Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

před 7 hodinami, Radovanek napsal:

olověný startovací ksindl ve spalováku s kyselinou sírovou, co klekne každý 3-5 let

Díky tomu, že je dnes záměrně provozován v takovém režimu, který výrazně zkracuje jeho životnost. Kdyby ses tak choval k akumulátoru EV , tak by možná nevydržely ani to.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Radovanek napsal:

Máš silný slovník chlapče. V čem lžu? Proč bych nemohl odstavit rafinaci ropy? Třeba proto, že by stačila desetina jejího objemu pro potřeby mimo spalování?

 

NEMUZES vyradit rafinaci. Pro stroje potrebujes oleje. Pro lode taky, pro letadla letecky petrolej a oleje. Velke lode na elektriku nejezdi a nebudou, velka letadla taky ne. Nejaky mrnavy parnicek nekde na prehrade nikoho nezajima. Tady s bavime o zaoceanskych kontejnerovych lodich apod. Nejaka Cessna nikoho nezajima. Taky se bavime o tride 737 a vys. To na elektriku neni a jeste dlouho, dlouho nebude. 

Vlaky taky nejsou zdaleka vsude elektrifikovany. Ani u nas, ani v zahranici. A opet nakladovost a pracnost to udelat je jeste na sakra dlouho. Teda pokud nechces vetsinu trati odstavit.

A spotreba v autech aje oproti zaoceanskym lodim velmi mala, i v souctu Evropa vs lodni flotily. A ne, na reaktivni pohony neprejdou. A letadla uz tuplem ne. Takze bud tak laskav a vytahni si hlavu z ty tvy elektrofanaticky zadnice a rozhlidni se okolo sebe. Tyhle fanatiky ulhany a zaslepeny uplne miluju...

Upraveno uživatelem sitler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro odlehčení
(pravda, nevymysleli to u pažroutů, ale ...) :D :D :D 

https://www.auto.cz/ford-vyvinul-parfem-pro-majitele-elektromobilu-ma-vonet-jako-benzinove-auto-139965

Upraveno uživatelem Péťa
Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže si to shrneme a zjistíme,že ten,jehož jméno se nesmí vyslovit,je stále členem sekty,a pořád nosí růžový brejle.😂

Nepopírám,že těžba ropy je zátěž pro životní prostředí,ale v dnešní době prostě nelze od tohoto zdroje ustoupit.Takže omezení těžby vůbec nic neřeší a těžit se bude stejně dál.Nejde tady totiž jen o benzín nebo naftu,ale z ropy se vyrábí téměř vše.

Když jsme u aut,tak ani elektrokhár se neobejde bez palubní desky,bez pneumatik,bez brzdové kapaliny,bez barvy,prostě bez ničeho co je z ropy.Je tady pouze rozdíl v pohonu.A jelikož máme vybudovanou infrastrukturu,a ropa se bude těžit stejně dál,tak nechápu,proč zatěžovat přírodu další těžbou surovin,budováním nové infrastruktury a nových zdrojů elektřiny,které se stejně bez ropy neobejdou.Navíc osobní automobily se podílejí na celkovém znečištění tuším cca dvanácti procenty.Proč ekoteroristi tedy neřeší v první řadě průmysl,leteckou a lodní kontejnerovou dopravu a všechny tyto největší producenty emisí.Za chvíli se budou vybíjet i krávy a trávu budem žrát sami,protože taková Milka,to je taky slušnej producent emisí.A hlavně proč si hraje na spasitele EU,když ostatní to mají u prdele?

Zfanatizovaní ekoteroristi by nejraděj zavřeli všechny doly,vrty,plošiny a já nevím co ještě,ale už si neuvědomujou,že bez ropy by do tejdne chcípli.Prostě jako to nejde v kuchyni bez soli,tak to bohužel nejde v dnešním světě bez ropy.

Z ropy se vyrábí i ekology podporované zateplení budov,tedy polystyren.I elektrická tramvaj potřebuje mazat koleje a troleje,a čím asi.Řepkovej olej to není.:myslim

Dále je z ropy například asfalt,guma,barvy,izolace kabelů,rozvaděče,počítače,telefony,domácí spotřebiče,léky,obvazy,kontaktní čočky,parfémy,rtěnky,míče,puky a další sportovní pomůcky,podrážky bot,oblečení atd. atd.

Takže když eko,tak jedině zpátky na stromy.😀

Jinak mi z toho vychází,že všichni tito ekofanatici jsou stejný,ne-li větší,hovada jako my „neeko“.

 

Tvl. to stejně nikdo nebude číst,když je to tak dlouhý.😂:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen trochu jinej úhel pohledu.

Kdyby tu nebyla alespoň nějaká konkurence spalováků (koně to budou těžko), tak by se asi stalo co? Pánové co toto palivo mají pod palcem by si rázem mohli bezjištně diktovat za kolik nám to zlato prodají. A to by asi bylo veliký divení, nadávání a hledání jinejch (levnějších) alternativ přesunu, když by potažmo litr benzínu nebo nafty nebyl za nynějších cca 31, ale třeba za 60kč a více. :myslim A až začne být tato surovina čím dál víc nedostupná (protože jsme ji bezhlavě spálili) tak všechny věci z ní (jak bylo psáno, nejen nafta a benzín) budou nedostupnější, dražší a i vše co s tím souvisí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 48 minutami, Milan+ napsal:

Je pošta drahá,ale posílám dost a nikdy žádný problém,tak nevím,vše všem došlo a bez problémů,než abych řešil zasilkovny atd,když tohle mám 100m. Nadává na to spousta lidí. To jo.

Pošta Neratovice (20tis obyvatel )

Neratovice jsou z 80% pouhou noclehárnou,tzn vsichni dojizdi za prací na Mělník,do Prahy , do Brandlu , dokonce i do MB , nemáš šanci se do města vrátit před 17 hod....

 

Screenshot_20210716_222146_com.opera.browser.jpg

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro obyčejnej spalovák je taková situace taky konečná. Šalda může vyprávět :)

Prostě to musí být upraveno tak, aby to v tý vodě dokázalo fungovat. Zkrátka se voda nesmí dostat tam kde nemá co dělat. ;)

U spalováku musí koukat alespoň sání. U elektra nikoli. Jen trochu vzduchu pro posádku.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...