Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D


Weri 605

Recommended Posts

No mám pocit, že Radovan vysedává u vejfuku dost často, podle některých příspěvků.

Dovedu si představit, jak by na mě ostatní koukali, kdybych přišel na akci do lesa s pilou na baterky... Asi stejně, jako kdyby bratránek přijel s defenderem na baterky :aut. By je všechno bolelo od smíchu a ne od práce...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S idiotem naprostý souhlas, ale on ten test měl ukázat, kolik taková pila vyprodukuje sraček, které se v tom lese tak hezky rozptýlí, že to určitě nikomu nevadí. :nevim Jenže vadí.

Hlukově je to na první pohled malý rozdíl, ale kdo zná decibelovou soustavu, tak ví tohle http://www.converter.cz/tabulky/hluk.htm  - 112 dB spalovací pily je už nad hranicí Hlasité obráběcí stroje, kovárna kotlů nebo Diskotéka, blížíme se startujícímu letadlu (120) a prahu bolestivosti (130). 106 dB je spíše směrem k Maximální hluk motorky, Přádelna, Pneumatická sbíječka (100). Jsou to malé rozdíly na první pohled, velké na poslech, protože další hranice je 90, což jsou Motorová vozidla a Vlaky. 

Jinak v tom co vadí a nevadí je to sice individuální, ale také dané prostředím. Lidé, kteří k nám dojdou na terasu, jsou ohromeni tichem. Tichem, které slyší. A vůbec zvuky přírody. Já sice vím, že díky zahuštění zástavby a dopravy nedaleké cesty je to už jinde, než před 17 lety, ale přesto to taky poznám. Kdo bydlí u tramvaje nebo vlaku, nevnímá ho, ale škodí mu to úplně stejně. Kdo hulí jako fabrika, těžko ho přesvědčí čistý vzduch u elektromobilu, protože má problémy s čistým kyslíkem a musí si ho sám špinit. Kdo jezdí ve spalováku a přesedne do elektromobilu, je taky nadšen tichem. Cesta zpátky do spalováku kupodivu nenadchne nikoho. Kdo je zvyklý na okolní zemědělce a lesáky, pilu ani orající traktor sice nevnímá, ale stejně mu škodí. To, že organismus něco přestane časem hlásit není známka toho, že to dáváme. Právě naopak. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fruktis, nechcel by som s takou pilkou dal dole X stromov a potom ich este napilit na metrovicu. Raz som bol takto v lese, kde islo dole dost stromov a potom sa rezali na metrovice a aj s motorovou to bolo na pol dna. Keby niekto vybral elektricku pilu, tak by mal asi za privesny vozik bateriek, ktore isto niekto ekologicky vyrobil :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždyť to výše přesně píšu - obvykle reagují lidi 2 způsoby - tak si vyber, kterou reakci jsi zvolil:

- argumentující současným stavem (dneska elektromobilem díky baterkám nikam nedojedu a nabíječky nejsou)

- argumentující šokovou změnou (když vyměníme zítra všechny spalováky za elektromobily, zhroutí se ekonomika a bude blackout). 

To opravdu nebude v profi provedení zítra a s akumulátorem energetické hustoty vysokooktanového benzínu. Ale bude to. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dá se nějak vyjádřit škodlivost akustického tlaku podle jeho zdroje (příroda/nepříroda)? Vybavuju si matně jakýsi mohutný vodopád a pak noc na rybách, kdy "to zrovna přišlo" na (stovky?) žab.... v obou případech celkem slušnej randál....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou na to studie, obvykle lékaři a farmaceuti, hodně se jich dělalo pro průmysl, kde se fajn na chudácích dělnících měřilo poškození sluchu a nervové soustavy - 5x týdně, 52x do roka, stejné místo, stejný randál, stejný chlap. Co víc si jako výzkumník, co tam je chvilku., přát :) žáby to nebudou dělat do úmoru, možná tak zajíci, ale ti jsou tiše :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda, že tahle diskuze tu nebyla před týdnem, kdy jsem se během třech dopolední zúčastnil výškového kácení 16stromů. Zeptal bych se chlapů, jestli mají pily na baterky. :roll:D:D I vysavač měli na benzín. Už vidím tu L200 plnou baterkama, aby mohli dělat. :D Ve třech lidech měli minimálně 5 pil. Od jednorukých odvětvovaček, po pilu se snad 50cm lištou.

beb7540c5956705fe3fb1cd87169a23a.jpg

 

 

Upraveno uživatelem radim.1008
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smutné, všechno na smrad , kravál a jedy. A ještě auto nafťák.  Akumulátorové nářadí začíná, těžko chtít hned profi, viz výše. Pokud by to byl klasický výměnný systém, tak by měli stejné baterky pro všechno a jen měnili podle potřeby. Neboj, časem se i na ně dostane a budou chodit spalovací nářadí ukazovat vnukům do muzea.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Radovanek napsal:

To opravdu nebude v profi provedení zítra a s akumulátorem energetické hustoty vysokooktanového benzínu. Ale bude to. 

Jistě, a do té doby zůstaneme u špinavého benzínu a akumulátorovou pilu přenecháme těm co ji používají hodinu denně..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diskusia je teraz vlastne o tom zbytocna. Profi naradie aku nie je a hotovo. Na malej zahrade momentalne mame vsetko naradie na elektriku, kabel. Avsak na na druhej, kde je pozemok 29 arov uz je vsetko na benzin, kosacky, postrekovac, pila..... a tam sa elektricka kupovat urcite najblizsich 10 rokov kupovat nebude. Akumulator to nezvladne, kabel nedociahne a bol by nepohodlny. Musime pozerat na sucasny trh a ten este nie je na takej urovni

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 8 hodinami, Radovanek napsal:

Akumulátorové nářadí začíná, těžko chtít hned profi

Akumulátorové nářadí nezačíná, to jsem kupoval v roce 1996.už. Před 22 lety. :D Akumulátorové nářadí může mít montér oken, zámečník na stavbě, když potřebuje něco někde přibrousit či přiříznout, truhlář když montuje u zákazníka kuchyňskou linku to taky ocení a ve všech uvedených případech je to hodně dobrý pomocník. Ale lesák, který kácí denně kubíky a kubíky to nebude používat ani za dalších dvacet let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo, jenže to jsi měl NiMH nebo NiCD baterku, možná dokonce i olovo. Od té doby to ušlo hodně velký kus cesty. A pokračuje dále. Určitě bych nepředpovídal nic na 20 let dopředu. Pamatuji v roce 1996 první kufříkové mobilní telefony a pokrytí v centrech měst. Žádné SMS, MMS, data, platyb mobilem, internet v něm........ A kolik bylo těch, co se tomu tehdy smáli a prorokovali 50-100 let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...