Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

...a přesvědčit, že to je právě ta jediná správná cesta. Což není. Ano, hezky napsáno. Taky jsem Teslou jel, to zrychlení je fajn. Ale beru to jako atrakci, adrenalinový zážitek, ne plnohodnotnou alternativu k tomu, čím se v současné době běžně jezdí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 Bez ohledu na zdejsiho guru NEMAS pravdu: Cela koncepce elektromobility je v evropskych podmninkach postavena na hlavu. Sice vlastni PROVOZ je bezemisni, ale environmentalni zatez v celem zivotnim syklu tohoto "vyrobku"je vysssi nez u vozidla se spalovacim motorem, splnujiciho Euro 6d. Automobilky jsou do elektromobility tlaceny jak silenou bruselskou legislativou s technicky nesplnitelnymi podminkami pro emise spalovacich motoru a v pripade neplneni likvidacnimi odvody, tak slunickarskymi bezmozkovymi politiky lehce uhravajicimu body na volicich nejruznejsimi dotacemi.

JETE Z DNESNICH NOVIN  z renomovne US studie

A podivej se na muj predchozi prispevek, co se stane kdyz ono peiblizovadlo nahodou zahori.   K tomu si predstav ze ruzni fotovoltaicti Radovankove maji mnohem vestsi takovou NEUHASITELNOU casovanou bombu doma ve sklepe!!! Soucsasny vyjezd HZS k pozaru vozidla [jedna posadka] a pozar elektroauta nema sily a protredky! Vyjezd k vetsi domaci "powerbance"  by znamenal v soucasne dobe II. az III. stupen pozarniho poplachu.

PROTO jsem psal v predchozim prispevku na @Radovanek at se sejde s lidmi z jeho skoly VSB FBI, necha si vysvetlit problematiku a pouci nas! Pozar vozidla c CNG nebo vodikem je proti pozaru elektropriblizovadla brnkacka!!!

 

  

 

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jsi mě teď malinko nepochopil. Já mám úplně na háku všechny ty věci kolem, emise, elektrárny, legislativu. Je mi to fakt jedno, je to všechno na hlavu postavené a já to řešit nebudu. Občas jako každý si zanadávám u piva, ale jinak je mi to fakt jedno. A je mi celkem jedno, jestli to umí hasiči hasit a nebo se to naučí až za rok, dva. Nezajímá mě to. A pokud je někdo v tomto neutrální, tak je mi jasné, že mu to Radovanek znechutí a z principu to člověk bude odmítat, na tom to ale naštěstí vůbec nezáleží. Já se jen snažil říct, že ve vývoji elektroaut je mnohem větší potenciál než u aut na naftu/benzín.

Mě zajímají užitné vlastnosti ( které jsou zatím spíše mizerné ) a vím že to celé je teprve na začátku. Prostě pokud to jen jde, tak si z toho hodlám vzít jenom to dobré. Můžu někde nabíjet zdarma? Oplatí se mi to? Jede to dobře? Dojede se s tím někam? Tak jednoho Fiata 500 pro drahou polovičku,prosím, a je mi jedno, že kvůli mě právě teď někde na Prunéřově musejí přihodit lopatu uhlí. Já ale zůstanu u benzínu, zatím. Protože jak napsal StibTo, plnohodnotná náhrada to zatím není.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, auto mám ne pro srandu králíkům, ale protože musím.... Tak od něj očekávám určitý stupeň užitné hodnoty.... V podstatě (cenu zmiňovat nebudu) bych oželel trochu kratší dojezd, ale ta rychlost nabíjení by mně asi dost deptala.... Všechno okolo vypouštím, páč to stejně nemám šanci ovlivnit... A nepopírám, že elektromobil má některé vlastnosti, které se mi líbí....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máme v rodině 2 auta. Kdyby jedno z nich byl elektromobil, byl bych šťastný. Dojezd by mi i s rezervou stačil 80km, do práce to máme 13km + nějaké zajížďky. Delší cesty bych zvládl spalovákem. Jen by muselo být pohodlné pro 4 osoby a nestát raketu (do 100t).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 opravdu, ale opravdu jsem Te nepochopil: dokonce se mi zda zas lehce zradovankovatel: 

- zajima Te jestli muz nekde nabijet ZADARMO. Zadarmo = bohuzel vyhradne prerozdelei. Tak se treba zavede ekodan na sarsi spalovaky a elektroekoteroristi budou dostavat nabijeni "zadarmo

