elton Odesláno 25. listopad 2024 Odesláno 25. listopad 2024 O tesle známo, proto jsem do ní nešel. Péťa, Pepito, Medvěd a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 (upraveno) tohle čtení se mi fakt nelíbí, jak značkou auta, kde vůbec neodpovídají údaje realitě, tak celkově..., třeba i tím, že jsou zadrbaná místa nabíjení spalovákama..., to bych jako fakt vyřvával v restauraci jejich majitele ?? to se v dnešní době nedá zabezpečit tak, že tam nebudou moci vůbec vjet ?? jen tak z voleje mě napadla ta zamykací (zvedací) trubka, která by byla ovládaná třeba tou nabíjecí kartou, ale jinak asi férový pohled na elektro auta , i když nechápu, proč nenapsal o jaké auto konkrétně se jedná , i když je to z obrázků jasné https://medium.seznam.cz/clanek/pisalek-00-drama-na-vlastni-kuzi-z-prahy-do-brna-elektromobilem-aneb-sliby-automobilek-vs-drsna-realita-101194 Upraveno 26. listopad 2024 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy BubakGS a Pepito ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 Takové zábrany hlavně nikdo nezaplatí. Už takhle jsou ty nabíječky drahá sranda a bez dotací by skoro nebyly. Bohužel, tohle je jen o vzájemné ohleduplnosti a respektování dopravního značení, a že vymahatelnost práva u nás není zrovna dvakrát velká si asi nemusíme povídat... Větší výzva to začne být ve městech s předělávkou lamp na kombinaci s nabíječkou a vyhrazením míst u nich, až jich bude fakt hodně - ale to než nastane se to asi legislativně vyřeší. Péťa, Dave_k a elton ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 ano, vymahatelnost práva u nás , právě proto by tam měla být nějaká branka či co, ovládaná jen majitelem el. auta...,nebo celý areál nabíječky oplotit a umožnit vjezd jen určeným..., ohleduplnost je tady na Balkáně sprosté slovo, už vidím toho maníka jak se zvedne od jídla a jde přeparkovat , v každém případě je tohle pro mne velké minus pro el. auto Citovat
rhinos Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 jako nabíječek si všímám třeba když jdu nakoupit do Globusu a maník sedí v autě a čeká. A jdu po 45 minutách z nákupu a týpek tam ještě pořád čeká Ale že by nabíječky byly zastaveny spalováky jsem zatím neviděl Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 taky v poslední době sleduju, jak to u nabíječek vypadá, zpravidla tam nějaké místo je, spalovák jsem tam viděl jednou,resp. asi spalovák, bo nebyl připojený kabelem..., dokonce mi dealer Renaultu povídal, že jsem ideální kupec el. auta , protože bydlím cca kilometr od super-hyper, jsem penzista a mám tedy čas, takže můžu kdykoliv nabíjet tam--zajet autem, zapojit kabel a jet MHD domů (nebo pěšky) a za nějakou hodinku pro auto přijet , bylo to el. Clio myslím, jelo se mi s tím dobře Citovat
elton Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 Hodně majitelů spalováků blokuje nabíječky. Asi by měli radost, kdybych si stoupl na pumpu a oni nemohli natankovat. Radovanek, Pepito a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: právě proto by tam měla být nějaká branka či co, Normální je nekrást, ne zamykat. Já si jednou takového "borce" vyfotil. Čekal jsem, jak bude reagovat, ale nic se nestalo... Radovanek a Pepito ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 před 2 hodinami, ozzy56 napsal: taky v poslední době sleduju, jak to u nabíječek vypadá, zpravidla tam nějaké místo je, spalovák jsem tam viděl jednou,resp. asi spalovák, bo nebyl připojený kabelem..., dokonce mi dealer Renaultu povídal, že jsem ideální kupec el. auta , protože bydlím cca kilometr od super-hyper, jsem penzista