Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lozisko naboje predniho kola Peugeot 106 -3 dira !


Sam51

Recommended Posts

Zdravim Klubaci a prosim Vas o radu ! Vymenil jsem na mem Pezotu 106 predni lozisko naboje kola c. 22004,pasuje i 22006 ! Rozmery loziska jsou- Venkovni prumer 66 mm,Vnitrni-dira 35 mm a tloustka 32 mm ! Nalisovano,zadne nasili,Lozisko ma vnitrni krouzek deleny ! Vse radne podotahovano a presto se naboj i kolo hybe v lozisku ! 5 mm kolem dokola ! V dilne jsem nasel jine dvourade kulickove lozisko s Plnym Vnitrnim krouzkem a vnitrni krouzek se ani nehne !  Toci se ! Ale,Vuli do stran Nema ! Nevim,v cem je bota ? ? Prosim Poradte ! Dekuji Vam moc !  Moc Vam vsem diky za rady ! Sam -Jirka -Chomutov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zřejmě špatná montáž.... Když jsi lisoval náboj do ložiska, tak jsi asi neuhlídal oba vnitřní kroužky a rozjely se ti od sebe.... To ložisko, co jsi našel v dílně může být naklápěčka (kdysi dávno ložisko poloosy Š 100/105/110/120), nebo má vnější kroužek na jedné straně vybrání pro tzv. závěrnou kuličku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim a diky Ti ! Vnitrni krouzky jsou jak maj byt ! Pro to je to pro me zahada ! Kdysi jsem delal provozaka v Mesmance a pak na Elne,lozisko-jine,tak to mam z fabriky. Specielne ty vnitrni krouzky jsem si pri lisovani naboje do loziska hlidal ! Na to mam vysoustruzeny pripravek. I toto me napadlo,ale v tomto to neni. Diky za zajem a odpoved ! Jirka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proto jsem byl dnes v automanii na Kadansky a tam me potvrdili,ze Musi byt deleny vnitrni krouzek ! Pak to radialni lozisko lepe snasi axialni tlaky ! Vistejn obvolal nekolik kamosu a vsichni mu rekli to same. Musi mit Vnitrni krouzek deleny ! Bud se lozisko oznacuje 22004,nebo VKBA 1327 !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mili klubaci,Hafite a Lukasi,diky Vam za Vas zajem a Rady ! Lozisko uz je v Hajzlu,tak nalisuji Nove ! Byl jsem u kamarada,co ma firmu na opravy stroju,lozisko mu popsal,ukazal krabici. Bylo CINSKY ! Uz se mi nezdalo,ze pri koupi bylo uplne SUCHE ! Nove lozisko za 800 kc bylo ve voskovem papire,igelitu a cele mastne ! A znaceni na Novem  lozisku uplne jine + napis na vnitrnim krouzku loziska Made in Germany ! Jak nove lozisko videl kamarad-spoluzak,rekl,To ma Spravne znaceni a Neni to CINA ! ! To Cinsky Lozisko NEMELO ,melo znaceni 22004 a Bylo SUCHE NA OMAK ! ! Takze,pro ostatni ! Loziska balena v krabici firmy BILSTEIN jsou Prebalovana Cinska Loziska,ktera maj na vnitrim krouzku oznaceni 22004 ! Jak tam Neni GERMANY a lozisko je na omak Suche,NEBERTE TO ! ! ! Vyhnete se dalsi vymene ! A Vam Klubaci a Hafitiu a Lukasovi DIKY ZA VAS ZAJEM A RADY ! Diky chlapy ! A at Vam to JEZDI !  Sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemcke Lozisko-pod oznacenim VKBA 1327 je od Firmy MAPCO a toto - MAPCO GERMANY + 8000856009 a ma Na Vnitrnim Krouzku loziska ! rozmer -prumer venkovni 66 milimetru,Vnitrni-dira 35 mm a sirka je 32 mm ! Udajne od firmy MAPCO je spoluzak kupuje i na svoje auto a Nikdy Nemel Problem ! ! MAPCO me doporucilo hodne lidi ! ! Mohl jsem mit lozisko i za 1900 kc,ale MAPCO doporucili i kamaradi,co auta opravuji ! ! ! Diky Vam Vsem ! Sam.

Upraveno uživatelem Sam51
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim Klubaci,nedavno me tady Hafity a Havlicek.Lukas radili,meli zajem o muj problem za coz jim moc dekuji ! Cetl jsem zde clanky o tom,jak nekomu Nesedi poloosa v predu ! Take jsem ji menil ! Dulezite je,Poradne zmerit starou poloosu a Novou poloosu ! ! Jak prumery,tak i delky ! U me Nove poloosy byl tisicihran DELSI  o 1.5 MILIMETRU U NABOJE KOLA ! Poloosu jsem meril X krat a Nechapal ! Nasunul jsem poloosu do prevodovky a Naboj kola,ktery prochazi vnitrnim krouzkem loziska VKBA 1327 - 22004 jsem nasrtrcil na tisicihran,jeste,Nez jsem poloosu namontoval. Tisicihran se zavitem jsem vyzkousel na sucho venku a tisicihran Skutecne koukal o 1.5 mm ven v naboji kde doseda matice ! Kdybych takto nalisoval naboj kola a matici naboje utahl,casem by odeslo lozisko ! Koule poloosy za homokinetickym kloubem by Spravne NEDOSEDLA DO NABOJE A VNITRNI KROUZKY LOZISKA BY SE UVOLNILY ! Coz by vedlo ke zniceni loziska ! Vzal jsem tedy 2 mm silnou podlozku a propiloval ji na prumer tisicihranu. Po nalisovani naboje kola a nasazeni poloosy jsem Podlozku vazelinou prilepil do naboje kola. Novou matici jsem utahl monentem 240 nM a zajistil Zatim jen na jedne strane. Zatim je odjedo asi 100 km a lozisko je v cajku,poloosa nehuci ! Po ujeti 200 km vse opet podotahuji ! Tim,ze jinemu Klubabakovi hucela polosa,bych poradil toto ! Poloosa ma tlacnou pruzinu,ktera poloosu tlaci do prevodovky ! A kouka li z naboje kola tisicihran poloosy,Musi se pod Stredovou matici dat podlozka,ktera delsi tisicihran vymezi a poloosa se pri utazeni stredove matice Dobre usadi na lozisko a naboj kola ze vnitr vozu ! Je to netradicni,mohl jsem poloosu vymenit za kratsi,ale,Podlozka me Pomohla ! ! At Vam to Klubaci jezdi ! Diky za Vase clanky,za Vase napady a podnety ! Debaty o montazich a demonazich ctu rad ! ! Diky,ze tady pisete o potizich svych Milacku ! Je to Dobra poradna pro jine ! Diky ! Sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...