Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neznámá porucha


rattayfany

Recommended Posts

Ahoj,

 

Mám Peugeot 307 SW 2.0 Diesel.

Problém je takový, že po zahřátí (za studena jede bez problému) motoru na provozní teplotu začne se auto při dušovat a cukat (nechce jet i když šlápnu na plyn až k podlaze). Když zastavím tedy u krajnice a dám na neutrál a chci prošlápnout, více jak 2000 otáček nejde. Po vypnutí motoru a opětovného nastartování - opětovně vše funguje. Auto bylo v servisu na diagnostice - nic! Dále byl měněn EGR ventil, protože na to bylo podezření - Nepomohlo. Servis mne vrátil auto s tím že neví co s tím :(

 

došlo na výměnu :

- EGR VENTILU

- PALIVOVÉHO FILTRU

- VZDUCHOVÉHO FILTRU

 

Děkuji všem za rady..

 

 

Upraveno uživatelem rattayfany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě mám dotaz, lehce mne teče olej. Není to hrůza ale sem tam kaluž najdu...Prý by to mohla být trubka k turbu ( údajně to teče z toho ) , která je umístěná pod motorem ( u vany ). Omlouvám se, ale nemám zkušenosti.

Trubka prý jde objednat jen u Peugeot a oprava by vyšla na nějakých 6000 Kč. Zajímalo by mne zda to může mít vliv na závadu, kterou jsem popisoval v prvním popisu závady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl na diagnostice:

 

P253 - Potencionmetr zpětného hlášení  pro turbomychadlo - tlak moc vysoký

P0299 - Regulace tlaku přeplňování - dosažený tlak je příliš nízký

 

P1457 - Částicový filtr - rozdílový   tlak je příliš nízký

 

- Peugeot má nádrž na močovinu, což budou zjišťovat zda jí tam mám tu močovinu dostaek. - auto nemám dlouho a nevím jestli majitel doplňoval. Prý by to mohlo být také tím ale nevím....

 

Jsem obědnaný na pondělí - servis, ale co myslíte vy?

 

 

 

 

Upraveno uživatelem rattayfany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak žádná změna, servis stále neví a to už jsem v jiném servise. Jsem už zoufalej :(  Ještě bych dodal, že po zahřátí motoru mne něco v předu i chrastí při akce-raci, ovšem jak jsem psal výše - po vypnutí motoru a zase nastartování už nic nechrastí a vše ok.

Dále jsem si všiml, že když vypnu motor tak mne 5 x něco od motoru cvakne. Vždy to cvakne 5x a je klid. Dříve to nedělalo...

Upraveno uživatelem rattayfany
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemuselo to delat predtim, pokud ten stary EGR byl zas*any nebo mrtvy. To co slysis jsou krajni polohy. Ten novy k nim dojede, ten stary treba ne.

 

Jinak kdyz uz tam mas problemy s plnicim tlakem, zaobiral se nekdo podtlakovou regulaci turba? Dira ve vedeni podtlaku, pripadne stavem a funkci selenoidu ovladajiciho podtlak?

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle servisu to bylo zkontrolované - tlaky ( zkoušeli vyměnit regulaci tlaku u turba - závada stále trvala). Jediné co, že mi trochu teče olej - údajně je to od trubky z turba, která vede k motoru ( nevyznám se v tom ) - prý by to nemělo mít vliv v tomhle případě.Trubku vyměním, ovšem prý jen dodá originál - Peugeot - protože se nahradit nedá. Bylo mne řečeno, že to může být problém katalyzátoru či plného filtru pevných částic, ale to by chrastilo stále ne?

Ovšem nejde mi do hlavy, to chrastění po zahřátí motoru a pak přestane táhnout, vypnu motor a jede dobře a nic už nechrastí. V pondělí se bude zase laborovat..Napadlo mne i turbo. Nikdo neví co s tím :( 

Zajímavé je že poslední 2 dny ani tuk a dnes zase...

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tacena za trubku je mazec. Na moje auto 1,6hdi stala neco malo pres 1000kc a hodinu prace. Nevim jak je to slozite u RHR, ale tipoval bych hlavne podobne cenu trubky a casove to zase taky nemuze byt na cely den, aby to pak stalo 6000.
 

Chrasteni v aute je dost slozita vec, nekdy je tezke identifikovat typ toho zvuku, muze znet kovove a pritom to muze delat plast. To se z kabiny tezko hodnoti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapoměl jsem dodat, že ta cena za trubku je včetně přetěsnění vany a práce. Chvilkami mne připadá že vynechává i turbo, ale to jsem slyšel že to jede bez dušení ale jako šnek když odejde turbo. Každopádně moc děkuji za rady :)

Dám vědět, jak to laborování bude probíhat...

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tece vana nebo trubka? Nejak nechapu. To ze vynechava turbo klidne muze byt. Pokud ho nic nenuti naklanet lopatky. Proto jsem psal o te regulaci podtlakem a to, zda to nekdo kontroloval. Ne stylem, franto pridej, jo, hybe se to. :) ale tak, ze to rozpoji a podtlakem promeri a vyzkousi. A ten selenoid bych zkusmo vymenil. A pookud se neplatu selenoidy jsou tam 2. Jeden ovlada lopatky turba a druhy obtok mezichladice vzduchu. A v poradku musi byt samozrejme oba. Jinak ztrata vykonu a chyba na palubce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no proto jsem objednaný do jiného servisu na pondělí, protože v předešlém servisu mne bylo řečeno, že vše bylo kontrolováno a ok a že prostě nevědí. V jiném servise byla dělaná diagnostika -  výsledek viz výše jak jsem psal. No té trubky, ale bylo mne řečeno, že to chce i vanu přetěsnit, že propouští lehce olej také. Na palubce nemám chyby žádné, jen pouze se ukážou na dignostice - což výsledek viz výše....Jestli to nezabere...Budu muset na Peugeot což se bojím že výsledek bude stejný a ještě se nedoplatím :(

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...