Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Legalne Bi-Xenony P406


Majkx00

Recommended Posts

Zdravim

Chcel by som sa opytat, ci je nejaka legalna a idealne lacna cesta prestavby svetiel na xenony / bi-xenony popr LED svetla.
Neviem ako presne je to so zakonmi na Slovensku, no videl som uz par P406 s xenonami no nedopatral som sa k nejakym blizsim vysledkom.
Na ebay popr aliexpress som videl kopu svietidiel , no neviem ci je to vsetko legalne popr co vsetko mi k tomu treba, aby som koli tomu nemal problemy
s policiou popr na STK.

Preto by som bol rad ak by mi tu mohol neaky forak popisat co a ako popr aj nejake doporucit.

Dakujem velmi pekne :)

PS : Peugeot 406 sedan | rv 2002

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vsetko sa da, ked sa chce, ale na ebay a aliexpress zabudni.Potrebujes vymenit optiku, pridat naklonove cidlo s motorcekom a dost mozne ze aj ostrekovac svetiel a dokonca neviem, ci to nemusis dat aj zapisat do TP. Ked sa to zrata, tak ti odporucim kupit kvalitne halogenove ziarovky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

zdravim. uz sa na trhu objavili xenonove HID sady s vykonom 25w a tieto nepotrebuju ostrekovace ani automaticke naklapanie, pretoze ich vykon je tesne pod 2000 lumen. u nas to zaital predavaju len na xenonvsem.cz. Vyskusal som a rozdiel je jasny.  Este som zvedavy, jak sa na to budu tvarit na STK. Ma to ale homologizaciu pre pouzitie na beznych komunikaciach, tak uvidime. Podla distributora je to prva plne legalna sada v EU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nojo to je sice  pravda ze snizeny vykon nepotrebuje automatickou korekci i ostrikovac svetel viz treba tusim Rapid "ale" 100% jsou delany pro jinou parabolu = vysledek bude stejny jen to nebude asi tolik  oslnovat.
Mozna recnicka otazka ale kolik  lidi dnes ono kolecko na korekci svetel POUZIVA a system funguje ..... ??
Dnes a dene to vidime na silnici - tele za volantem "zadek plouzi po zemi" na probliknuti reaguje stejne ale NENAPADNE HO ze kdyz jde prdel dolu / nalozi kufr / svetla sviti nahoru ;)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To se jako můžou legálně použít, protože mají sníženou svítivost? . Co to jako je ,že ty 25W jsou méně homologační? To, že to svítí méně ,než xenon 35W neznamená, že to je možné použít ve svetlometu, který na to není homologován. Už jen ten překlad textu a další blbosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Na SK potebujes šošovky ,automatickú reguláciu výšky a ostrekovace svetiel ... nikde som ale nevidel že by znížený výkon nepotreboval tieto veci ..Keď už potom je ten výkon znížený, je porovnatelny s klasickymi žiarovkami takže stráca to význam jedine pre frajerinu. Xenony sa zapisovať nemusia ale keď niekto má známeho za malý poplatok sa dá všetko zapísať .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Ahoj, 

našel jsem od Philipsun Luxeon čip - a tím i LED žárovku která se dá použít do normální paraboly :) na YT jsou videa kde jsou testy skrz parabolu jak svítí, tok světla atd.. každopádně origo cena cca 4000kč ebay cena 1000kč napodobenina :) která ale určitě bude fungovat sám uvažuji koupi :)  link níže 

 

https://www.ebay.com/itm/H7-FANLESS-G7-LED-Headlight-Conversion-Kit-6500K-Philips-Lumileds-Luxeon-ZES/262878900198?epid=2267086814&hash=item3d34cdafe6:g:yNAAAOSwXMZaVxf8&vxp=mtr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...