Trundik Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Mám rádio Panasonic, repro Alpine. Při poslechu rádia (myslím FM rádia) se mi zdá, jakoby někeré repráky vynechávaly. Při poslechu CD jsem toto vynechávání nepostřehl. Divám se při poslechu rádia na ikonu "stereo", zda není špatný příjem a jen se mi nepřepíná ze stereo módu na mono, ale dle této ikonky tomu tak není. Nechce se mi hned rozdělávat auto a kontrolovat kabely, kór nyní v zimně, když nemám garáž. Co s tím může být? Citovat
mk405 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 pokud ti vypadává jen jeden nejakej reprák tak pokud není rozbyté rádio bude to kontaktem bud v iso konektoru nebo u repra, může to být i rozlámaným kabelem. kdyby byl špatný příjem rádia nebo anténou, musely by ti vypadávat všechna repra. nechápu tvojí teorii stereo/mono rozdíl je jen v tom že bud hrají oba repráky to samé nebo něco jiného ale hrají pořád tedy až na nějaké efekty u určitých skladeb. taky je zima takže můžou být zamrzlé a pokud jim hned dáš kotel tak to taky nebude ono, je potřeba je pusti na málo aby se ohřály a pak zvíšit hlasitost, po ohřátí interiéru a cvilce hraní ale musí být vše ok. ty kabely bych rozhodně zkontroloval, pokud ti slejzá kabel z repra a pak se nedej bože spojí tak spáliš zesilovač rádia. tod asi vše co mě napadá Citovat
Trundik Odesláno 19. leden 2006 Autor Odesláno 19. leden 2006 Díky, za info. Ta teorie vychází z toho, že se mi jen zdá, že vynechává repro. Zkrátka, když poslouchám rádio, je to jakoby vypadávalo repro, ale taky to může být tím, že najednou hrají všechny repro stejně a je to prostě jinak slyšet. Svádí mě k tomu to, že se toto neděje při poslechu CD. Citovat
mk405 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 tak ted už tomu nerozumím vůbec but hrají nebo nehrají pokud nehraje tak to slyšíš jen z tech stran co to hraje, pokud hraje vše slyšíš to odevšad stejně, pokud nevěříš svím uším tak se podívej jestli se hejbou mebrány repráků nebo opatrně zkus rukou a víš to hned, poř dej ucho až k repráku u každého zvlášt a uslyšíš i jestli vynechváj a nebo nejlépe na rádiu je balance a fader neboli vyvážení předních a zadních a tím při nastavení max hodnot u obojího docílíš že ti hraje jen jeden za 4 repráků takže postupne vyzkoušíš každej reprák zvlášt a tam už to pozná snad každej jestli to hraje jak má Citovat
P607Olda Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Napadají mě dvě možnosti: - rádio má čtyři výstupy PL,PP,ZL,ZP, každý má dvě svorky. Těchto 8 kablíků musí vést ke 4 reprákům a nikam jinam. Myslím tím, že nesmí být spojeny navzájem (ani tzv. společná zem), nesmí být spojeny na kostru auta. Měl jsem takovou závadu, že přední repráky měly (málo kontaktů v konektoru) udělanou společnou zem. CHYBA. Těch 8 výstupů jak píšu jsou všechny živé a jejich vzájemný zkrat způsobí přetížení koncového stupně a vypíná nadproudová ochrana. Přesně tak se to projevovalo - už při mírné hlasitosti některé repráky utichaly (vypadávaly). - druhá možnost je že máš některý (některé) repráky přepólované. Jednoduše - když do nich pustíš monofonní signál, musí jít všechny membrány najednou dovnitř a najednou ven. Přepólovaný reprák se projeví \"dírou\" v poslechu. Jinými slovy - při malém pohybu hlavy máš pocit že tam není signál, pak že tam je - uši jsou z toho zblblé. Projevovat se to bude hlavně při mono (zprávy, některé staré písničky). Při stereo jsou signály vždy natolik různé, že dojem \"díry\" nevzniká. Citovat
mk405 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 P607Olda: za předpokladu nové instalace ano, ale trundík už na to pokud se nemýlím jede dobrej rok a nic dříve nepozoroval [upravil dne 19/1/06 mk405] Citovat
P607Olda Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Těžko říct... Anebo blbne stereodekodér. Citovat
mk405 Odesláno 19. leden 2006 Odesláno 19. leden 2006 Anebo je čas na TUS jelikož stávající instalace se začíná být nedostačující a majitel hledá záminku pro výměnu :D:D v první ředě je pořeba zjistit co to opradu dělá nebo nedělá (ne nějaké myslím a zdá se mi) a pak se můžem pídit po důvodu Citovat
Trundik Odesláno 19. leden 2006 Autor Odesláno 19. leden 2006 OK, tak se to budu snažit vypozorovat. Budu si pouštět rádio postupně samostatně na všechny repro a uvidíme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.