Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pokuta za rychlost v Německu na dálnici


pavelu96

Recommended Posts

Přišla mi pokuta za rychlost na Německé dálnici - zůžení dálnice (né jako u nás jeden pruh a kolona, ale klasické tři pruhy ze dvou + odstavný) značka 80 km/h - všichni sviští 120km/h a němečtí soudruzi tam loupli radar. Blik a doma papír - zaplať 190 Euro

Řešil jste někdo tyhle věci s německou policií???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pohledej po internetu určitě tam najdeš nějaký návod co s tím.  Někde jsem čet že pošlou takovýto dopis a pokud nereaguješ tak pošlou ještě jeden kde už je vyšší " cenovka " za opakované zaslání fotek. A pokud nezareaguješ podruhé tak to nechají být údajně se jim nevyplatí vymáhání těch částek na cizím písečku. Ale v okamžiku kdy se ocitneš na jejich písečku tak si tě při první i rutinní kontrole dokážou vychutnat se vším všudy. A klidně se ti může stát že se domů vrátíš sockou nebo že tě usadí do státní rekreace než vymyslíš jak zatáhnout ten dluh který ti vzniknul někdy v minulosti. To asi tak ve zkratce. Takže asi nejjednodušší je to se skřípěním zubů zatáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevyjde levnějc ztratit RZ a udělat si nové :D :aut To by jim už ty kamerové automaty hlásit nemusely. Na "náhodnou" kontrolu to ale nezabere :D 
Samozřejmě, nejlevněji vyjde jezdit předpisově, ale na to je už teď pozdě :myslim 
Asi bych to zaplatil. Není to zase tolik, pro někoho, kdo může živit 2 auta :aut 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud si nechceš zadělat na problémy, vyřiď to. Náš jeden bývalý pan ředitel to hodil 2x do koše (220€ za 120 na 80tce). Pak ho zastavili při kontrole a zadrželi, normálně mu odstavili auto do vyřízení kauce (2000€), které neměl. Takže mu auto odvezli na policejní parkoviště, jeho na policii. Sepsali to, teprve pak mu vrátili řidičák, ne auto ani techničkák, ten zadrželi. Po vyřízení kauce mohl odjet. Následně mu přišlo přestupkové řízení, stálo ho to pokutu, penále, odtah a nějaké poplatky, celkem necelých 1100€. To se zaplatilo z kauce, zbytek mu vrátili (na účet v Kč, takže tratil ještě na kursu :D). Je to cca dva roky zpátky.

Nebo vyměň značky... Ale nevím, jestli to pomůže, státy mezi sebou databázi sdílí.

Říkal mi kamarád, který pracuje v MANu, že jedna jejich divize vyvíjí statistický SW pro zpracování pohybu vozidel monitorovanými body, mimo jiné je prý systém napojený na databázi přestupků a policejní oddělení dostávají vyhodnocení pohybu vozidel z databáze. Policie z toho může vyhodnotit pravidelný pohyb hříšníků a směrovat tímto směrem policejní kontroly. Prý je to směrováno hlavně na cizince (na domácí mají jiné páky), protože podobně jako u nás narůstají počty nezaplacených pokud. Některé monitorovací body (jak tomu říkají) dokonce umí policii upozornit na průjezd těchto vozidel. Toto je primárně určeno k monitorování trestné činnosti, ale kdo ví, systémy jsou drahé a jejich vývoj je třeba zaplatit ;).

Mě přišla pokuta ze Švýcarska, raději jsem to hned vyřídil. Naprosto banální, koukal jsem jak puk 25F za parkování v protisměru. Koukal jsem jak puk, to jsem nikdy nezažil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...