Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

před 15 hodinami, Dave_k napsal:

A co říkáš třeba na takový "kotlíkový" dotace? Taky Tě tak žerou, nebo jsi je využil? Dneska se bez dotací už nic nepostaví ani neopraví.

Tak s temahle dotacema rozhodne nesouhlasim....... Musis kvuli nim mit projekt, ktery kolikrat stoji skoro stejne, jako ten kotel. Dalsi vec je ta, ze nevim, proc bychom se mi obcane meli skladat na kotel nejakym pablbum, co si na nej nevydelaj. Uaaaaa ja chci taky bazen a nikdo mi na nej zadnou z*neumím psát slušně*enou dotaci neda..... Pritom bych usetril daleko vice vody, nez vecnym napoustenim a vypoustenim. 

Pokud se dnes bez dotaci uz nic nepostavi, tak to jsme v pekne prdeli.........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kotlíkové dotace, no původně jsem jí chtěl když jsem měnil kotel. Dávali 40tis, ale musela na to být firma která novej kotel dodá, zapojí a starej zlikviduje. Tak jsem to poptal a to co jsem chtěl by vyšlo na 120tis - mínus 40tis dotace tak bych byl na 80ti a bez starého kotle. Takže jsem si kotel koupil sám, nakoupil co bylo potřeba pro zapojení, ustavil, zapojil, kvůli záruce ho nechal odborně spustit (spustil jsem ho sám, chlapík se pak přišel podívat jak to šlape, jestli tam je vše co má být a potvrdil záručák a zapojení). No stálo to celkem taky 80tis a starej kotel zůstal tam kde je ( ručně přikládanej na samotíži - až přijde blackout, budu mít doma aspoň teplo) a nemusím se podřizovat podmínkám dotací. 

Pak přišli s dotacema na dešťovku, prý i na malé nádrže na zalévání, když si člověk o tom zjistí víc, tak je lepší si tu nádrž koupit za svý a na dotace se vykašlat. 

Takže za mě dotace nee, akorát se na tom napakujou ostatní.

Upraveno uživatelem Charlie 607
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, my sme menili kotol za kondenzacny, cez SPP prispevok na nakup povodne 1999€, -30% z nakupu, instalacia asi 200€, a este vratili cez Ekofond 300€.
Samostatne ten kotol bol cez 2000€.
Ale tak podmienky nepustia.
Aj byvaly kolega bol vramci srotovneho na auta dat zosrotovat Fiat 124, skoro 30 rocneho veterana, a vyzeral lepsie ako niektore 10 rocne Punta, ci ine.
a vtedy vymyzli skoro vsetky Favority, 100, 120, atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Charlie 607 ano presne tak, je to dotace tak aby se napakoval dalsi, a ve finale to zaplati ovcan ze......... to me tak *neumím psát slušně*, tahle politika....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele z mého pohledu ano dotace nejsou zrovna košér. Ale když jsem potřeboval kotel tak jsem se rozhodoval jestli dát opět " obyčejný " Dakon s ručním přikládáním za cca 20tis. Kč nebo zkusit automat na dotaci. Kotel jsem měnil protože mi můj začal po nějakých deseti letech provozu začal téct takovým způsobem že oprava i byť provizorní na jednu sezónu abych dal dohromady prachy na automat o kterém jsem uvažoval byla nereálná. Tak jsem skočil po dotovaném automatu. Zkrátím to ve finále automat vyšel díky dotaci na cca 20 tis. Kč ale než se všechno spapírovalo a než jsem měl jistotu že mi to proplatí tak jsem v tom měl 150 tis. půjčených od našich. Dneska už bych se na to vy..al, ale před těma třema lety to bylo řešení. Navíc kotlíkové dotace nemusíme řešit páč letos byli poslední a byli rozrebraný za pár vteřin po otevření příjmu žádostí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem nesnašeč dotací. Chápu, že jsou oblasti kde mají smysl. Musí být ale cílené a řešit problém. To, co je v ČR (někdy už dojebané z EU, někdy je dobrý úmysl pokřivený zde) je jen korupce, korupce, korupce. Tím míním jak způsob přidělování tak účel. příkladem budiž celoplošná sleva pro studenty ve výši 75% nebo sleva pro důchodce, Typický úplatek voličům po kterém se všichni politici bijí do prsou - "my jsme....". Pro platícího cestujícího to znamená, že ČD se vyhnu kde to jde, tedy především na lukrativních linkách. Pro vedení ČD super, zneprůhledníme výkaz ztráty, svedem to na slevu a  v klidu si vyplatíme prémie, on to stát zatáhne. 

Dnes je dotace = úplatek. Z 80% nic neřeší. Smysl dotace by měl být jiný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Pacho69 a nejvic me dostavaj zemedelci a dotace na naftu, videl jsi nekdy zemedelce v benzinovym aute? Furt rvou at prsi nebo je sucho, dostavaj dotace a pak vylejvaj mliko na pole? takovy *neumím psát slušně* by pak mel dostat akorat po drzce a ne dotace.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase ono to zemědělství je těžký, obzvlášť, když se počasí stává krutě nepředvídatelný. Dotace na naftu je zlo, nicméně v rámci programu potravinové soběstačnosti si dovedu představit podporu pěstování plodin na jídlo, místo babišsr*čky. Blbý je, že agroFET pokřivil zemědělství tak, že se z toho budeme jen těžko dostávat. I s tím mlíkem je to těžký, krávy dojit nepřestanou a když ho od nich nikdo neodebere, protože pšonek ho nadotoval tak, že ho neprodají ani hluboko pod náklady... Zemědělství je pokřivený především v Evropě, takže ti naši prostě nemaj šanci, takže se drží tý babíšsr*čky. Našim zemědělců vlastně díky tomu, jak EU svými dotacemi zmrvila celé odvětví, nic jinýho nezbývá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Péťa, to prostě nejsou auta na rallye. I když kolem Tebe projede rychle,tak se v Tobě nevzbouří žádný adrenalin, nemluvě o tom "zvuku" který vydávají. :nevim

A konkrétně na rallye Bohemia bylo kvůli nim zpoždění pro "ostré" vozy, které než se dostaly na start, měly vychladlé pneumatiky :bacha :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, musíme si zvykat na novoty... :(

Naše pravnoučata si budou klepat na hlavu, jak jsme mohli být z něčeho tak smradlavého a uřvaného unešeni ;)

 

Už i na Ukrajině frčí elektro: https://www.novinky.cz/auto/510234-ukrajinec-si-postavil-vlastni-elektromobil-jezdi-s-nim-za-vcelami.html :D

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...