbila moc, manželce míň, ale po najetí dalších pár set kilometrů a obhlédnutí njiných aut bylo jasné, že tato 306 je přesně to, co jsme hledali.

 

Takže: P306 s obsahem 1,6 a výkonem 72 kW - můžete mi prosím něco k tomuto motoru něco říct? Vím, že byly 66 kW, ale o 72 jsem nikdy neslyšel.

Je to auto z roku 2000, tedy po faceliftu, stav velice slušný, předchozí majitel si ho přivezl před 12-ti lety z Francie a celou dobu sbíral veškeré doklady a faktury snad i od vody do ostřikovačů. K autu je i serviska, má ABS, 4x Airbag, 2x el. okna, vše funguje jak má, všechny žárovičky a podsvětlení svítí, topí, troubí, bliká i svítí, nikde nic netluče, pán nechal před prodejem vyměnit jednu přední mlhovku, čep a nechal spasovat spolujezdcovy dveře, které byly na zámku po opravě nejspíš po nehodě špatně seřízené. 

A říkáme mu Olaf :D

 

1T0K.jpg

 

 

A teď k tomu hýčkání:

auto je jen na zimních gumách s plecháčema, chci do jara sehnat nějaké pěkné 15" Al - s tímto bych vás poprosil o radu - dát origo z GTi nebo něco jiného?

318b039bc017710a5d182569ead5a23e.jpg

 

Dále chci sundat tažné, na tomto autě ho nepotřebuju a nalakovat oba nárazníky, protože se z nich loupe lak.

Co mě u toho auta mile překvapilo, je zvuk originálního hifi. Přesto chci originál rádio vyměnit za něco s USB, repráky jen zvažuju.  Máte někdo přidané vepředu výškáče? Jde mi o jejich umístění...

A nějaké doporučení na rádio? Mám rád Alpine, rádio budu určitě kupovat z druhé ruky a víc než 1500 za něj asi dát nechci, takže něco v této hladině...

 

Zatím díky za tipy a rady a buďte na mě hodní, nebo..... :D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mužu nabidnout Alpine CDE 178BT, ale za 1500,- asi teda nebude no :), ale kdyby třeba byl zajem tak je to na dohodě, leží mi na stole po prodeji 406 a stále váhám jestli ho dát do 207 a nebo to v ní pořešit jinak.

je to tohle - https://www.ahifi.cz/autoradio-alpine-cde-178bt.html

 

Ad kola, v poslední době je v inzerci celkem dost Ouraganů na prodej, dřív skoro nebyli a ted je jich spousty. Jinak tyhle kola jsem v pěknem stavu na Bazoši nedavno zahledl taky.

Tady je máš, hned bych po nich skočil :)https://auto.bazos.cz/inzerat/82603550/ALU-KOLA-4x108-R15-S-LETNI-PNEU-19565-R15.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky tě vítám. ;) Ten motor se dával jen cca rok od 2000 - do konce výroby 2001. Není to jen jinak poladěná 1.6ka 65kW, ale liší se myslím předně sáním a víc ti určitě napíše@Ferry. Ten ji má v cabriu.
Nejhezčí 15ky na 306ce jsou Cyclony. :super Určitě se dají taky sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, díky moc za přivítání i postřehy ;)

Jo jo, v garáži mám na tahání jinou lokomotivu, takže na Olafovi by tažné jen kazilo dojem sportovního hatchbacku. Já vím, není to hothatch, ale když bude na kolech, bude to fešák. Z tažného chci ale odmontovat jen gulu, zbytek zůstane tak jak je (zásuvka a rám tažného).

Ještě chci sehnat nějakou nerez koncovku na výfuk, protože ta stávající ohnutá tam čučí jak šulin z rozervaných tepláků... :):)

A ještě jiná zkušenost s rádii? ..Kenwood, Panasonic, Sony...?

 

A další prosba, moc se v těch označeních kol ještě nevyznám, takže netuším, jak vypadají Cyclony, Ouragany, Průvany a podobně. Byl by nějaký ilustrační obrázek? :)

Mi se líbí ještě tyto:

?routineAction=eNoFwdsOQzBcMFww0H_xLikzp

Jenže tyto kola, když jsem viděl obuté, nevím proč, působí na mě, že jsou o palec menší, tzn. kdybych je měl v 15" vypadají jako 14".

Jaký je váš názor na můj (možná blbý) nápad - chtěl bych kola nalakovat plastidipem na bílo, když už jsou všechny lišty i nárazníky nalakované... Nebo límce na kolech vyleštit a středy na bílo - takto by se mi líbily třeba Borbety A:

T0T072A4K7E1R0d5.jpg

 

Díky za tipy, názory, pokec... Nebráním se ničemu... ;):)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

306ky jsou krásná auta. Tak ať slouží k plné spokojenosti.

Přemýšlím, co má 72kw jiného než 65kw. Určitě, písty, hlava, řídící jednotka motoru, a možná ojnice. 

Tady jsou Cyklone

IMG_20171019_173959.jpg

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

72 kW je doménou úplně posledních modelů 306, je to i motor ve 106 Rallye. Má jiné i další díly, myslím, že startér, alternátor.

Koukám, že origo kola asi nebudou, když se tu vymýšlí cokoliv. Já bych dal to co mají kluci, Cyclone. Decentní a pasují k autu. Ale proti gustu.

Aktuálně na autě jsou 14" a kluci, on v TP může mít jenom 14", pokud to s nima vyjelo z fabriky, stejně jako moje 306 HDi, r.v. 2000

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no uprimne moc jsem k tomu motoru zatim nezjistoval, mam ho chvilku, ale co jsem tak koukal na webu, tak rozdily NFZ-NFT uz jsou na ruznych anglickych a francouzskych forech docela rozebrany, jestli ted nebudu kecat, tak spodek je snad stejnej, lisi se samozrejme hlava a je tam jina ridici jednotka

uz se to rozebiralo i tady na klubu

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes objednán "nový" zadní stěrač, protože původní je zlomený a hlavice řadící páky, protože původní má nejspíš ošoupané schéma řazení.

Pomalinku, polehounku a třeba z něho bude na jaře fešák..

Taky bude potřebovat pořádně umýt a rozleštit lak, protože je v něm špína tak zažraná, že jsem to asi ještě nikdy neviděl :)

Je paradoxem, že preferuju jinou značku a svého mazlika mám, ale tento Pažout mi fakt přirůstá k srdci. Možná ho manželce zabavím... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...