Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 508 2,0 BlueHdi 150k


sm0lda

Recommended Posts

Zdravim vsechny majitele motoru BlueHdi. Blikla na me hlaska ze je nizka hladina mocoviny. V salonu, kde jsem auto kupoval mi rekli, ze si mocovinu muzu doplnit sam doma. Ze je to klasicka mocovina co je na benzinkach k mani vedle nafty.

Muzete mne nekdo poradit, jak takove doplneni probiha z praktickeho hlediska? Nadrzka je v kufru pod rezervou. To soudruzi z Francie trosku nedomysleli. Litat s pistoli AdBlue a rvat ji do kufru, kdyz kazda kapka vedle seredne smrdi. Nekde jsem cetl ze pistole funguje na magneticky kontakt atd. prosim o jakoukoli radu.

Dekuji predem

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam mam, ale stalo se to manzelce a nejsem zrovna doma, tak to pres vikend potrebuji dat dohromady. Ale uz jsem mluvil se servisem a rikiali, ze otvor je v kufru pod rezervou. Staci nacepovat klasicky AdBlue nekde na benzince z pistole a melo by byt po problemu. Zitra to hned prubnu a dam vedet jak jsem dopadnul, Treba se to bude hodit i nekomu dalsimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do servisu asi nemusí, v práci do embéčka co má také plnící otvor AddBlue u rezervy v kufru (kterej debil to vymyslel toho bych to nechal plnit) používáme plnící hadici http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/univerzalni-dily/naplne/aditiva/15999-plnici-hadice-adblue-pro-5-a-10l-nadoby.html

Pak se koupí 5 litrový kanystr (do embéčka za něho chtějí cca 240 Kč), našroubuje na jeden konec hadice, druhý hadice konec se našroubuje na plnící otvor a kanystr se překlopí a cca 5 minut drží nahoře. 

Ten kanystr se pak nechá plnit u pumpy za cca 15 Kč/litr nebo se domluvit s borcema na stavbě, co to lejoou na !hektolitry" do nových náklaďáků.

 

Ale pro manželku to práce není

PS: Naše embéčko (má 2.0 TDi) ujede od prvního varování 2000 km

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten kdo tu nadobku umistil do kufru by zaslouzil jednu po... ja myslel, ze odmontuju naplnim a jedu. Tam je potreba nejakych nadstavcu? No to zase bude akce. Jaky je teda postup? Kdyz prijedu ke stojanu tak pistoli s adblue nenasadim jednoduse na nadobku v kufru? Na to jsou potreba nejake adaptery? Na cerpacce by je meli asi mit nebo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U embéčka jménem Yeti to je hodně utopené vedle rezervy. Ale pokud víš kolik tam padne, tak se to dá nalít pomocí trychtýře. Jde jen o to nepocintat to okolo. AddBlue je (ne)pěknej sajrajt

Ale podle článku zde http://www.fcd.eu/module/pub/article/15/1667-8761.pdf nabývám dojmu, že je snad ten uzávěr normovaný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš tam nachcat ... A nebo koupit benzín. Tahle záležitost s močovinou je stejně jen poslední ubohý pokus dostát moderním euro nařízením pro diesely. Jejich éra se pomalu ale jistě chýlí k závěru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, j.kuntos napsal:

Nevíte, zda to má i nové GT? Protože jestli ano, končí pro mě Peugeot, tankovat do auta močovinu je pro mě absurdní.

Co je na tom tak absurdní? Naftu / ostřiky / olej atd. taky liješ do auta a není to absurdní ..... a jednou za 7000km aspoň u škody je uplně v poho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem v patek natankoval adblue, v garazi vsechno vyhodit z kufru vcetne rezervy. S sebou trychtyr a dobry odhad kolik natankovat, aby pokud mozne neukapla ani kapka. Mne samozrejme ukapla, ale vicko ktere zakryva prostor pro adblue je vzduchotesne, takze snad nebude zadny smrad pri vyparovani. jednalo se jen o par ml.

Jinak po ujeti 200km se palubovka vycistila, zadne chybove hlasky. Vse pryc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...