Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kompresor sekundárního vzduchu


MStas

Recommended Posts

Čau,tak aspoň napiš co a jak to dělá,ve vlákně "nový člen" jsi se na to nedávno ptal,ale neodpověděl jsi co to přesně dělá.Už jsem psal že kompresor sekundárního vzduchu se spouští jen po studeném startu,účelem je zahřát rychleji katalyzátor dohořením záměrně bohaté směsi ve výfuku.Pokud tě to střílí,nebo prská,nebo co jsi psal v tom druhém vlákně,viděl bych to spíš na zapalování(svíčky?cívky?),nebo (z vlastní zkušenosti) vymačkené těsnění na sacím potrubí.Projevovalo se to ze začátku nepravidelným chodem po studeném startu,někdy i chcíplo,postupně se zhoršovalo.Údžba podle mě není třeba,pokud tě tam nechybí plasty na podbězích a nekoupe se to ve vodě.Rozborku asi dělal známý,zkusím se zeptat,ale nevím jistě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při startování to občas střílí do výfuku. Při jízdě s teplým motorem to najednou střelí do výfuku a zhasne motoror, po chvilce nastartuji a jedu dál. Na PC to ukazuje problem sekundárního vzduchu a snímání 1 válce (nebo tak nějak). Koupil jsem novou cívku a rozdělal kompresor se zpětným ventilem.  U kompresoru byla jen pomačkaná pěnová filtrace a u zpětného ventilu byla krusta usazenin v trubce ze strany motoru. Asi byl "přilepený" ventil. teď to dávám dokupy a  uvidím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak snímač 1 válce určuje horní úvrať,podle něj je řízena správná doba vstřiku paliva(dopočteno i na ostatní válce),jestli se dobře pomatuju...Měl by k tomu vést ten kablík co překáží když sundaváš cívky,třeba je jen nalomený,nemusí to být nutně čidlem.Je tam špatně vidět,dokážu si představit že ho někdo při výměně svíček vytrhne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...