Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Taifův Peugeot 3008 GT Line, 2.0 blueHDi 110 kW


Taif

Recommended Posts

Super Taif :-) dik ze si sa nato pozrel. Tuto zmenu farby nikde v ziadnom teste neuvadzaju. Nakoniec sme sa doma zhodli ze ostavame u Allurky. Mam info ,ze Auto ide v polovici Septembra do vyroby :-) 

Nemam co lutovat uz tak mam bohatu vybavu :-) a je to krasny kus auta. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

forumikus

Tak v podstatě určitě nemáš čeho litovat, Allure je naprosto dostačující a navíc s příplatkovou výbavou...není co řešit. Tak držím palce ať vše klapne a v září se svého "Pažouta" dočkáš. Věřím, že určitě budete doma spokojeni. Já jdu 13.8. na první servisní prohlídku, tak jsem zvědav. Kromě lehce vrzajícího (opět) spojkového pedálu a uvolněné chromové lišty pod oknem u PP dveří, je vše v cajku:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 rak

Na stálo se vypnout nedá, tedy asi dá, ale vyžadovalo by to zřejmě zásah, který by se neslučoval s podmínkami záruky:bojim Při každém nastartování to vypnu, je to jeden klik na dotykové obrazovce. Občas na to sice zapomenu, ale při prvním vypnutí motoru na křižovatce to vypnu i dodatečně. Zpočátku mi to nevadilo, ale nejsem si jist co to udělá po čase s baterkou, ale hlavně s motorem...palivo to neušetří.

Ještě malý edit. Jinak po vypnutí motoru s aktivovaným start stop, je opětovné nastartování opravdu bleskurychlé, takže to v podstatě při delších cestách nijak neruší, jen ten motor asi trpí...ve městě je to opruz. Manželka jezdí s autem do Prahy do práce a po Praze se s tím vypínáním motoru na každé křižovatce jezdit nedá.

Upraveno uživatelem Taif
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Na autě proběhla první servisní prohlídka, byl vyměněn olej a filtr, přeměřena baterie a vše bylo podle plánu zkontrolováno, doplněny další provozní kapaliny a auto je v naprostém pořádku, baterie je netknutá, brzdové destičky v předu jsou na 80%, vzadu na 90%. najeto je 14.000 km. Cena 6.170,-Kč. S technikem jsem zkonzultoval ten vrzající spojkový pedál a uvolněnou chromovou lištu pod oknem PP dveří. Pedál vymění komplet a lištu také, vše na záruku. Neměli sice tyto díly skladem, ale objednali a koncem září jde auto znovu do servisu na výměnu. Lišta sice neupadne, ale řekli mi, že když je to v záruce, tak to komplet vymění, u pedálu to samé. Dře tam někde plast o plast. Minulý týden jsme podnikly výlet na Lipno na stezku v korunách stromů a prostě na dlouhé cesty ideální auto, pohodlné, malá spotřeba, svižný motor ...za mě velká spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ti přeju , spokojenost s autem je důležitá , já měl předtím 5008 z roku 2010 a taky spokojenost, ale začalo zlobit tak jsem zvolil výměnu, nejdříve jsem koupil rok starou 308 s 1,2 benzínem, ale nemohli jsme si se ženou zvyknout sedět níž a po týdnu jsme ji prodali a objednali 3008 do které jsme se hned zakoukali, ve středu by měla být vyrobena, tak jsme natěšeni a sned nám pár let bude sloužit ke spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarin011

Já spokojen jsem, manželka ještě víc, ta se do toho auta zakoukala okamžitě jak ho v salonu viděla:mrk Přeji ti, ať ve středu auto vyrobí a v pořádku dovezou do ČR. Už to máte za pár. Jsem zvědav jak s ním budete spokojeni a doufám, že pak dáš nějaké fotky a první postřehy. Jaký motor jste objednali?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My najezdíme málo kilometrů tak jsme šli do 1,2 benzínu, do práce max 15km ale to paní až po mateřské, na dálnici tak 2-3x do roka , nájezd tam 10-13t. km ročně a to je možná hodně, ale doufám že s tímto vozem se to změní a budeme více cestovat. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, myslím, že ten motor je dostačující. Má ho kolega z práce na stejném autě a chválí si ho, spotřeba je prý fajn a to vozí na tažném myslím i čtyři kola. Já i manželka jsme chtěli diesel. Sice toho také nenajezdíme zase až tolik za rok, ale jezdíme spíše dlouhé trasy, jen na chalupu, kam v létě jezdíme téměř každý víkend, to máme 150 km jedna cesta. Předtím jsme měli Oktávku 2.0 TDI, takže volba motoru byla víceméně jasná:rokerJá to odhaduji, že bude jezdit možná více, to auto k tomu svádí, je fakt pohodlné, na dlouhé trasy ideální a řídit ho je radost. Já jsem se ho za rok ještě nenabažil a na každou jízdu se fakt těším:aut Navíc ještě stále budí pozornost, ne samozřejmě u každého, ale i tak. Zažil jsem i překvapené reakce od některých řidičů když zjistili, že to krásné auto je Peugeot:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj šéf ho chce hned projet jak ho koupím, prý je to pěkné auto a je zvědav na ten motor, on má sice BMW X5 ve vymazlené výbavě a 400 koní k tomu, ale co se týče vhledu je to prý pěkné auto. Koukal jsem taky i po jiných vozech podobného typu, ale nic mě neoslovilo, Ford interiérem , Mazda je pěkná ale nezaujala a nový Opel na podvozku Peugeotu je pěkný, ale ten interiér Peugeotu je prostě jiný 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarin011