-nezjima Te jestli budou muset v Prunerove prihodit lopatku uhli, ale budes slzet kdyby se kvuli tem milionum lopatel zavedlo napr. to co v nektrych mestech v Cine; jeden den jezdi aut s koncovymi cisly RZ sudymi, druhy den lichymi. A ze je to tam z veleke casiti zpusobeno i kvuli explozi elektromobility dobijene z uhelek je Ti prece sumak

- NEPONIZUJ hasice tim ze by NEUMELI hasit ty elektrohracky. Ale opravdu tady nejsou placeni z nasich penez k tomu, aby dotovanou elektrohracicky hasily 4 a vice jednotek a dohlizelo na ni dalsich 48 hodin po pozaru. Kdyz se Ti doma usadi hnizdo srsnu nevolas hasice, ale dertizatora. Kdyz Ti zhori elektrohracka, zavolas hasice a zablokujes pulku kraje na vyjezdy k pozaru treb domova duchodcu tak jim ZAPLAT za to skutcne naklady toho vyjezdu

ONO OBRACENA STRANA TOHO TVEHO a @Radovanek  ZADARMO je ZAPLAT ZA SVUJ NADSTANDARD A NEVYSAVEJ SYASTEM!    

Zda se ze Te ti bezmozkovi politici dobre zmasirovali!

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom že je problém s hašením těchto nových technologií se tady psalo už řadu stránek zpět.

A to že někdo prohlašuje že ho nezajímá jestli hasiči umí to nebo ono udělat mi přijde minimálně hloupé. Musíme si uvědomit že ty chlapy každým dnem dokazují co jsou schopni zvládnout. A dokazují to víc než dobře. Na druhou stranu ty samý chlapy mají svoje rodiny svoje životy a nikdo po nich nemůže chtít aby sami sebe vystavovali extrémnímu nebezpečí újmy na svém zdravý nebo životě jen proto že tady momentálně existují technologie u kterých je problematické až nemožné zvládnutí situací kdy dojde k zahoření apod. ono obávám se že i  " jen " vyproštění zraněných z takového vozu po nehodě si bude žádat trochu jiné postupy než vyproštění z konvenčních aut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nejdříve jsem si říkal, že mi to ani nestojí za odpověď, ale mám čas, tak proč ne :)

-ano, pokud je něco zadarmo pro všechny a je to pro mě dobré, tak půjdu a vezmu si taky. Takový je tady systém a já proti němu nebudu bojovat tím, že ho budu bojkotovat. Navíc, 99% obyvatel by mělo být rádo, že ten systém takový je.

-pokud by, a to je úplná utopie, zavedli sudá/lichá čísla, tak prostě budu jeden den jezdit takovým a druhý den takovým. Nebudu slzet, zanadávám si, ale přežiju to.

-nemyslím si, že bych hasiče čímkoliv ponížil. Neumí to uhasit jedno auto, protože na to není (nebo ji nemají) technologie, tak holt přijedou 4 auta. Až ti bude hořet seník, taky tam nepošlou jedno auto. A opravdu jsou placení za to, že budou hasit to, co hoří. To auto je homologované, jezdit se s nim může, holt to něco stojí, když zahoří. Třeba je chyba, že součástí homologace není  nějaká povinnost výrobce přispět na požár, ale opět, já můžu jít k volbám, ale homologační legislativu nezměním. Možná je chyba vůbec homologovat takové auto, které se blbě hasí. Ale pokud si srovnáš koně a třeba nějakého Nesselsdorfa, tak ten kůň hasí tak maximálně žízeň. Ale i přesto jezdíme auty na benzín.   Že zhoří domov důchodců? Tak asi je těch hasičů málo a s rozmachem elektoaut bude muset jít ruku v ruce i nutnost rozšířit hasičský sbor.

A co mám říct na to vysávání systému? Přispívám do něho více než nadstandartně, takže fakt nebudu mít pocit, že ho vysávám, když si stará jednou za čas dobije baterku.

Venagaražmistr: absolutně netuším, co hasiči umí nebo neumí uhasit. Nevím to a nezajímá mě to. Nevím co umí doktor a nevím co umí horník. Nepotřebuju to vědět. Hasičů pár znám, a respekt musím vyjádřit, to ano. Ale je to jejich práce, sami si ji zvolili, z různých důvodů. A o nebezpečí rozhodně vědí. Na druhou stranu, hasit hořící elektroauto je rozhodně bezpečnější než hasit hořící dům, kde nevíš, jestli tam ještě jsou lidi, nevíš, co si tam kdo nastřádal, kam si ten kutil schoval autogen atd. Když hoří Tesla, aspoň víš na čem jsi.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Vena garážmistr  oni to pochopitelne UMI uhasit ALE technologie baterii tehle elektrohracek je bohuzel takova jaka je: pri horeni se uvolnuji jedovate zplodiny, tech tisice jednotlivych clanku rado boucha [viz v malem hipstersky Jablkomobily] a navic plizivy pozar v nitru jednotlivych clanku. Ve vysledku jedna jednotka profesionalnich hasicu to nezvlada a tech hasicu neni nekonecne mnozstvi. Kdyz k tomu pripoctes pozadavek pana Muska hlidat uheseny vrak jeste 48 hodin tak jsme opravdu za hranou toho co HZS muze poskytnout.:myslim

