Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zavírání zadních dveří.


dýzl

Recommended Posts

Mám dotaz ohledně zavírání zadních dveří na pětidvířku.Kufr,řidič,spolujezdec-OK ale zadní na obou stranách se v tomto pačasí musí "zabouchnout" vícekrát -otevírat jdou oboje dobře, někdy na třetí někdy až na šestý pokus ,přitom v létě vše OK.Vloni když jsem to zjistil tak jsem celý zámek a vše prostříkl olejem  a nic. Uzamčení-odemčení je ok (nemáme dálku,takže klíčem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkontroluj, zda se protikus zámku neposunul. Případně si jej vysuň trochu ven. Zkontroluj, zda dveře nejsou svěšené, tedy zda zapadají na své místo v karoserii, co do výšky. Zda v posledním momentě je zámek nenutí nahoru, nebo dolů.

Nejhorší je, pokud mechanismus zámku (i uvnitř), jeho západka i protikus mají už vůle - protože ty se sčítají a na zacvaknutí musí dosáhnout toho nejzazšího bodu, a pak se o velikost té vůle vrátí.

Na Fiatu 850, dvoudveřovém, jsem s tím kdysi hodně bojoval - jako podstatné se ukázalo taky, zda jsou otevřené druhé dveře či okno, zda vzduch má kudy uniknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Me se tohle stavalo na Rapidovi, kde mi namrzal vnitrni mechanizmus zamku a dvere nesly zavrit. Pomohlo mi ten zamek vyprat v benzinu a celej "oblemcat" vazelinou, co jsem mel na auto A00, je husta a vododpudiva, pouziva se do vodni pumpy. Treba by ti to mohlo vyresit problem....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyprat dveřní zámek v benzinu to ano, ale namazat vazelinou jen mírně!! pokud zámek oblemcáš vazelínou, tak právě v zimě to dělá problémy--ztuhlá vazelina drží západku v zámku nepohyblivou (pružina nepřekoná ztuhlou vazelinu) a dveře jdou pak špatně zavřít..., je to moje vlastní zkušenost :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V létě to bylo Ok ale jak začalo chladno  tak to opět zlobí ."Na sucho" vše chodí dobře- tedy když zkusím zacvaknout tak to jde-zabouchnu dveře-zlobí.Naštěstí tse vzadu nikdo nevozí napsoledy jsem jeli všichni když mi na Xantii v pátek prdnul výfuk a na sobotu byla dlouho plánovaná každoroční "povinná" cesta ke tchýni a žel nedala se odložit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...