a mám tedy čas, takže můžu kdykoliv nabíjet tam--zajet autem, zapojit kabel a jet MHD domů (nebo pěšky) a za nějakou hodinku pro auto přijet , bylo to el. Clio myslím, jelo se mi s tím dobře No jo, dealer napovídá cokoliv, aby prodal Fakt je, že ten největší benefit elektra je v tom, když se dá nabíjet doma. Prostě je píchlé v zásuvce, nabité na 100%, připravené vyjet, je (může být) díky němu o něco lepší sazba pro celý byt/barák, v zimě se dá na dálku předehřát a v létě vyklimatizovat ještě před vyjetím, aniž by to žralo baterku. Muset jezdit k nabíječce, byť je třeba za rohem, je opruz. Ne že by to nešlo, ale hodně toho kouzla tím zmizí. Proto jak jsem psal - zvlášť v současné době je to spíš pro někoho, kdo má vlastní stálé parkovací místo s možností přívodu, plus k tomu nejezdí příliš dálky (byť i ten Stuttgart už kolegové jezdí elektrem, ale třeba posledně do Frankfurtu si naběhli pěkně). elton, Radovanek, Dave_k a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Péťa Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 Všechny podmínky bych splňoval, přesto baterkáč nemám Všechny peníze pořídím utratit jinak, ale už se těším na dostupné ojetiny. elton ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 No jasně, cena je významný faktor v rozhodování a zde je to furt ještě s cenami dost špatné... U nových aut už ani ne, tam už se pomalu vybrat dá, ale u ojetin to ještě nějakou dobu potrvá. elton a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
davidse Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 https://www.garaz.cz/clanek/novinky-zatim-nic-nepomohlo-zakaz-prodeje-aut-se-spalovacim-motorem-k-roku-2035-plati-21013678 https://medium.seznam.cz/clanek/pisalek-00-nejvetsi-lzi-milovniku-elektromobility-doma-dobijim-zdarma-a-na-dalnici-si-dam-kafe-a-je-dobito-101543 miroska a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
BubakGS Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 (upraveno) ..ano ten clanek jsem cetl a odpovida mym zkusenostem s Enyaqem na cestach Ol - Brno a zpet. Dal to spolehlive nedokazalo dojet. A protoze jezdim prevazne pracovne a cesta pro me urcite neni cil a obvykle potrebuji behem dne dat nekolik stovek km, tak pro me zatim jeste potrebne EV nikdo nevyrobil.... S nabijecima stanicema mam smisene zkusenosti, obcas obsazeno EVckama, sem tam debil se spalovakem... ...kdo jezdi po D1 az do Prahe nebo do Jiznich Cech tak u Humpolce u dalnice je velka nabijecka na pumpe Orlen se spoustou placu a tam to lokalni mladi vidlaci v 5tkovych golfech a 30 let starych bawech maji tendence blokovat dost casto. Az jsem si obcas pral mit velke japonske PHEV SUV s tim ramem proti nizko leticim sobum a jelenum a s chuti bych pak nejaky takovy potuneny auto z toho placu vyhrnul bokem .... Uz jsem tady o tom psal mockrat - u baraku z prvni republiky nechci zabetonovat celou zahradu, takze mam na pozemku misto na jedno auto (libovolne velke) - nabijet by slo 220V/16A. Garaz v baraku je spis staj pro kone, kam se stezi vlezlo kdysi davno MBcko. Zadne soucasne auto se tam nevejde a mam tam kola a motorku. FVE nejde z ruznych duvodu. Na druhe strane republiky mam byt v bytovce (taky nejde FVE) a ani tam nejde nabijet, krome male garaze cca 20 minut pesky - tam by nabijet slo (normalni zasuvka 220V/16A), ale vejde se tam max ta Dacia Spring. Jenze nepotrebuji a ani nechci 3-5-8 aut... ..me fakt staci jedno. Idealni auto pro me by bylo neco velikosti P Rifter (bohate mi staci) jako PHEV, aby na baterku ujelo tech 30-50 km po meste a dál mohlo frcet na zkapalnene a destilovane