Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Po vymazání chyby lambdy se opět záhy rozsvítí


Rommart

Recommended Posts

Zdravím, prosím o nápady či zkušenosti, koupil jsem si ojetou 307 1,6 benzín 16ventil r.v.2002. Už jsem byl snad po patnácté na diagnostice a pokaždé je stejný problém, píše to nízká účinnost Lambdy, ty byly všechny otestovány na funkčnost a nebyly shledány chyby. Po výmazu chybového protokolu ujedu cca 20 km a opět se rozsvítí ponorka. V servise mi už ani neůčtují výmaz chyb, protože jsem tam skoro každý den. A nikdo si s tím neví rady. Máte někdo prosím podobnou zkušenost? Pokud ano prosím zkuste mi poradit co s tím. Nájezd je cca 177000Km. Předchozí majitel mi nemůže sdělit o historii vozidla nic protože jsem vozidlo kupoval z pozůstalosti. Jedinné co jsem se dozvěděl bylo to, že vozidlo bylo v chodu cca 3 hodiny na volnoběh v kopečku čumákem dolů, protože původní majitel šel otevřít garáž v domě ale zpátky se už nevrátil. Tak nevím jestli kondenzát který se asi nahromadil v katalyzátoru nemohl nadělat nějakou paseku. Protože když jsem vozidlo koupil tak ten den byl klid ale vše začlo až druhý den. Bylo za velmi rozumnou cenu tudíž bych si jej chtěl ponechat. Nejsem žádný trápič motoru pokud někdo řekne odpověď nejezdi s tím pod 1800 otáček. Po městě se snažím držet otáčky kolem 2000-2100 ot/min.

Předem moc děkuji za Vaše rady a názory. S pozdravem a přáním krásného zbytku dne Roman

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak probihalo to testovani funkcnosti lambdasondy, to by me zajimalo. Napichli jeji vystup na osciloskop ? to asi pochybuju. Jakym diagnostickym pristrojem cteni dat delali ? Peugeot Planet 2000 nebo Diagbox? Nemazou nahodou jen nejakou univerzalni diagnostikou dokolecka tu chybu?

To, ze auto bezelo tri hodiny na volnobeh, tak kondenzat urcite nemel kam stect, v mistech, kde je lambdasonda panuji teploty, kdy voda v kapalnem skupenstvi opravdu existovat nemuze a zausteni lambdasondy do potrubi vyfuku neni ani v miste, kde by se nejaky kondenzat mohl hromadit (byva z boku nebo horni strany potrubi)

ve 180tis km uz muze byt ta lambda klidne mrtva. Jestlize kupni cena auta byla vic nez rozumna, pak bych nevahal a lambda sondu, ktera bude stat neco kolem 1500, koupil novou a vymenil

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...