Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Parkování v Praze


brixtr

Recommended Posts

Včera večer jsem byl upozorněn Městskou policií že při parkování na místě pro zásobování na 15 minut musím mít nějaký kotouč... Tak jsem se ptal kde ho seženu a že buď na úřadě nebo v papírnictví že samy neví ze je to teď nějaká novinka..  neví někdo o co jde?  :D

Popř kde to teda sehnat 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, to teď zavádí mj. Praha 13, parkovací kotouče. Už 2x kvůli tomu byla na radnici debata s občany, kde jim (marně) vysvětlovali jak to má fungovat a taky o tom vyšel (nesrozumetilný) článek v místním městském periodiku :)

http://www.policie.cz/clanek/parkoviste-s-parkovacim-kotoucem.aspx

V podstatě jsou to papírové hodiny kde vyznačíš v kolik jsi dorazil

5300771_thumb-w395-h300_20122.jpg

Upraveno uživatelem Stejsn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že se to nevyplatí se s tím mordovat a vyrábět to sám doma otázka je jestli by to pak četník uznal.  V podstatě na tom nastavíš v kolik jsi přijel a pochůzkář pak vidí relativně přesně jak dlouho tam zabíráš místo protože se sází na to že každý to nastavý +- 10 minut přesně protože neví odkud na to místo kde stojí vidí jaká kamera nebo aby náhodou nešel pochůzkář zrovna okolo. A těch cca 10 minut se vždy dá nějak okecat jako že mi jdou špatně hodiny v autě nebo že jsem to nastavil podle toho kolik říkalo rádio než jsem parkoval.  A vypadá to takhle :  https://www.zbozi.cz/vyrobek/mfp-parkovaci-hodiny/           jsou i lepší verze že to je třeba zároveň škrabka na okno nebo tak něco .

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dyk to jsou parkovací hodiny, klasika, co na tom "občan" nechápe? Sakra, to už se v autoškole neučí ani tohle? To přeci není žádná novinka, to jsem se učil v autoškole já, dááávno před revolucí. Je fakt, že po revoluci to dost vymizelo a do ČR to doráží až poslední roky. V zahraničí celkem běžná záležitost v centrech menších měst nebo u obchodů... A běžně se to kontroluje, dávají si i pozor, abys tam nechodil pootáčet kotouček ;).

Já mám kotouček v italštině a zatím to pochopila i MP třeba v Novým Městě nad Metují na náměstí :D.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak starý jako ty nejsem nejsem a neříkám že jsem sem se učil autoškolu poctivě ale tohle jsem si opravdu nevybavil že to tam bylo. Za  hranice autem moc nejezdím a jelikož jsem se s tím setkal až teď, tak jsem se zeptal 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se v autě válí nebo váleli. Použil jsem je asi dvakrát tehdy jsme byli s bývalkou u její sestry někde v Bavorsku a tam se to používá dost hojně. Ale je to dobře 6-8 roků zpátky od té doby jsem je nepoužil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás udělali rekonstrukci náměstí i s parkovacími místy za přispění evropských fondů a tak nesmějí po nějakou dobu vybírat za parkovné (k velké nelibosti radních). A tak máme alespoň omezenou dobu parkování (v pořádku) a musíme mít hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brixtr: No značka parkoviště s parkovacími hodinami je z dob velmi dávných. A znamená stále to samé. V ČR se moc nevídala, ale to se mění. V Německu, Rakousku, Itálii, Franci, Švýcarsku je běžná už dávno.

Já si kotouček do Pažouta koupil v Itálii, protože jsem ten předchozí nechal v řidičovým kaslíku prodanýho auta spolu se servisní knížkou. Od tý doby jezdím s tím Italským. A myslím, že to koupíš i na větší pumpě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, myslím, že s tím byla aféra ve Varech, že se na to nakonec přišlo :) Ale tam je u magistrátu snad 30 minut nebo kolik, tak to podezřelý asi mohlo být.

Našel jsem to: https://vary.idnes.cz/straznici-odhalili-upravene-parkovaci-kotouce-flw-/vary-zpravy.aspx?c=A150320_085842_vary-zpravy_prz

 

Upraveno uživatelem enikybeniky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...