dinosaury, plyn, E10-20-30 .... a pokudy by to diky elektrice bylo i pseudo 4x4 (obcas lyze), tak znacka ideal .... ...a aby nestalo 3 mega .... ...a aby melo soupaci dvere .... a aby se v nem dalo kempovat.... ..no a ted tu o Karkulce, ta taky neni uplne spatna... EDIT: ..dost dobry komentar dokonce od EVckare: https://www.seznam.cz/profil/fe858c849b872df954d8c3ce44cb9d7ec0a7794dab255f1767e6/prispevek/Q29tbWVudE5vZGU6NTQwODk4MzE5 Upraveno 26. listopad 2024 uživatelem BubakGS pavelu96, Medvěd, RichVa a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 (upraveno) @Péťa brankou jsem myslel zábranu, prostě aby se na nabíjecí místo dostal jen ten, pro koho je určeno jinak, už jsem dost starý na to, aby mě opil rohlíkem nějaký klučina prodávající auta..., ale když si uvědomím, že najedu ročně jen cca 10 tisíc, asi tak 7 přes sezonu a 3 v zimě, tak začínám uvažovat o elektrice, zatím jen uvažovat a protože mám od jara nové auto, nic mě nehoní..., vlastně 4-10 měsíc na chatě by nebyl problem--mám tam 380 V, jezdíme jen výlety a ostravu, tam je nabíjení a dojezd OK, v zimě obchody a sice taky výlety, ale už jen občas a do vzdálenosti cca 60 KM (beskydy) vlastně taky OK, kdybych to nabíjel v Shopping parku a možná i zadarmo ? , zajet tam jednou za 14 dní , nakoupit, naobědvat, nabít, pošmejdit po superhyper by mi nevadilo, láká mě to topení--taky se nebude muset ometat sníh, i když kolik ho ve městech je, že ?? delší cesty el. autem neřeším, mám k dispozici naftové oktávky... edit: myslím nové el. auto, ta záruka 8 let je super, cena kolem 600 Upraveno 26. listopad 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
BubakGS Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 .. na ometani snehu mam Webasto ozzy56, Radovanek a pavelu96 ohodnotil 2 1 Citovat
elton Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 Ozzy55, V shopping parku není nabíjení zadarmo. Ale u kauflandu je levnější nabíjení. Radovanek a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 26. listopad 2024 Odesláno 26. listopad 2024 Úplně zadarmo nabíjení asi dneska už nebude nikde... Jinak mně by se líbilo, kdyby se směla přestavět 807, místa to má pod podlahou habakuk, tam by se určitě vešel celý blok z Tesly, ani by to nemuselo být 4x4, klidně se slabším motorem, šoupačky to má a kempovat se v tom dá taky Ale smůla, asi holt budu muset dojezdit tu naftovou, dokud to půjde... elton a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
rhinos Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Teď to nechci jakoby hrotit. Ale ráno jsem si vyslechl na rádiu diskuzi k tomuto případu. Byl tam někdo z hybrid.cz a k tématu hašení byl celkem pravdomluvnej Nicméně operoval tam s tím ,že dle studií spalováky hoří násobně častěji než elektro. Za mě je ,ale důležité porovnávat stejně staré auta a samozřejmě vztáhnout procentuálně. Spalováků ve stejném věku jezdí přece jen výrazně více. No a možná i podle natočených km https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-nehoda-elektromobil-skoda.A241126_095641_zahranicni_mul Citovat
Pepito Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 Možná že se hloupě zeptám, ale elektromobily neprochází crasch testy? A co vlastně tak hořlavého obsahují baterie elektromobilů, že to není v silách hasičů je uhasit? Smrt uhořením v takovém autě bude asi rychlá, ale i tak.. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. listopad 2024 Odesláno 27. listopad 2024 hasiči to umí uhasit, ale musíš přijet k nim na plac, tam mají tu vanu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.