Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomáhat a chránit


Pepito

Recommended Posts

no já za téměř 20 let života na silnici jsem taky pár pokut zaplatil ale za rychlost jen dvakrát jednou s kamionem ráno asi ve 4 hodiny v té dlouhé vesnici když se jezdilo na Č. Budějovice tak tam to bylo 500 Kč za 70 v obci s tím že další pokutu dostala firma zato že jsem u sebe neměl kolečka z tachografu za 30 dní zpátky a to dostaly tuším 50 000 Kč. A pak nedávno s 807 v ulici na Stráži na 30 mi změřili 52 po odečtení tolerance na přístroj a to stálo 800 Kč.  Pak byli nějaký pokuty s kamionem za porušení zákazu vjezdu a podobný hovadiny ale to už si nepamatuju kolik to bylo přesně protože to se mi většinou povedlo na firmě ukecat že to za mě zatáhl dispečer z černýho fondu. A párkrát po dvou stovkách za pásy a jednou jsem dostal 100 za to že pes neměl zádržný systém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vy jste kluci všichni dost bezproblémoví řidiči, koukám. Já v tomhle musím trošku souhlasit se Scratchem. Myslím, že na silnici chybí selský rozum. Nejenom části řidičů, ale i těm, co tvoří pravidla (jako ta cedule se 110km/h). Pravidla jsou pravidla a lidi je maj dodržovat, ale jestliže je pravidlo 130, tak proč tam v nesmyslnej čas dá někdo 110? Ale jo, kvůli hluku třeba, oukej. Ale to přece nejde takle nesystémově řešit, dyť je to blbost. A argument typu: "je to tak, tak co se divíš" je nedobrý, nutí člověka nepochybovat o tom, že ten, co to vymyslel je bezchybnej, a to, kluci, co si budem povídat, nebývá pravda...

Jinak pokutu za rychlost jsem dostal naposled před 10 lety za 72 v obci, klasicky neděle, nikde nikdo, vidět na kilometr dopředu a do stran, sedm ráno a já před vesnicí "jen" sundal nohu z plynu. Ale ano, porušil sem pravidla a zaplatil pokutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no a ted jen posoudit kdo je vetsi pirat :D

61 na50 ve meste pred prechodem nebo 121 na 100 na prazdne dalnici :D

jinak k fotce, tenkrat sla pouzit osoba blizka, ale jsem rad, ze jsi se k tomu postavil celem :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice nemám fotku, ale taky se přidám s "chlubením" :D Loni na Modřanské ve směru k Jižní spojce, jak je 70 - 50 - 70 :D Jeli jsme s kamarádem vedle sebe a nějak zapomněli že tam ta 50ka je, samozřejmě kratičká a zrovna s radarem.. Bylo to v půl 11 v noci, nikde nikdo akorát my dva :D On měl na dopise 68km/h a já 67km/h.. Holt za blbost se platí :) Je to má první a zatím i poslední pokuta za rychlost, už párkrát mě zachránil Waze - né že bych lítal rychle, ale takové to dojíždění do obce na přehledné rovince, před zúžením na dálnici a podobně.. Většinou to dobržďuji motorem a párkrát už tam číhali chlupáči, naštěstí Waze včas varoval :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslim, že lidi by měli jezdit hlavně tak, aby byli ohleduplní k ostatním. OHLEDUPLNÍ (ne tolerantní - dost často se tyhle slova zaměňujou, i když v jiným kontextu..). Pak by většina nařízení a zákazů byla zbytečná.

Namátkou↓

  • nepojedu jako debil před přechodem
  • naopak nebudu brzdit ty za mnou třicítkou
  • když si musím zavolat, tak zastavím, nebo použiju handsfree
  • tam, kde je hodně lidí (dětí) jedu opatrně
  • když potřebuju jet fakt rychle po dálnici, tak způsobem, aby si ze mě ostatní nestříkli do textilu
  • když sem chodec, tak neskáču před auto, protože se mám rád a borec taky nemusí dobrzdit
  • necourám se přes silnici, navíc mimo přechod, když ten je 20 metrů ode mě
  • když je krásně, sucho a slabej provoz, tak jedu svižně a plynule, ale zase neletim jak kokot
  • plynule a předvídatelně se snažím jezdit dycky
takle to vidím já, jsem to chtěl sem napsat :)
 
PS Mě nevadí, že někdo jede rychle, i kdyby nejel podle předpisů, mě štve, když na to evidentně nemá (ať už auto nebo zkušenosti a myslí si že jo...)
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@morepower K tomu není co dodat, napsal jsi to perfektně :) Taky mi nevadí když někdo jede rychle, klidně i přiznám že v některých místech sám jezdím rychleji - ALE - protože vím že si to tam mohu dovolit, tím myslím že to tam znám, je to přehledné a podobně :) Prostě to chce vědět a mít jistotu kdy si to mohu dovolit a kdy ne :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rikic339 ja mam tady na foru auru pirata a i se me boji pujcit predvadecku, pritom jak vidis tak jsem na 100 jel jen 120, ale na prazdne dalnici..... nekolik let byl muj rocni najezd pres 100 000 km, a to vse bez jedine nehody. A celkove za ten cca 1 milion km najezdenych jen 4 nebo 5 pokut za rychlost? A je to presne tim co popisujes, kdyz vidim a nejedu jako tupe hovado, tak se proste svezu, kdyz to nejde, tak to holt nejde. Nevyblikavam, nevybrzduju, na fakace odpovidam vztycenim palce a mam svaty klid....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No za 15 let na silnici zatím jen jedna pokuta, 2tis ale bez bodů - předjíždění na plný čáře, plazila se předemnou š120 30tkou na 90tce a tady ji šlo zrovna předjet, vidět daleko, jen ty pomahači byli schovaný. Dneska už tam ta plná čára není. A pak dvě namátkový kontroly, jen doklady a čau ty byli gratis :-D

     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...