Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Olej ve vodě motor 1.1 HDZ


erv

Recommended Posts

Pánové prosím o radu.

 

O víkendu jsem měřil nemrzku do kolika je stupňů a zjistil jsem, že mi na vrchu plave olej. Popravdě nevím, jestli tam byl i při koupi, do expanzky jsem se díval ale nesvítil si tam, takže to nebylo vidět. Voda do oleje se nezdá že by šla, šlem pod víčkem není, na měrce je olej čistej. Olej se zdá že neubývá, ale budu sledovat. Je otázka jestli tam nějakej jantar olej necvrknul omylem, už jsem se setkal s ledasčím.

Oleje je slaboučká vrstva na hladině, co nejvíc jsem to z toho odsál/nabalil na hadr. A teď to budu kontrolovat. Nicméně k dotazu - odkud se tam olej může brát? Je mi jasný, že může být špatné těsnění pod hlavou, nějaká prasklinka v hlavě/bloku. Nicméně motor netlakuje, topí/chladí normálně (aspoň podle budíku), před 14ti dny za sebou mám víceméně v tahu 400 km s 50 km po dálnici a vše bylo bez problému. 

Jsou ještě jiné možnosti vnikání oleje do vody?

 

Dík za tipy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsnění pod hlavou mě napadlo jako první. Ale uvidim, zatím to budu sledovat a kdyžtak se udělá s rozvodama. Mě spíš napadlo, jestli někde není nějaký další kurvítko, který by to mohlo způsobovat a na co se při případné opravě zaměřit - nějaký těsnění, zátka apod.

A propos - nemá někdo tip jak to co nejlépe odstranit ten olej z hladiny? Vybíraní je na pytel, pořádně se tam nedá dostat, a odsávat to hustoměrem je naprd, dětskou odsávačku hlenů do vysavače taky navíc nemám ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na synově motoru HDY jsem to dělal podobně jak píše Ferry ,ale stále tam byl oil,tak nakonec jsem to stejně rozhodil .taky byla oblitá olejem i levá strana motoru zepředu na straně rozvodů.Jinak přesně jak tu píší další sleduj chladicí kapalinu a taky ubývání oleje.

Při rozborce jsem zjistil že bylo prasklé těsnění jak píše Namor.cena opravy byla někde kole 5000kč,nejdražší bylo otlakování a srovnání hlavy spojené s výměnou gufírek ventilů.Materiál až na těsnění pod svody výf nebo sání? již nwn ,byl od V.Reinz ,to co nwn bylo Corteco včetně nových šroubů hlavy.

Upraveno uživatelem dýzl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...