Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Peugeot 308 1.6 HDI 80kW


TomasARN

Recommended Posts

Na auto prisli nove zimne pneu Continental WinterContact TS860 - 205/55 R16, tuto jar dostalo aj nove letne Continental PremiumContact 5 - 205/55 R16.

Do auta som vzdy tankoval obycajnu naftu, uz ma najazdenych cca 145 000km a teraz som skusil do skoro suchej nadrze dat Diesel 60, aj ked som to dal s vedomim, ze sa nic nezmeni a ked niekto tvrdi, ze citi zmenu, tak som to vzdy povazoval za placebo efekt, ale musim priznat, ze som sa strasne mylil. Po nabehani cca 300km je pocut lepsi, tichsi, zvuk motora, spotreba isla dole o cca 0,2 - 0,3 L na 100km a myslim, ze aj vykon o trosku lepsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

blizi sa mi vymena prednych platniciek, kotuce maju este malinku rezervu, myslite, ze mam rovno menit aj kotuce ? Mam uz nejaku dobu kupene aj kotuce aj platnicky, ja len ci ich tiez menit

Minimum pre kotuce je 24mm a ja mam cca 24,2 alebo 24,3mm

Upraveno uživatelem TomasARN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam pocit, ze ide nejake klepanie od ventilov, aspon podla toho odkial ide zvuk sa mi zda, ze je to od ventilov, neviem, ci to bude na nahravke dobre pocut. Auto ma 145 730 km, 1.6 HDI r.v. 2010. Na aute bol robeny iba pravidelny servis, cize naplne a filtre. Aky je vas nazor ?

2017_10_10_18_42_11.mp3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, a v tom klepani mas na mysli co? Ono to mozna v tom MP3 neni tak patrne, takze se zeptatm. Jako ze se ti to klepani zda takove ostrejsi? A to ti dela teple nebo studene?

 

Ptam se proto, ze mne to taky klepalo jakoby ostreji. Nejvice to bylo slyset na zahratem motoru, tesne po tom, co jsem jej znovu nastartoval - jako dojedu s teplym, vypnu a hned znovu nastartuju. Pokud myslis tohle, tak mne uz to nedela a zmizelo to po tom, co jsem vymenil retez a napinak mezi vackama.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, az to ztichne - predpokladam po nejake jizde, tak zkus to co jsem napsal. Zdechni to a hned nastartuj. Jestli ti to udela co mne - ze tam bude nekolik (i desitek vterin) ten ostry kovovy zvuk, tak jak jsem psal. U mne odstraneno az s vymenou retezu a napinaku. Ale nevim jestli to zpusoboval zrovna on, protoze tam jde dolu spousta veci. Kazdopadne zdvihatka jsem nemenil. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@HonzaC2 teraz som to skusal, po nastartovani pred jazdou to uz neklepalo, po prejdeni cca 20 km v meste a zastaveni to neklepalo a po vypnuti motora a hned nastartovani tiez nie. Takze nakoniec to klepanie bolo iba vcera po tom, co to auto stalo cca 4 dni. Vcera ked som nastartoval, tak to klepalo a motor isiel na mieste asi 10 minut, mozno trochu dlhsie a klepalo to cely cas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Mam otazku k chybe zhavenia P1351, tuto chybu ukazovalo uz aj pred rokom v zime a mam pocit, ze aj skôr, ale auto bez problemov startovalo s touto chybou aj pri teplote -23, pri tejto teplote sa na chvilu rozvietila kontrolka zhavenia a po zhasnuto auto hned nastartovalo, motor isiel pravidelne a nevynechaval. Vraj tato chyba moze suvisiet so softwerom auta a nemusi znamenat chybu zhavenia. Vie mi to niekto potvrdit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...