Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HDI identifikace vstřikování + imobilizér


kdoasi

Recommended Posts

Ahoj chlapi, prosím o radu,

mám 406 HDI 66 kW rok 2001 (facelift) a nevím, co je tam přesně za motor - jaké vstřikování?

Měl jsem za to, že Siemens (podle víka palivového filtru), ale na railu a ECU je nápis Bosch. V servise, kde jsem byl s poškozeným výfukem, mechanik tvrdil, že mám dělené výfukové potrubí (Bosch?), které tam nepatří a má být potrubí z jednoho kusu (což by měl být Siemens). Objednal jsem tedy výfuk určený pro Siemens HDI i s katalyzátorem a ten jsem nechal vyměnit (pasoval tam). (fotka motoru a ECU v příloze)

Druhá věc - před nějakou dobou neznačkový servis odpojil akumulátor, po připojení jim auto nestartovalo a přestal fungovat dálkáč. Auto zprovoznil nějaký "známý známého", nevím jak, vyžádali si ode mě akorát kód imobilizéru, dálkáč stále nefunguje (nestalo se mně osobně, takže neznám podrobnosti). 

Teď cítím, že akumulátor slábne, zajímalo by mě proto, pokud ho vyměním, kam / jak zadám kód imobilizéru - žádná klávesnice u pojistek není (a zjevně nikdy nebyla). Ideálně, kdybych zprovoznil i dálkáč (dvoutlačítkový) ... zatím jsem se o nic nepokoušel, jsem rád, že auto jezdí a co jsem pochopil rady z googlu, týkají se před-fl modelů.

WP_20171031_11_30_44_Pro.jpg

WP_20171031_11_32_35_Pro - Copy.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš 2.0 HDI 66 kW se vstřikováním BOSCH , nevím , co komu nebylo jasný , i ten palivák je BOSCH (SIEMENS má o jeden vývod míň) . Co se týče toho výfuku , je to asi jedno , když už tam je a když tam pasuje . Příště , až budeš shánět díly , tak se dají zjistit poměrně přesně podle VIN .

U toho imobilizeru nevím , proč jim to nešlo natočit , ale je možný , že když připojili baterku , tak chvíli nepočkali a startovali hned a to se ten imo může zablokovat , normální je po připojení baterky 2-3min počkat , než zapnu klíček . Dálku zkus spárovat - zapni klíček na druhou polohu zapalování , podrž tlačítko zamykání 10s a vypni zapalování , za chvíli by měl centrál makat .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...