Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Nový Peugeot 508 už jezdí


kemo

Recommended Posts

To mi nepřijde jako zrovna rovnocenné srovnání ale ok, chápu. No uvidíme za pár let, kolik toho ty motory vydrží :) Pro mě osobně ta 1,6 patří do 308 ještě.. Ale 508 už by měla mít na víc :) Pocitově mi ten motor prostě přijde na takové auto malý. 

Začíná se tu z toho stávat trochu nekonečná debata ohledně motorů, ještě chvíli a budem na úrovni tématu o elektických autech :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On ten zakopaný pes bude v penězích, resp.zisku.

Není to tak dávno, snad 10 let, co byla PSA celkem v prdeli. Nastoupili účetní a různí marketingoví odborníci a rozhodli, že aby byli v zisku, tak už nemá smysl vyrábět auta, nýbrž PRODUKT. Takový, který se bude líbit a pasovat co největšímu % uživatelů. Zároveň náklady bylo třeba stlačit co nejníž a přitom proplouvat všema těma EURO normama, pětihvězdičkama NCAP a nevím co ještě. Zárověň velice dobře věděli, kde je jejich pozice na trhu, takže např. velká limuzína, coupe atd bylo zařiznuto.

A tohle, IMHO, zabilo širší paletu motorů, respektive objemovou různorodost. Stačí 1,2 a 1,6 a jenom dělat jejich deriváty, často pouze změnou software. A naopak je třeba kupující přilákat co nejlevněji, to je ta spousta elektronických 3,14čovin, které nic moc ve výrobě nestojí, ale můžou napsat do prospektu, že to tam je.

Sluší se říct, že jim to tak funguje a jejich produkty se prodávají. Je fajn, že se aspoň občas najdou v PSA lidi, kteří si prosadí aspoň trochu auto, které asi moc nevydělá, ale dokáže udržet tradice lehce nad vodou. Tím myslím RCZ, 308GTi. Ale opravdická auta s motorem už asi nikdy dělat nebudou.

Je celkem smutné, že pro staromilce je dneska lepší nabídka u KIA, ev.Hyundai, tam se ještě dají najít atmosférické motory, nebo třeba šestiválec se zadním náhonem (no v ČR teda jenom se 4kolkou, ale to je jiná story).

No a to jejich srovnávání 508 s A5.....když jsem byl kdysi na takové týdení exkurzi ve fabrikách, dealerstvích a muzeích Peugeotu ve Francii, tak nám tvrdili, že 406 je konkurence pro 5kové BMW a 605 (tenkrát se prodávala snad už jen ve FR, ale prodeje prý byly velmi slušné)srovnávali se sedmou. Tenkrát jsme se tomu smáli celá výprava a pán se trochu urazil :)

Takže pro mě, jakožto člověka, co má Peugeoty rád, je tahle situace taková dvojitá. Na jednu stranu jsem rád, že nejsou finančně ve sračkách a daří se jim, na stranu druhou mě ale mrzí, že už nedělají žádné auto, o kterém bych věděl, že ho chci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, kupák napsal:

Charlie, Ty's na předcházející stránce psal něco ó tom, že Opel vyvyji v6? To jako fakt, nebo to bylo jen tak pro zpestření debaty? 

Švagr mi to říkal dělá šéfa prodeje Peugeot a Opel, potřebují do těžších aut 5008,508 silnější benzínové motory,když se neví jak to s naftou bude....a pokud nenabidnou nic než jen 1.6 bohužel zákazník bude hledat jinde.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, ozzy56 napsal:

tak jestli mi jedna značka nabízí jen 1.6ku,  jdu do jiné značky,  proboha nedělejte z toho francouze něco extra

No nic jiného mi taky nezbylo. Kdyby aspoň pitomý dvoulitr, ale ne. Tak jsem předsedlal. Život je otázkou kompromisů ale zrovna u motorů je zatím stále ještě člověk dělat nemusí. Tedy pokud nepotřebuje životně nutně úplně nové auto. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Peugeot rád.

Ale 508 ani ta nová se s 5er od BMW nemůže rovnat. Když pominu jiné věci tak i cena je u normálně vybavené 5er jinde než 508.

Podívejte se jen co jde dokonfigurovat u BMW a co u Peugeotu.

Mě ta 1.6 příjde jako špatná cesta ale ani u koncernu  to není úplně růžový. 

Doba je zlá co se týče motorů. Ono ani u 5008 která se mi moc líbí pro rodinu velký výběr není.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, opravdu už jezdí :super A musím říct že je to nádhera!! Nebyl jsem jediný kdo si po jejím projetí málem ukroutil hlavu :D 

2110152761_Pug508new.thumb.jpg.679d397301988edcd3d4376d91cc96a8.jpg

EDIT: Ještě jsem vydoloval zadní fotku, kvalita nic moc ale aspoň něco :P

596096455_Pug508newzad.png.c8782697754fb9e1170100e846a385a2.png

Upraveno uživatelem Rikic339
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎06‎.‎09‎.‎2018 at 15:36, skuci napsal:

tak to vidím, že na tom budu úplně stejně... :/ příští týden jí prubnu... oproti předchozí 508čce je na tom jak?

Myslíš to jak? Jako s místem? Na nohy je to trága :roll Myslel jsem, že to bude alespoň, jako v 308, ale je to spíš jak ve 108 :aut 
Nad hlavou místa dost (sedačka úplně dole a v zadu). Za řidiče si pak sedne jen někdo bez nohou a ideálně s půlkou hlavy. Jinak auto je to moc hezký a má to dokonce i mezidveřní těsnění a normální plastové podběhy, tak to třeba nebude reznout, jako ta stávající verze :D 
Jo a má to i normální výfuky. Žádný "fejky" :super 

WP_20180831_17_59_54_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...