Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jumper 2015 2,2HDi Tempomat


LORD_mapiv

Recommended Posts

Ahoj,

mám výše zmíněné auto a řeším dodělání tempomatu. Když jsem auto kupoval nový, tak mi nějak nedošlo, že by se mi mohl tempomat hodit, takže z výroby tam není. Co jsem koukal, tak páčka se v poho dá sehnat, ale problém je s povolením v jednotce. Byl jsem se ptát jak v Citroenu, tak v Peugeotu a nebyli mi schopni pomoct. Co jsem se koukal přes diagnostiku, tak je jednotka z výroby zamčená a nejde tam nic přenastavit (tohle mi řekli i následně v Citroenu) a v Peugeotu mi řekli, že by to snad i povolit šlo, ale musela by se jednotka zaslat do itálie do fabriky na přeprogramování a že ani neví, co víc by to obnášelo.  Dotaz tedy zní, zda někdo nemá nějaký nápad, co by se s tím dalo vymyslet? Je tu možnost samozřejmě nějaké neoriginální varianty ( jeden vychází asi na 12k a druhý asi na 10k), ale radši bych chtěl pořešit originál... :-) 

Druhá otázka k tomuto tématu zní: Pokud je jednotka zamčená, tak jak probíhá případně výměna za novou v případě, že je původní vadná? Pokud chápu správně, tak by se musela koupit fungl nová a nechat ve fabrice nakonfigurovat? Nějak mi to úplně pořád nejde do hlavy. To by potom byly jednotky třeba z bouraček k těmhle autům v podstatě na vyhození, což se mi nezdá..

Budu každopádně rád za každou radu či poznatek v tomto směru.

Upraveno uživatelem LORD_mapiv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj , jednotka BSI u Boxera , Jumpera je doopravdy kódovaná z výroby a poté už na ní nelze změnit konfigurace (výbava) , pokud se objednává nová , tak vždy na vin a přijde ti nakonfigurovaná na to dané vozidlo . Kdyby si chtěl dodělat tempomat , tak by servis musel zadat požadavek u výrobce na změnu konfigurace a až po schválení objednat novou jednotku na to dané auto s upravenou konfigurací + dodat páčku tempomatu , což je docela drahá sranda .

Co se týče jednotek z vrakoviště , tak se dají použít , ale jenom v sadě BSI , jednotka motoru a klíč (a navíc musí souhlasit konfigurace s původním autem) , nebo jsou firmy , co se počítačema zabývají a dokážou původní imobilizer smazat , nevím jak je to s úpravou konfigurace .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, LORD_mapiv napsal:

@straki007 a umíš to? případně co to obnáší? pokud umíš klidně řekni kdy a přijedu, zaplatím či udělám co bude třeba a pokud by to fungovalo, tak bych ti byl neuvěřitelně vděčný.. :-)

 

Poprosim pro jistotu foto stitku jednotky motoru.

Je tak blbe za pojistkovou skrinkou.

Staci mi vedet vyrobce...........Siemens , Bosch, Delphi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...
  • O 1 rok později...
  • O 2 roky později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...