Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Economy mode, imobilizer fault


Kalashnikow88

Recommended Posts

Ahoj všem,

nějaká podobná témata jsem pročetl, ale nikde jsem nenašel úplně odpověď na můj problém. 

Mám Peugeot 807, 2.0 HDi, 74 kW, r.v.2004.

Teď, když se trošku ochladilo, hůře mi auto startovalo. Točilo delší dobu, ale chytlo. Na diagnostice to chybu neukázalo. Zkusili jsme přehodit baterku, z P306. Nechal jsem ji tam do rána a ráno při mínus 1 stupni baterka z 306, kterou jsme dali do 807, skoro ani neotočila. Ale baterka z 807, kterou jsme dali do 306, uplne v pohode. Tak jsem ji pak zase prehodil a od te doby chyby. Nejdrive to hlasilo Engine Imobilizer Fault. Zkusil jsem i druhy klic, u ktereho to ukazovalo tuto chybu take. Zkusili jsme tocit a nechytlo. Po chvili to zaclo ukazovat Economy Mode Active a zase jen točí a nic. Ted jsem objednal novou baterku, pac tam je jeste original baterka a uz ji moc neverim. Mam ale tuseni, ze tomu nova baterka nepomuze. 

Nemate nekdo podobnou zkusenost? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen se hloupě zeptám, kapacity baterek jsou jaké jaké jsou startovací proudy? Potom se zase zeptám, zda byl prostudován návod k použití auta...po výměně baterek jste nastavili imo? Jelikož pokud se neprovedou potřebné kroky bude auto točit a točit a točit ---- no pak už asi ne, jelikož bude už jen cvakat starter a ještě před tím se při startování začnou rozsvěcovat výstražný - jinak to je jen upozornění, že je baterka nízkého napětí a pak když bude někdo pořád startovat odpálí starter. A když se nechá takto zapnuté zapalování tak to prostě jednotka vyhodnotí tak, že "už stačilo troubo a víc energie z baterky ti nedám" tj Economy mode active. Když se opět zapne klíček, ekonomy mode už zase není a takto se to může zkoušet doalejujá...Až nastavíš imo tak to zase bude startovat a jezdit :roker:roll:bacha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aktivace dálkového ovladače strana 95 přiloženého návodu:

Opětná aktivace dálkového
ovladače
Po výměně el. článku nebo odpojení a následném připojení baterie musíte znovu aktivovat dálkový ovladač.
- Před použitím dálkového ovladače vyčkejte nejméně jednu minutu.
- Zapněte zapalování.
-  Do deseti sekund stiskněte tlačítko A nebo B a držte jej nejméně pět sekund.
- Vypněte zapalování.
- Před použitím dálkového ovladače vyčkejte nejméně jednu minutu.
Dálkový ovladač je znovu funkční.

manual_807.pdf

Upraveno uživatelem somira
změna textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar,já mám stejný rok výroby,ale postup z příručky jsem nikdy po odpojení baterky použít nemusel,očuchalo si ten klíček vždycky samo.Stačí chvíli počkat,pak zapnout zapalování,nevim asi na minutu-neměřil jsem.pak už to startuje.Ale pravda,pokud to zkoušíš natočit hned,tak se jenom procvičí startér a baterka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prave ze nejde. Zapojim baterku, nahlasi to economy mod i kdyz se nevlozi klicek do zapalovani. Po vlozeni klicku a otoceni se rozsviti kontrolky, na displayi se objevi economy mod a po schvili zhasne. Kontrolky jeste chvili sviti, sviti i kontrolka motoru a po dalsi chvili zhasnou vsechny kontrolky a sviti pouze kontrolka baterie. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne takto jsem to nezkousel. Po nandani baterky jsem cekal cca 5 minut, pak jsem vlozil a pootocil klicem a cekal zase cca 5 minut. A nevyndaval jsem ho a zkusil nastartovat. Nic. Imo fault to nehlasi, porad economy mod. Ted jsem baterku vypojil a necham delsi dobu vypojenou. A pujdu to zkusit znovu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zdravím, včera jsem byla u soukromýho opraváře s výměnou palivového filtru. Zároveň jsem ho požádala o vymazání závad z počítače. Večer jsem si auto vyzvedla, ormálně nastartovala a zjistila jsem, že nefunguje radio. Ani na středovém displeji. Tak jsem zaparkovala a ráno při cestě do práce NIC. Centrál fungoval, světla svítila, ale místo nastartování  jen CVAK. Z levé strany u pojistek. Nevím jestli relátko ???. Vyndala jsem baterku a nechala jí nabíjet cca 8 hodin, nasadila a už ani to cvaknutí. Ticho. Středový panel nesvítil. Jen když jsem zmáčknula na knoflík u rádia, tak se rosvítil a přes něj nápis "active economy mode" (nebo tak nějak) Centrál přes ovladač normálně funguje. Poradíte mi někdo? Mám to risknout a koupit novou baterii ? Neuděl s tím něco ten opravář. Před tím nebyl žádný problém.. Díky za rady. :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...