Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problém se startováním Peugeot 106


Jcpd

Recommended Posts

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem týkající se mého Peugeota 106. Problém je takový, že auto nechce nastartovat. Stává se to nahodile. Teď se to stává často, tak bych se chtěl zeptat, zda si s tím někdo neví rady. Ráno jsem sedl do auta, v pohodě nastartoval a ujel jsem cca 60km a vypnul motor, po půl hodině jsem přišel k autu a nemohl nastartovat, startér točil, točil ale prostě motor nechtěl naskočit. Po asi nějakém 10 pokusu motor chytil. Dojel jsem na parkoviště a auto stálo asi 9 hodin. Po 9 hodinách auto nastartovalo bez problému. Dojel jsem domů a za hodinu a půl jsem chtěl znova nastartovat, ale zase nešlo. (Motor byl ještě trochu teplý). Po zase nějakém 8-10 pokusu motor naskočil. Dneska ráno po celo nočním stání auto naskočilo na první pokus.

Naposledy se mi to stalo, že auto nechtělo naskočit někdy v létě. Od té doby bez problému.

Nevíte někdo čím by to mohlo být? Svíčky, jsou loni měněné, škrtící klapka je čištěná v létě. Jinak auto jezdí na LPG (Snažím se jezdit hodně i na benzín), jedná se o 1,0 Motor (37kW) 1998 R.V.

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čistě tip - podle toho, co popisuješ, by to mohlo souviset s teplotou motoru. Teplý špatně chytá (jak jsi psal po půl hodině, hodině a půl), studený (po těch 9h) OK. Ale co by to mohlo způsobit ti neporadím, já až donedávna dělal jen do jednostopých vozidel s karburátory :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jcpd:

určitě to špatně není. Jen se snažím dopátrat, který systém dělá při spouštění teplého motoru problémy.

Takže:

spouští se vždy na benzín. Studený motor bez problémů, teplý na 8 až 10 pokusů. A při těch pokusech o spuštění teplého motoru, je kolem zadní části auta (v blízkosti výfuku) cítit nespálený benzín?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, spouští se vždy na benzin, a teplý  motor jsem nemohl nastartovat. Nevím jestli to pomohlo, ale když to zlobilo, tak jsem otevřel kapotu a v motoru jsem zkoušel pohýbat tam vším možným,  poklepal jsem na box se vzduchovým filtrem a škrtící klapkou a pak to šlo nastartovat. Nevím. :D .. Při těch pokusech o nastartování si myslím, že jsem včera cítil jakoby nespálený benzín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jcpd:

to s tím poklepáním mohla být náhoda, ale nemusela. Mám podezření, že to dávkuje příliš bohatou směs pro chod teplého motoru. Po nastartování teplého motoru to drží normální volnoběh, nebo je zvýšený? Mám na mysli i dlouhodobě, ne jen na chvíli, těsně po spuštění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jcpd:

pak je to v pořádku.

přesto bych nechal proměřit čidlo teploty vody v motoru. Buď máš jedno trojpinové, nebo dvě a jedno je dvojpinové pro ŘJ a druhé jednopinové (spínač kontrolky přehřátí motoru). Trojpinové je dvojité čidlo, jedno je pro ukazatel v kabině, druhé pro informace do ŘJ. Jedná se mi o to, které dává info do ŘJ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co mi říkal mechanik o nějakém teplotním čidle, co vede přímo do motoru, tak když se dívam na motor, tak po mojí pravé straně pod sáním  je na motoru takové zelené čidlo(konektor). Je to ono? kdysi jsem ho zkoušel odpojit, ale nepodařilo se mi to. Nevím jestli to něco drží, ale nepodařilo se mi to oddělat. 

Upraveno uživatelem Jcpd
Doplnění informací
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jcpd:

jedno čidlo je zelené a druhé modré, ale už si nepamatuji, které je které. Poznáš to podle počtu pinů (kontaktů) v konektoru. Máš v kapličce přístrojů ukazatel teploty vody v motoru, nebo jen kontrolku (červenou) přehřátí motoru? Pokud nemáš ten ukazatel teploty, bude to ta barva, kde jsou v konektoru dva piny. Čidlo je na závit a asi bude obtížné ho povolit. Konektor má nějakou mechanickou pojisku proti vyvléknutí. Takový drátek do tvaru písmene "U". Z jedné (prostřední) strany se na ten drátek musí zatlačit, aby se spoj uvolnil.

Upraveno uživatelem Mirekdoda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jcpd:

v tom případě to bude spíše trojpinové čidlo. A to je tedy dvojité. Jedna část pro ŘJ a druhá pro ukazatel teploty vody. I tady se mi jedná o tu část, která dává údaje do ŘJ. Jde mi o to, že to čidlo může i za teplého motoru dávat do ŘJ informaci, že motor je studený a směs je pak bohatá a teplý motor špatně startuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...