Tohle ale eketromoobiloteroristy nezajima!:grr

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Typická stadova ukázka toho že když něco je zadarmo chci to honem taky.🤮🤮🤮 

kdyby neexistovaly tyhle nesmysly typu dotace a zdarma akce tak by se třeba i vývoj elektroaut ubíral zdravějším směrem, takovým který by byl dostupný a šetrný.

Ale v dnešní době znásilňování přírody a honu za mamonem to je tem co si to můžou dovolit jedno. Druhá sorta lidi si na to půjčí, aby byli dost frý kůl a in. A pak se honí za mamonem aby mohli splácet a je jim to taky jedno.

Pánové neni to jen že to znechucuje @Radovanek... tím napadáním se navzájem to znechucujete neutrálnímu člověku všichni.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen bych poznamenal, neboť se cítím býti potrefenou husou, že elektroauto rozhodně nechci (a nejsem zdaleka rozhodnut, jestli vůbec ho chci) proto, že je zadarmo nabíjení. Výhody tohoto druhu pohonu jsem už popsal více než jasně na předchozí stránce. Ale rozhodně se mi nebude (pokud teda někdy) příčit nabít si auto zadarmo. Mmch. k doktorovi taky chodí téměř všichni zdarma, ale já tam už 15 let nebyl.

Jinak rozhodně s tebou souhlasím naprosto ve všem.

Ad kapacita HZS: tenhle argument nee, prosím. Od té doby, co hasiči dělají to, co do té doby v pohodě zvládaly soukromé firmy, si nemyslím, že je hasičů málo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@David 106s16 Tvoje argumenty jso veeelmi zvlastni zvl.co se tyka HZS: soukroma firma by jiste kvalitne zastoupila HZS a uhasila pozar v Letech, jina soukroma firma by nekoho jeste rychleji a kvalitneji vystrihala ze zboreneho auta a dalsi soukroma firma by podle Tebe nemusela vyhlasovat zvlastni stupen pozarniho poplachu pri pozaru v Hostivari..... HOWGH:bojim   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapyy, mám v poslední době dojem, že nebýt tohoto linku, mohlo by se pežot forum zrušit :D

nechcete si dát bobříka mlčení aspoň na týden??  to fakt nevidíte, nebo si neumíte při své vysoké inteligenci spočítat, že na jedné straně je pes nakažený vzteklinou, a na druhé hejno pitomců, co toho psa píchájí klackama a diví,  že pes štěká???

kujva, fakt vám to nedochází??? (omlouvám se za neslušná slova)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, pesastor napsal:

@David 106s16 Tvoje argumenty jso veeelmi zvlastni zvl.co se tyka HZS: soukroma firma by jiste kvalitne zastoupila HZS a uhasila pozar v Letech, jina soukroma firma by nekoho jeste rychleji a kvalitneji vystrihala ze zboreneho auta a dalsi soukroma firma by podle Tebe nemusela vyhlasovat zvlastni stupen pozarniho poplachu pri pozaru v Hostivari..... HOWGH:bojim   

Ty mi podsouvas ve vsech svych postech neco, co jsem vubec ale vubec nerekl, dokonce jsi ani absolutne nepochopil podstatu toho co jsem napsal.  Delas to porad a prakticky nema smysl se s tebou o cemkoliv bavit. Prekrucujes, vymyslis si...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, ozzy56 napsal:

 to fakt nevidíte, nebo si neumíte při své vysoké inteligenci spočítat, že na jedné straně je pes nakažený vzteklinou, a na druhé hejno pitomců, co toho psa píchájí klackama a diví,  že pes štěká???

😀😀😀👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Radek Hurvajz  vsak se neboj, on se ozve, zase roznese na kopytech vse, cim tady lidi argumentovali v mezicase, hodi sem nejakou stupidni agitku kde zas byl na jakem sraze elektromobility a jak je dobrej a odmlci se 😉

Zkusim to tedy znovu: CO TOTO CELE TRAGIKOMICKE VLAKNO PRESUNOUT DO SEKCE CIRKUS???   (...pripadne zamknout)

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...