Soused tady vedle nás má BMW X 3 a když jsem Peugeota přivezl tak ho zvědavě okukoval ze všech stran a když si pak sedl dovnitř tak konstatoval, že mu teď to jeho" bávo" přijde interiérově takové... jak v Trabantu. Samozřejmě přeháněl, ale libí se mu moc, prý by si měl Peugeot svého designera hýčkat za takový výsledek. No a soused z druhé strany má  Superba III vždy když mě vidí přes plot přijet, tak mi musí sdělit, že ten "pežot" je fakt krasavec:D Jsou to fajn chlapy, takže žádné předsudky a auto se jim vážně moc libí... Mě se ještě celkem líbí Hyundai Tuscon, ale oproti 3008 to není úplně ono, ale Tuscon je exteriérem taky povedený. Samozřejmě se mi líbí nový Range Rover Evoque a Volvo XC 60, ale to už je cenově mimo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No Evoque by se mi také moc líbil ale jak píšeš, mimo finanční limit, Tuscon pěkný ale Peugeot udělal 3008 moc pěknou po stránce vzhledu, 5008 už mě tolik nenadchlo se zadní částí. My když si šli pro 308 tak než jsem vyřídil papíry tak si paní taky sedla do 3008 a bylo vymalováno, nemohl jsem ji z vozu dostat   :D no a bylo rozhodnuto

Upraveno uživatelem Jarin011
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, hovoríte mi z duše. Pôvodne som tiež nemal v úmysle kupovať kategóriu SUV (alebo crossover) ale po vyskúšaní 3008 som mu podľahol ako aj moja manželka. Pozeral som aj iné možnosti, ale tie ostatné suv sú jednoducho tuctovky a čo sa týka interiéru tak to je ešte horšie. 3008 ponúka v tejto cenovej kategórii asi najlepší pomer cena/komfort a užitočné vlastnosti. Tiež ma už 5008 neoslovila svojou zadnou časťou a poviem tak, že aj keby mám väčší rozpočet, tak by to bola stále 3008, možno pár doplnkov navyše by som do nej objednal. Teraz som tiež vo fáze čakania, mala by byť už koncom septembra :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarin011

Tak nějak podobně jako u nás. My hledali nástupce naší Oktávky a mimo jiné jsme zavítali i do Peugeota, líbila se nám 508 v kombíku. Nakonec ale manželka uviděla tu 3008 a bylo jasné jaké bude naše další auto. Nechali nás v ní projet, no a dál to už znáte.

loque

Máš pravdu v této cenové kategorii je to parádní auto a to jak po designové stránce tak i po ostatních stránkách. Už se ti to krátí. Tak pak doufám chlapi, že se také pochlubíte, nafotíte. Jsem zvědav na vaše poznatky k autu.

My s autem jdeme příští týden na výměnu toho spojkového pedálu, vrže to jak prase, docela nás to znervózňuje...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen čekám že mi zítra prodejce dá vědět co a jak , datum výroby má být zítra, prý jim tam hned naskočí VIN auta a bude se řešit dovoz, pokud by to bylo do příštího víkendu budu opravdu nadšen, tři dni volna bych věnoval seznamování s novým přírůstkem v rodině 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme si pro něj šli asi 10 dní po výrobě, ale mám pocit, že u prodejce byl už po 8-mi dnech. Vyzvedli jsme si ho v pátek a hned ten den jsme jeli na víkend na chalupu, takže jsme ho pořádně vyzkoušeli:super Na chalupě jsem si vzal k ruce manuál a vyzkoušeli jsme co a jak, provedli nastavení, prostě jsme si pohráli...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...