Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Moc bohatá směs


lukas1111

Recommended Posts

Zdravím, chlapi mám problém se svoji 106kou. Je to 1,1 44 kw motor HDZ s jednobod. Vstřikováním marelli. Je to už pomalu veterán z roku 95. Teďka mě zlobí chod motoru. Jde to těžko nastartovat a když to chytne má to strašně nepravidelný chod a hodně kouří. Svíčky jsou černé. Když jsem sundal ten plast co propojuje filtr vzduchu se vstřikovací jednotkou je vidět že to tam dává moc benzínu. Na škrtící klapce která je na volnoběh úplně zavřená úplně stojí vrstvička benzínu. Zkoušel jsem odpojit za chodu konektor ze vstřikovacího ventilu a pak se na chvíli chod motoru zlepší ale pak to samozřejmě chcípne. Měřil jsem čidlo teploty chladící kapaliny a to se zdá OK. Nevíte co všechno ovlivňuje bohatost směsi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau to muže ovlivňovat   lamda sonda ,a pak se podivej na filtr,a nebo  se podivej do víka rozdělovače jak to tam vypadá jestli není propalený šnek pomoci jemným smirkem to tam vyčisti,,a mam dotaz svičky si daval nové,když nepomuže nic tak nakonec špatný karburator,ještě mě napadlo jestli  nemaš náhodou preskoceny rozvodovy remen:myslimmusiš jedine do servisu,a nebo ti tady někdo poradí

Upraveno uživatelem maruskamichalek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Svíčky jsem dával jiné, nové nebyli. Asi ještě zkusím koupit jiné. Nejdřív jsem si myslel že nepálí jeden válec ale když vyndám svíčky jsou všechny stejně černé. Mokrá není žádná. Rozdělovač tam není. Je tam taková ta čtyřcívka. Se servisama mám špatné zkušenosti. S tak starým autem nechce nikdo nic mít. Ještě když by tam bylo vstřikování bosch. Ale tohle moc neznají. Nechce se mi to auto dávat do šrotu. Je vcelku zdravý. Myslím jako kastle a podvozek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neunika ti olej do válců,podivej se jak si na tom s olejem v motoru ,muze byť problém s hlavou nebo těsnění pod hlavou,ale jinak skúste nové svicky,,ale chtělo by  se podívat na ty rozvody jestli ti nepreskocili:myslimproblem bude nekde jinde to není ze tam jde dost benzínů jinak by svíčky byli mokré ale když jsou černé muzou byt spatne svicky,

Upraveno uživatelem maruskamichalek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může na to mít vliv čidlo teploty chladící kapaliny, čidlo teploty nasávaného vzduchu, lambda sonda (a také samozřejmě vadné kabely k těmto věcičkám, přičemž se samotné mohou jevit v pořádku).... Rozvody klidně zkontroluj.... občas bývá vadný regulátor tlaku paliva ve vstřiku....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj chlapi, tak jsem dneska vyměnil celý ten vstrikovač komplet. Sehnal jsem ho na vrakovišti. Prý to bylo z funkčního auta. Ale bohužel výsledek nic moc. Auto se chová úplně stejně jako před tím. Chci se zeptat jestli je možné tuto řídící jednotku marelli připojit na diagnostiku. Chtěl bych vědet zda funguje lambda sonda. Zkusil jsem ji odpojit ale auto se chovalo také pořád stejně. Auto se dá nastartovat, ale nejde do otáček, má nepravidelný chod. Hodně kouří z výfuku a je z nej cítit benzín. Svíčky jsou po chvilce chodu motoru hodně černé. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Já jsem to zatím nevyřešil. Auto stojí před barákem a ani nemám čas moc to řešit. Ale zitra to povezu do servisu. Já jsem zkoušel měnit celé vstřikování komplet, měřil jsem čidlo teploty motoru, zkoušel jsem jiný svíčky a vsechno bez úspěchu. Mam podezření na lambda sondu, ale tu nejsem schopen změřit. Ani jinou nemám. Tak uvidím. Určitě dám vědet jak to dopadlo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím nevím, auto stojí v servisu. Taky to mám jako takové zimní auto a na krátký popojíždění do práce. Až budu vědet něco víc, napíšu to sem. Říkali, že až se na to podívají tak bude někdo volat aby jsme se domluvili kolik bude předběžná cena. Jestli se to vůbec vyplatí opravovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...