Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jak na vymenu turba P 806 rhz 2.0hdi


filuta007

Recommended Posts

Ahoj vsem, prosim o radu, zrejme bude treba u moji 806 motor rhz 2.0 hdi vymenit turbo, avsak zhora to jiste nepujde tudiz to musi jit spodem. Ma nekdo zkusenost a mohl by poradit co vse je treba sundat aby se dalo vymenit turbo? Pod celym motorem je zda se vcelku masivni kryt takze nevidim zespodu vubec nic. Patram uz 4 dny alespon po prirucce na tohle auto a pouze ve francouztine, rustine nebo nemcine coz bych i prezil ale v nemecke verzi nejsou motory hdi. Mel by nekdo prirucku na model 99 s uvedenym motorem? Na jakekoliv jine auto lze sehnat bez problemu jen p806 se zda ze zmizel v propadlisti dejin. Predem vsem diky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě ze spodu :) Budu psát co si tak pamatuju.

Každopádně vyndat výfuk od turba až k zadnímu dílu, aby nepřekážel (popř odsunout). Pravou poloosu vyndat. Vyndat airbox a po něm vyndat nebo dát na stranu plastovou hadici k turbu (myslim že drží na dvou 10 šroubkách-jedna na turbu a druhá ze zádu na motoru). Potom spodní trubku k IC a pak už samotné turbo. Určitě nepůjdou povolit 4 šrouby na kterých drží, takže sundat i s celým sběrným potrubím a pak ho vymotat ven. Příjemnou zábavu :) zpět to jde lépe jako vždycky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V převodovce poloosa drží na ségrovce. Akorát má poloosa uprostřed ještě kloub a za ním je ložisko a to je zaaretováno za blok spodního držáku motoru. Aretace jsou dva zobáčky s dvouma matičkama č.11 (doporučuji dlouhý oříšek na velkou golu), ty se vyšroubují (nemusí úplně) a na druhé straně stačí vyhnout zobáčky. Pak už jen v náboji vyšroubovat matici (zaaretovaná závlačkou) a srazit dolu spodní čep z těhlice...většinou se mu vůbec nechce ven...

Upraveno uživatelem chury721
gramatika
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...