Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

@Pacho69 je vic, houst a vetsi kapky, at si zeleny, zelenejsi, nejzelenejsi ekoteroristiii uzijou:roker

V lete budou zase plakat ze je teplo, ze musj klimakterizovat a dojezd opet klesa!:papa

ono je opravdu prekvapeni ze v lednu/unoru jsou nejvetsi mrazy a v cervenci hoorko!!!

https://www.lidovky.cz/domov/zadna-kalamita-neni-odvykli-jsme-si-ze-nas-priroda-muze-ovladat-tvrdi-klimatolog.A190204_130801_ln_domov_rsa

EDIT jeste doplnim co CR stoji "zelena energie"protekajici pres nas: dve miliardy CZK POZOR< tohle NENI politika, to  je pro ruzne propagatory foto, vetro a podobne Voltaiky!!!

https://www.novinky.cz/ekonomika/371199-cesko-stavi-transformatory-za-dve-miliardy-kvuli-naporum-nemecke-elektriny.html

 

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pamatuju, že tam co jsem vyrůstal, jsme po škole vzali lyže a šli jsme si ušlapat kopec a jezdit. 30-40cm sněhu prakticky každou zimu nebylo nic zvláštního. Prakticky celý měsíc, nebo i dva v kuse. Podotýkám, že jsem nevyrůstal úplně na horách (335m n.m.) Za poslední roky jsem toto množství sněhu zažil někdy v zimě 2002/3 nebo 2003/4. nevím přesně, pokud napadlo víc než 20cm sněhu, vydrželo to sotva pár dní. No příroda nám ukazuje, že naše statistiky jsou jen čísla směšně krátké doby, kdy je sbíráme.

Pravda je taky, že teploty 35-36st v místech, kde jsem vyrůstal tedy nepamatuji nikdy. Když bylo 31, to fakt bylo výjimečné maximum. Ale sucha si pamatuju, tedy to že neprší mnoho dní a týdnů. Ale též nemám pocit, že bych měl vyprahlou zahradu, mám tam totiž stromy (nejen vjezd a bazén a metr trávníku, jak to vidím u novousedlíků) no a všechnu dešťovou vodu na ní rovnoměrně umístím. Ale vloni to žádná sláva nebyla, zima to tedy holt musí dohnat. 

Ale z hlediska planety je mnou monitorovaný časový úsek doslova kapkou v oceánu, takže odvážné závěry nechávám "odborníkům" (-> vykladačům statistik a teorií) a politikům (-> lhářům a podvodníkům) a nadále používám selský rozum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, Žamberk jsou oproti RK už "hory". A teď už jste i jinej kraj... :D. Já neříkám, že nebyl, jen prostě v RK vydržel týden nebo ho bylo max. 10cm, to na lyžování u Altánu moc není. 5/6 máš možná pravdu, musel bych se podívat na fotky. 2/3 si pamatuju, protože jsem mladýho učil stát na lyžích, jen jsme vyrazili na procházku s lyžema v ruce, trochu si zajezdil... Sníh na lyže se tam udržel skoro měsíc. Rok po té byl taky, ale ne tak dlouho. 10/11 si neuvědomuju, ale to jsem zase učil dcerunku, to bych si pamatoval. S ní jsem právě vždy musel do hor.

No počasí zdivočelo, příroda se potřebuje zbavit parazitů (lidí). Tak snad nás nečeká něco podobného, jako měli teď ti amíci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

opravdu se na tehle strankach neminim rozepisovat jeke je dnes pocasi - to zrejme patri jinam a @Péťa by me V TOMHLE PRIPADE opravnene utrel.

Ale k veci co se tyka elektromobility, nizkych teplot a problemu tehle slepe ulicky pri nizkych teplotach

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/majitele-elektromobilu-trapi-velke-mrazy-trpi-akumulatory-tesly-ani-nejdou-otevrit/?utm_source=www.seznam.cz&amp;utm_medium=sekce-z-internetu

 

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že Tesla nedovede otevřít není taky problém elektromobility ale toho, že někdo navrhl auto jako Apple. Ale protože Teslu nenavrhl Jobs, tak se nad tímto ani nikdo nezamýšlel. No a s vybíjením, to je jako by ti každou noc někdo vysrkl z nádrže 5l benzínu. No, snad konečně dojde k elektrostřízlivění. Mohlo by to padnout i na elektroúchylné Norsko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...